16 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen 12 PKK'lı terörist, düzenlenen hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildi. Öte yandan Asos bölgesine 4 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece sayı 16'ya yükseldi.

GİRİŞ 15.04.2024 14:50 GÜNCELLEME 15.04.2024 14:50
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde hava harekatı düzenlendi. 

12 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; düzenlenen operasyonda Hakurk bölgesinde tespit edilen 12 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. 

KARARLILIK MESAJI

MSB'nin açıklaması şu şekilde;

"Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen 12 PKK'lı terörist, düzenlenen hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildi. En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar operasyonlarımız devam edecek."

200 kilometre derinlikteki Irak’ın kuzeyi Asos bölgesine düzenlenen hava harekatıyla 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki terör inlerini yerle bir etmeye devam ediyor. Terörle mücadelemiz etkin ve kararlı şekilde devam edecek!" mesajı paylaşıldı.

SAYI 16'YA YÜKSELDİ

Bakanlıktan gelen açıklama ile birlikte bugün içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 16'ya yükseldi.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Urfalı 2 hafta önce Şikayet Et
    Ohhhhh, İnşallah Siyasi kanadınada Belediyelere Kayyum Atanır. İki keyif birden yaşarız
    Cevapla
  • Ziyaretçi 2 hafta önce Şikayet Et
    pkk ya lojistik desteği veren abd üsleri vurulup temizlenmedikçe terör bitmez. Diyeceksiniz ki abd giderse pkkyı rusya, ingiltere yada diğerleri gelir destekler... bu durumda pkk dan daha güclü terör örgütü kurup pkkyı destekleyen ülkeleri terör saldırıları ile dize getirmek zorundayız. Türkiye de bir terör saldırısı olsa onların metropollerinde de aynısı olmalı, yoksa akıllanmazlar.
    Cevapla
  • Vatan 2 hafta önce Şikayet Et
    Dem ve ortakları kahrolmustur
    Cevapla
  • Kamil 2 hafta önce Şikayet Et
    Türk ordusu için mühim olan , Misak ı Milli Bölgemizdeki cephelerde başarılar kazanmaktır . Suriye ve Irak'ın kuzeyinde tam kontrol sağladığımız gibi , Doğu Akdeniz ve Ege , Deniz ve Hava Sahamızı kontrol altına almak , düşmanlara geçit vermemektir . Ayrıca Küresel boyutta askeri Üsler inşa etmeliyiz .
    Cevapla
  • kastamonulu 2 hafta önce Şikayet Et
    biz tiyatro oynamayız biz de her şey gerçek rabbim silahlı kuvvetlerimizin gücünü kuvvetini artırsın Rabbim razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!