Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, kendisine hakaret eden PKK destekçisi Hollanda asıllı Frederike Geerdink'e, Türkçe ve Kürtçe olarak yanıt verdi. Geerdink, 2015'te Türkiye'den sınır dışı edilmişti.

GİRİŞ 16.04.2024 00:01 GÜNCELLEME 16.04.2024 09:39
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Bayraktar, Hakkari Çukurca'daki ters laleli fotoğrafını alıntılayarak kendisine hakaret eden PKK destekçisi Hollanda asıllı Geerdink'e yönelik X hesabından paylaşımda bulundu.

"TÜRKLERLE KÜRTLERİN YÜZYILLARDIR KARDEŞÇE YAŞADIĞI YER"

Bayraktar, Türkçe ve Kürtçe yaptığı paylaşımında, "Burası Türkiye; Türklerle Kürtlerin yüzyıllardır kardeşçe yaşadığı yer. Ev der Türkiye; Le welatek e ku bi sedan sal in tirk û kurd bi biratî lê dijîn." ifadelerini kullandı.

GEERDINK TÜRKİYE'DEN SINIR DIŞI EDİLMİŞTİ

Öte yandan Geerdink, 2015 yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edilmişti.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 107
  • insanlık 1 hafta önce Şikayet Et
    Türk Kürt beraber yüzlerce yıldır birlikte yaşıyoruz. Aramızda bazı sıkıntılar da olabilir bunların çoğunu aştık ve de aşarız, biz kardeşiz. Sen kimsin, sana ne oluyor? Bire zındık kefere, git kendi memleketinle uğraş. Birde bizim aslan gibi evladımıza ilişiyorsun. Cami duvarına ediyorsun. Bu gençler bizim kırmızı çizgimizdir. Haddini bil!...
    Cevapla
  • Battman72 1 hafta önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık.
    Cevapla
  • No name no face 1 hafta önce Şikayet Et
    Geerdinger gerim gerim geriliyor! Helal sana Selçuk Bey!!!!
    Cevapla
  • Karafil 1 hafta önce Şikayet Et
    Her ülkede buna benzer sempatizanlar olabiliyor, bu kisilerden esinlenerek tüm ülkeyi sevici olarak görmek yanlis bir düsünce. Bence Türkiye'deki sevicilerin sayisi Avrupadaki sevicilerin bir kac misli. Allah vatanseverlerin sayisini arttirsin.
    Cevapla
  • Şafak 1 hafta önce Şikayet Et
    Defolması gereken defoldu zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim