Tunceli'de cami yandı! Askeri helikopter devreye girdi

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde camide çıkan yangın, itfaiye ve askeri Skorsky helikopterle bölgeye sevk edilen jandarma ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Cami ile bir evin kullanılmaz hale geldiği yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

GİRİŞ 21.04.2024 20:27 GÜNCELLEME 22.04.2024 18:36
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Yangın, sabah saatlerinde Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı 30 hanesi bulunan Cihangir köyünde meydana geldi. Köydeki camide, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın bir anda büyüdü.

İhbarla olay yerine Çemişgezek ve Erzincan Kemaliye Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

YANGINI ASKER SÖNDÜRDÜ

Yangına ayrıca, İl Jandarma Komutanlığı’na ait Skorsky tipi helikopterle jandarma ekipleri sevk edildi. 

Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.

ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Yangında cami ile bir ev kullanılmaz hale gelirken, çıkış nedenini belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Tunceli Valiliği’nde yapılan açıklamada, "Çemişgezek ilçesi Cihangir köyünde 21.04.2024 günü saat: 04.24 sıralarında elektrik hattından çıktığı değerlendirilen köy camisinde meydana gelen yangın, helikopter ile olay yerine süratle intikal eden Tunceli İl Jandarma Komutanlığı personeli ve müteakiben gelen Çemişgezek ile Erzincan Kemaliye Belediyelerine ait itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu söndürülerek bitişik evlerden oluşan ve 80 hane bulunan köyde olası bir facia önlenmiştir. Olayda can kaybı yaşanmamış, köy camisi ve bir ev kullanılamaz hale gelmiştir." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Vatan sevgisi iman 1 hafta önce Şikayet Et
    Köyümüz başbaglar köyüne komşu bir köy olup o dönemde iki kez pkk baskını görmüş köylümüz bu baskınlara karşı koymuştur bölgenin askeri birliklerine sorabilirsiniz köylümüz vatanına bayragına ve dinine baglı milliyetçi bir köy olup bu asılsız ermeni pkk gibi yakıştırmaları hak etmemektedir lütfen suizanda bulunmayın.Tarihi camimizde antika değeri olan eşyalar olduğunu biliyorum bilirkişi
    Cevapla
  • Misafir13 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu yorumlar köylüleri olaydan daha çok üzmeye başladı. Köyümüz sunni bir köydür lütfen Ermeni, terörist gibi alçak yorumlarınızı kendinize saklayın. Her konuda yanlış fikriniz var maşallah. Zamanında teröristlere kafa tutan iki kere kendi imkanlarıyla o köpeklerle savaşıp köyünü koruyan kahramlardan oluşuyor. Tarihi camimizin yanmasına bizler kadar üzülemezsiniz
    Cevapla
  • imdat 1 hafta önce Şikayet Et
    daha iyisi yapılır.
    Cevapla
  • Mustafa 1 hafta önce Şikayet Et
    Hemen oraya daha büyüğünü yapın
    Cevapla
  • Cenk1453 1 hafta önce Şikayet Et
    İnsan suretinde ki yaratiklar kendileri için cehennem ateşini yakıyorlar.atesinizle beraber gideceksiniz cehenneme merak etmeyin.
    Cevapla
  • Misafir13 1 hafta önce Şikayet Et
    Yangın elektrik sisteminden çıkmıştır ve köy halkının bunla ilgisi yoktur. Bu köy sunni bir köydür. Biraz araştırırsanız Çemişgezeğin Tunceli ile benzerliği yoktur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..