CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira

"Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" başlıklı provokatif yazısıyla gündeme gelen Evren Barış Yavuz'un CHP ile dikkat çekici para ilişkileri ortaya çıktı. Yavuz'a reklam ve tanıtım için 10 milyon lira ödenmiş.

GİRİŞ 24.04.2024 09:50 GÜNCELLEME 24.04.2024 11:15
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

"Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" yazısı sebebiyle tutuklanan Evren Barış Yavuz'un CHP'li belediyelerle büyük boyutlu parasal ilişkileri ortaya çıktı. 

Yeni Şafak'ın haberine göre 2023 yılında Yavuz; Esenyurt, Beşiktaş, Beylikdüzü, Kartal belediyeleriyle ile CHP Genel Merkezi'nden reklam, tanıtım ve halkla ilişkiler adı altında 10 milyon lira ödeme aldı. 

ALMAN VAKFINDAN DA PARA ALMIŞ

Yavuz, İstanbul dışındaki bir CHP'li belediyeyle Almanların en çok tartışılan vakıflarından Friedrich-Ebert-Stiftung'dan da para almış. fraksiyon.org isimli sitede peş peşe kaleme aldığı yazılarla Alevilerin silahlanmasını isteyen provokatif yazılarla gündeme gelen Yavuz hakkında MLKP, DHKP-C ve PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında işlem yapıldığı da öğrenildi. 

Geçtiğimiz hafta tutuklanan Yavuz'un ayrıca "hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından da kaydığı olduğu belirlenmişti. 

Yavuz'un İBB'ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nda çalıştığı ve Beşiktaş Belediyesi'nde "Beşiktaş'ta Suyumuzu Kuru" projesinde yer aldığı ortaya çıkmıştı.

Provokasyona imza atan Evren Barış Yavuz hakkında resen soruşturma başlatıldıProvokasyona imza atan Evren Barış Yavuz hakkında resen soruşturma başlatıldı

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 134
  • Said Erişkin 1 hafta önce Şikayet Et
    Binlerce trolden sadece bir tanesi (
    Cevapla
  • insanlık 1 hafta önce Şikayet Et
    E diyon sen ulan. Buralar sana lüks dağa çık oradan seni illaki indiririz.
    Cevapla
  • Sahin 1 hafta önce Şikayet Et
    Devletin bu gibilerine gücü yetmiyormu? her canı sıkılan vatan hainliğimi yapacak? Avrupada olsa devlet düşmanlığı yapanı hemen yok ederler Türkiyede neden bu yapılmıyor
    Cevapla
  • Almancı 1 hafta önce Şikayet Et
    Burası Türkiye ya sev ya terket!
    Cevapla
  • Mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Chpkk nin bu ülke hayrına yaptığı hiç bir şey yoktur, yaptığı her şey bu ülke ye ve ülke insanının zararına dır, bu hainlerden medet bekleyen insanların aklına şaşıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı, karşılıklı esir takası mutabakat taslağını destekledi iddiası
ABD silah pazarını Türkiye’ye mi kaptırdı?