YTÜ'den üniversiteli Gözde'ye saldıran köpeklerle ilgili açıklama

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde köpeklerin saldırısına uğrayarak yaralanan Gözde A. (22) için üniversite yaptığı yazılı açıklamada, “Bu sorunun çözüm için İBB’ye birçok kez başvuru yapılmıştı.” denildi.

GİRİŞ 22.05.2025 16:03 GÜNCELLEME 22.05.2025 16:32
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Olay, 18 Mayıs Pazar günü saat 10.00 sıralarında Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa Kampüsünde yaşandı. Kampüste otobüsten inen 2'nci sınıf öğrencisi Gözde A. gönüllü çalıştığı vakfa gitmek üzere yolda yürüdüğü sırada sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Çevredeki bir kişi ve eşi, üniversite öğrencisinin çığlıklarını duyarak yardıma koştu. Gözde A. bu kişi tarafından araçla Bağcılar'da bir hastaneye götürüldü; ardından da kendi isteğiyle Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bacağındaki ısırıkların derin olduğu tespit edilen genç kıza, Acil Serviste tetanoz aşısı yapılarak müdahale edildi. Başıboş köpek konusu ilgili Yıldız Teknik Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, daha önce İBB'ye konunun çözümü için defalarca başvuru yapıldığı vurgulandı.

Üniversite kampüsünde başıboş köpeklerin saldırına uğrayan öğrenci yaralandıÜniversite kampüsünde başıboş köpeklerin saldırına uğrayan öğrenci yaralandı

"BU ALANDA YAKLAŞIK 70 KÖPEK BULUNUYOR"

Açıklamada, "YTÜ Davutpaşa Kampüsü yaklaşık bin 300 dönümlük bir alana sahiptir. YTÜ’de 40 bini aşkın öğrenci ve bin 800’e yakın akademik personel eğitim ve araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Kampüs içi lojmanlarda 500'ün üzerinde aile yaşamaktadır. Yıldız Teknopark’ın Davutpaşa yerleşkesinde 400'ün üzerinde firma faaliyet göstermekte ve 10 bine yakın çalışan görev yapmaktadır. Yıllardır devam eden başıboş ve saldırgan köpek sorununun çözümü için başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olmak üzere ilgili kurumlara birçok kez başvuru yapılmıştır. Sadece son bir yılda İBB’ye 20’den fazla resmi yazı gönderilmiştir. Kampüsün geniş alanı nedeniyle belediye ekiplerinin müdahalesi zaman zaman yetersiz kalabilmektedir. 2023 yılında kampüs içerisinde bir Pati Yaşam Alanı oluşturulmuştur. Özellikle saldırgan ve öğrencilere tehdit oluşturan köpekler burada veteriner hekim ve teknikerler gözetiminde rehabilite edilmekte, aşıları yapılmakta ve düzenli mama ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bugün itibariyle bu alanda yaklaşık 70 köpek bulunmaktadır. Pati Yaşam Alanı sayesinde son 2 yılda kampüs içi köpek saldırılarında yüzde 90 oranında azalma sağlanmıştır." denildi.

Köpeklerin saldırısına uğrayan öğrencinin bacağı

"SALDIRGAN KÖPEKLER REHABİLİTASYON AMACIYLA BARINAKLA GÖTÜRÜLDÜ"

Açıklamada ayrıca şöyle denildi;

  • "YTÜ öğrencimiz Gözde Adıyaman’a saldıran köpekler, Pati Yaşam Alanı dışında kampüste serbest şekilde dolaşan hayvanlar arasında yer almaktadır. 
     
  • Öğrencimiz ve ailesiyle olayın ilk anından itibaren iletişim kurduk, geçmiş olsun dileklerimiz ilettik, haklı olan mücadelesinde yanında olduğumuzu beyan ettik. 

Gözde A. için hastanede hazırlanan "Kuduz Bilgilendirme Formu"

  • Olay sonrası, İBB başta olmak üzere ilgili belediyelerle tekrar iletişime geçilmiş ve saldırgan köpekler rehabilitasyon amacıyla barınaklara götürülmüştür. 
     
  • Bazı hayvansever gruplar, Pati Yaşam Alanı’na karşı çıkarak köpeklerin kampüs içerisinde serbestçe dolaşmasını talep etmektedir. 
     
  • Ancak YTÜ, öğrencilerin ve çalışanların eğitim ve çalışma güvenliğini sağlamak adına bu konuda yeni ve kalıcı önlemler almaya kararlıdır." 

Kuduz aşısı yapılan Gözde A.'nın aşı takvimi

KAYNAK: DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 52
  • Ddd 20 dakika önce Şikayet Et
    İbb zaten bi işe yaramaz da 50 bin kişinin canını sana emanet etmişler, istesen bir şey yapardın rektör bey...
    Cevapla
  • Vatan aşkı 1 saat önce Şikayet Et
    Urfalı nabi herkesin bir sorumluluğu var köpek işi belediyelerin işi ona göre bütçe alıyor tabi aldığı parayı yerse köpek toplamaya yetmez
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 2 saat önce Şikayet Et
    İtlaf hepsi hemen şimdi
    Cevapla
  • Muhammed Muaz 2 saat önce Şikayet Et
    Almanlar köpeklerini evinde besler. Tasmayla dolaştırır. Kendi kısırlaştırır. Türk itperestler sokakta, kırsalda, ormanda, her yerde it besler. İt sürülerinin önüne çuval çuval yemek artığı ve mama döker. Kısırlaştırmaya gelince belediyeler dağda bayırda itleri uyuşturup yakalacak da veterinerler ameliyat edecek. 10 milyon it için kısırlaştırma barınak tamamen hikaye . İtlaf Şart.
    Cevapla
  • Kadir Karasal 2 saat önce Şikayet Et
    İtperestlerin anlamak istemedikleri: 1. İtler kutsal değil. İnsandan aşağılar. 2. İtlerin zehirlediğin fareden, kebab yaptığın kuzudan ayrıcalığı yok. 3. İtler fotosentez yapmıyor, kuzu ve tavuk canıyla besleniyor. 4. Kötü insanları örnek gösterip insanlığı kötüleyemezsin. 5. Masum sıfatı anca idrak sahibi insanlar için kullanılabilir. 6. İtler idraksizdir içgüdüleriyle hareket ederler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nevruz, Türk Dünyası'nın ortak bayramı ilan edildi!
Altında yeni dönem: Güvenli liman mı, riskli alan mı?