Polise silah çeken belediye temizlik işleri müdürü tutuklandı

Adana'da polisin uygulamasından kaçıp, bir kilometre sonra yakalanınca polise silah çeken Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Selahattin Şaş tutuklandı. Kamyonetin arka koltuğunda da uyuşturucu bulundu.

GİRİŞ 21.04.2024 13:52 GÜNCELLEME 21.04.2024 13:52
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Adana’da polisin uygulamasından kaçıp, 1 kilometrelik takiple durdurulan kamyonetteki Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Selahattin Şaş (45), ekiplere direnip, belindeki tabancayı çıkararak "Siz kimsiniz? Sizi geberteceğim" diye tehdit etti. Selahattin Şaş biber gazıyla etkisiz hale getirilirken, yanındaki Mehmet Ali Ş. (53) ve Ahmet B. (45) ile gözaltına alındı. Araçta 28 gram bonzai ele geçirildi, Selahattin Şaş tutuklandı, diğer şüpheliler adli kontrolle serbest kaldı.

Olay, 20 Nisan’da saat 01.30 sıralarında Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi, Alparslan Türkeş Bulvarı’nda meydana geldi. Bulvarda trafik uygulaması yapan polis ekipleri, 06 DDF 448 plakalı kamyoneti durdurmak istedi. Sürücü ihtara uymadı, kamyonet, yaklaşık 1 kilometrelik takip sonucu Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı devriye ekipleri tarafından önü kesilerek durdurdu. Seyhan Belediyesi tarafından kiralık olarak kullanıldığı belirlenen kamyonetteki 3 şüpheliye, Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapılmak istendi. Polise direnip, hakaret eden şüpheliler biber gazı kullanılarak etkisiz hale getirildi.

SÜRÜCÜ İNFAZ KORUMA MEMURU

Ekiplerin yaptığı GBT sorgusunda sürücünün cezaevi infaz koruma memuru Mehmet Ali Ş., yanındakilerin ‘kasten yaralama’, ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokma’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından kaydı bulunan Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Selahattin Şaş ve 4 ayrı suçtan kaydı bulunan Ahmet B. olduğu tespit edildi. Şüphelilerden Selahattin Şaş, polise tokat atmak isteyip, belindeki ruhsatsız tabancayı çıkararak "Siz kimsiniz? Sizi geberteceğim" diyerek tehdit etti. Şüpheli tekrar etkisiz hale getirilerek, elindeki tabanca alındı. Bu sırada Ahmet B. ise koşarak kaçmak istedi, bölgeye takviye olarak çağrılan ekipler tarafından yakalandı.

ARKA KOLTUKTA UYUŞTURUCU BULUNDU

Şüpheliler gözaltına alınıp, polis merkezine götürüldü. Araçta arama yapan ekipler, arka koltukta 28 gram bonzai ele geçirdi. Selahattin Şaş'ın namlusunda 1, şarjöründe 15 fişek bulunan tabancasına ise el konuldu. Sürücü Mehmet Ali Ş.’ye alkollü araç kullanmaktan ceza uygulanırken, kamyonet de yediemin otoparkına çekildi. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Selahattin Şaş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Mehmet Ali Ş. ile Ahmet B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 115
  • Musa 1 hafta önce Şikayet Et
    Ayırım yapmadan tüm şüpeli resmi araçlar muhakkak aranmalıdır bu işin tadı kaçtı sanki bu vatan babalarının çiftliğidir görevini brakıp kirli işler peşinde koşanlar çoğaldı çünkü şehirlere köylere dağlara mükemmel hizmet eserler yapıldı malesef insana odaklı hizmet yapılmadı Anadolu insanı milli ve manevi değerlerden uzaklaşmaya başladı buda gösteriyor maneviyat eksikliği var
    Cevapla
  • TRT izleyen KÖYLÜ 1 hafta önce Şikayet Et
    CHPKK belediyelerinin bütün araçları kontrol edilmelidir.
    Cevapla
  • Rektör 1 hafta önce Şikayet Et
    Silahı Amerikadaki polise cekse Coktan ölmüştü
    Cevapla
  • vatansever 1 hafta önce Şikayet Et
    tüm muhtarlıklar ve belediyeler mutlaka kapatılmalıdır. valiler ve kaymakamlar bu işi daha iyi yapar.
    Cevapla
  • Volkan Savaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Amerika'da olsa ölmüştü.Ve doğrusuda bu olurdu.Hem suçlu hem silah çekiyor kimsin sen.Ah devlet devlet olacakki.Bu yüzden ABD'ye gıptayla bakıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama
Starbucks 35 milyar dolar değer kaybetti