Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar yaşamını yitirdi

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı ve Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar (63) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

GİRİŞ 19.04.2024 22:40 GÜNCELLEME 19.04.2024 22:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Edirne'nin gastronomi turizmi için pek çok çalışma ve proje yürüten Dinar, sabah saatlerinde uykusunda geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

Kısa aralıklarla ablası ve iki ağabeyini kaybeden Dinar, kurucusu olduğu Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneğinin başkanlığını yürütüyordu.

Edirne Belediye Meclisi, katıldığı televizyon programları, fuar ve etkinliklerde kentin tanıtımına verdiği katkılardan dolayı Dinar'a "Edirne turizm elçisi" payesi vermişti.

Dinar için Eski Cami'de cenaze töreni düzenlendi, ailesi taziyeleri kabul etti.

Dinar'ın tabutunun üzerine "Turizm Elçisi Bahri Bey, Edirne’ye gel ciğerimi ye" yazılı ciğerci önlüğü konuldu.

İkindi namazına müteakip Edirne Müftüsü Hasan Başoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Dinar'ın cenazesi, Yeni Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye, Dinar'ın ailesi, yakınları, Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin Edirne'nin güzel insanı
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Güzel insandı rabbim rahmetiyle muamele etsin
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    ülkesine katkı yapana göre mi rahmet ediyor yüce Allah, yoksa kendisine hakkı ile iman edip Salih ameller işleyenlere mi ?
    Cevapla
  • irfan 69 1 hafta önce Şikayet Et
    Ülkesine bir katkı için bir çivi dahi çakana Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Kemalettin 1 hafta önce Şikayet Et
    Insallah amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama