1 milyar liralık vurgunda çarpıcı detay: Doktor eğlencede yetki hemşirede

İstanbul ve Tekirdağ'da para karşılığında özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakımlarına hasta bebekleri sevk ederek devleti yaklaşık 1 milyar lira zarara uğratan şebekeyle ilgili çarpıcı ayrıntılara ulaşıldı.

GİRİŞ 02.05.2024 14:03 GÜNCELLEME 02.05.2024 14:38
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Hastanedeymiş gibi gösterilen doktorların HTS kayıtları incelendi.

Bir doktorun rapora imza attığı saatte barda olduğu anlaşıldı.

Doktorların yerine ise raporları hemşirelerin imzaladığı tespit edildi.
Aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu yenidoğan şebekesiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

İstanbul ve Tekirdağ'daki 5 özel hastanede faaliyet gösteren şebekeye yönelik geçtiğimiz hafta operasyon düzenlenmiş, şebeke üyesi 14 doktor, 16 hemşire ve 8 hastane görevlisiyle birlikte toplam 40 şüpheli yakalanmıştı. Zanlılardan 14'ü tutuklandı.

BEBEKLERİ PARA İÇİN YOĞUN BAKIMDA TUTTULAR

Özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım servislerine bebek hasta nakleden şebeke hastanelerin tam kapasite çalışmasını sağlıyordu. SGK tarafından özel hastaneye günlük 8 bin lira ödeme yapıldığı için bebek hastalar iyileşmiş olsalar bile yoğun bakımda tutuluyordu.

Şebekenin bu yolla devleti yaklaşık 1 milyar lira zarara uğrattığı tespit edildi.

Yoğun bakım ünitelerinde 7 gün 24 saat zorunlu doktor bulunması gerekirken bu kurala uyulmadığı da HTS kayıtlarıyla tespit edildi.

Kayıtlarda hekimlerin hastanede olmadığı, doktorlar yerine hemşirelerin raporları imzaladığı ortaya çıktı. Bir doktorun da rapora imza attığı saatte içkili mekanda eğlence olduğu soruşturmaya yansıdı.

AMBULANS ŞOFÖRLERİ HEKİM OLMUŞ

Bazı ambulans şoförlerinin de kendilerini hekim olarak tanıtıp hasta yakınlarıyla konuştuğu öğrenildi.

İddiaya göre yoğun bakım servisinde işlerin yoğunluğu nedeniyle personel ihtiyacı duyan şebeke, bir markette çalışan kasiyere de rapor hazırlattı.

Kasiyerin sadece epikriz raporu (Hastanede yatan hastalara taburcu olurken verilen hasta çıkış özeti)  hazırlamak için hastanede yarı zamanlı işe başlatıldığı öne sürüldü.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • Batı Trakyalı 2 hafta önce Şikayet Et
    Tüm suçluların, hastane sahibi, doktorlar,hemşireler, personeller hepsinin tüm mal varlıklarına devlet el koymalı. Sadece miras ve çalışma hayatı öncesi varlıkları kendilerinde kalabilir. Diplomalar da iptal edilmeli bu işlemler hapis cezasından daha etkili. Bunlar birkaç yıl sonra çıkar lüks içinde yaşar.
    Cevapla
  • Talip 2 hafta önce Şikayet Et
    Devlet devlete o parayı o hastane ve şebeke üyelerinden tahsil eder, o özel hastahaneleride kapatır, sahiplerinden bidaha hastane açmayı bırakın tuvalet bile açtırmasın, devlet böyle olur, gelen dolandırıyor giden dolandırıyor, bu sağlık bakanlığı uyuyormu yahu, ilaçta hastanede dolandırıcılık bitmiyor yahu, devletin herkademesi artık laçka olmuş, devlet yeniden yapılanmalı, dipsiz kuyu
    Cevapla
  • Dertli vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Ahlâk yoksa hiçbir şey yok işte... utanmıyorsan istediğini yap...devlete zarara mı üzüleyim o bebeklerin anne babalarına mı yoksa kaydedilen değerlerimize mi... bırak kardeşim tahsili sen önce edep öğren diye boşuna dememiş Mehmet Akif
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Özel hastaneler çok detaylı, titizlikle, teknik ve mali yönden doktor sözleşmeleri ve çalışma detayları dikkatli incelenmeli.
    Cevapla
  • Gakkoş 2 hafta önce Şikayet Et
    Devletin zararı yasal faizi ile ivedililikle bu alçaklardan tahsil edilsin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları paylaştı! İsrail tankları havaya uçuruldu: 12 asker öldü, 12 yaralı
Kripto düzenlemesi TBMM Başkanlığı'na sunuldu! Gri listeden çıkış için son adım