Leman Dergisi yazı işleri müdürü Aslan Özdemir tutuklandı

Hz. Muhammed ve Hz. Musa’nın karikatürize edildiği görselin yayımlanmasına ilişkin başlatılan soruşturmada, Leman Dergisi Yazı İşleri Müdürü Aslan Özdemir tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Leman Dergisi yazı işleri müdürü Aslan Özdemir tutuklandı
Leman Dergisi yazı işleri müdürü Aslan Özdemir tutuklandı
GİRİŞ 12.07.2025 16:47 GÜNCELLEME 12.07.2025 16:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hazreti Muhammed ve Hazreti Musa'nın karikatür çiziminin Leman dergisinde yayımlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, Fransa'dan gelen uçaktan indikten sonra dün İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Özdemir, soruşturma savcılığında ifadesinin alınmasının ardından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanması talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Hakimlik, şüpheli Özdemir'in tutuklanmasına karar verdi.

 NE OLMUŞTU? 

  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Leman dergisinde Hazreti Muhammed ve Hazreti Musa'ya yönelik karikatür çizimi yayımlanmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şüphelilerden karikatürün sahibi Doğan Pehlevan "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından, Leman dergisinin yazı işleri müdürü Zafer Aknar, müessese müdürü Ali Yavuz ve grafiker Cebrail Okçu ise "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanmıştı.
  • Soruşturmanın şüphelilerinden hakkında yakalama kararı bulunan derginin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir'in yurt dışında olduğu ve İstanbul Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yapacağı tespit edilmişti.
  • Başsavcılık bunun üzerine Özdemir'in İstanbul Havalimanı'nda yakalanması için emniyete talimat verilmişti.
  • İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları, dün Özdemir'in Fransa'dan gelen uçaktan indikten sonra gözaltına almıştı.

Akademisyenler, öğrenciler, veliler bir arada... Samsun Üniversitesi’nden örnek etkinlikAkademisyenler, öğrenciler, veliler bir arada... Samsun Üniversitesi’nden örnek etkinlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e, Atatürk'ün telgrafıyla cevap: Esas irade budur!Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e, Atatürk'ün telgrafıyla cevap: Esas irade budur!

KAYNAK: İHA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

YORUMLAR 5
  • Misafir 3 gün önce Şikayet Et
    bu dergi tamamen kapatılmalı tutuklama yetmez
    Cevapla
  • Misafir 3 gün önce Şikayet Et
    İsabet olmuş.
    Cevapla
  • serdar 3 gün önce Şikayet Et
    fransa bunu kabul etmedi bence. yoksa gelmezdi.
    Cevapla
  • Misafir 3 gün önce Şikayet Et
    dergiyi basan ve dagıtan zümrelere de dokunulacak mı acaba vatandaş olarak bu sorunun cevabını almak istiyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 3 gün önce Şikayet Et
    Tümünün tutuklanması derginin tamamen kapatılması lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli sürprizi! Teşekkür telefonu
Gözler ABD'deki kritik toplantıda! Türkiye geri adım atmayacak