Teleferik faciasının yaşandığı tesisle ilgili Böcek’i terletecek rapor: 5 yılda 0 ilerleme

Teleferik kabusunun yaşandığı ve bir vatandaşın can verdiği Tünektepe Teleferik Tesisi’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği iyileştirme çalışmalarında 5 yıldır bir arpa boyu yol kat edilemediği öğrenildi.

GİRİŞ 13.04.2024 17:39 GÜNCELLEME 13.04.2024 18:03
Bu Habere 251 Yorum Yapılmış

Bayram tatilini Antalya’da değerlendiren vatandaşların uğrak noktası olan Tünektepe Teleferik Tesisi’nde meydana gelen kazada dikkatler Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne çevrildi.

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) iştiraki Anet A.Ş’nin işlettiği Tünektepe Teleferik Tesisi’nde planlanan iyileştirme projesinde 2019 yılından bu yana hiçbir ilerleme kaydedilmediği ortaya çıktı.

5 YILDA 1 MİLİM İLERLEMEMİŞ

ABB’nin AK Parti döneminde gerçekleştirilen teleferik projesinin geliştirilerek turizm faaliyetinin kapsamını geliştirme amaçlı olarak hazırlanan “Tünektepe İyileştirme Projesi”nde CHP’nin göreve geldiği 2019 yılından bu yana ilerleme oranının yüzde 0 olarak kayıtlara geçtiği öğrenildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yıllık performans raporlarına göre Tünektepe İyileştirme Projesinin tamamlanma oranında yüzde 10’luk hedef konulmasına rağmen 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarında sıfır çekildiği belgelendi.

İşte CHP’li belediyenin tembelliğinin ilerleme değil faciayla sonuçlandığı Tünektepe Teleferik Tesisi ile ilgili projenin durumunu gösteren o belgeler:

BAKIMDAN 40 GÜN SONRA GELEN KAZA... BU NASIL BAKIM?

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tünektepe Teleferik Tesisi’nin bakım dolayısıyla 14 gün kapalı kaldığı belirlendi.

Tesisin 19 Şubat ile 4 Mart tarihleri arasında hizmet vermediği öğrenildi.

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Anet A.Ş’nin 19 Şubat’ta yaptığı duyuruda, “Antalya Büyükşehir Belediyesi Tünektepe Teleferik Tesisleri 19 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında yıllık bakım kapsamında hizmet veremeyecektir.” deniliyor.

Kazanın, yıllık bakımın 40 gün sonrasında yaşanmış olması, bakım sürecinde eksik, kusur ve ihmal iddialarını pekiştirdi.

 



  •  


  •  

  •  

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 251
  • Fehmi 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu memlekette , birilerinin ihmali yüzünden birileri ölüyor ise o ihmalkâr birilerinin bir daha gökyüzünü görmemesi gerekiyor.Yazık ya.
    Cevapla
  • Mustafa gülhan 2 hafta önce Şikayet Et
    Chp köprü yapsa üzerinden geçmem!!! bunlar bakımları yaptırdım der yaptırmaz paraları cebe indirir!
    Cevapla
  • Kepezli 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne çabuk unuttunuz apartmanlarda öğrenci yurtlarında parasızlıktan bakımı yapılamayan ölen öğrencileri bunların suçluları kim acaba herşeye siyaset sokup kendinizden olmayanları günah keçisi ilan etmek akpñin işidir kim suçluysa çezasını çeksin kendinizi yargının yerine koymayın
    Cevapla
  • Muzaffer Ergöz 2 hafta önce Şikayet Et
    7- en az 30 teleferik sayarım. Kim dinler ki 8- doğru söyleyeni bu ülkede 9 köyden kovarlar Şimdi sıra eli Çubuklu bilenlerde
    Cevapla
  • Sedat 2 hafta önce Şikayet Et
    Olay anında ..itiraf böyle olacağı belliydi.....kulağımla duydum
    Cevapla
  • Muzaffer ergöx 2 hafta önce Şikayet Et
    5- bu tür tesisler yüksek teknolojiye girer sertifikasyona gidelim dersim hayır derler 6-ihaleleri çok yanlı taraflı yapıyorlar sistematiği buna göre ayarlayalım dersin hayır derler 7- yazılacak çok şey var ne yazık ki hayır diyecek çok kişi evet diyecek aklı başında kimse yok 8- şimdi soruyorum teleferik işletmeciliğinden anlatan kaç kişi var bu ülkede? Ben kaza geliyor diyeceğim en az
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!