Beyoğlu'nda iki katlı bina patlamanın ardından çöktü

Beyoğlu'nda bir bina, zemin katındaki büfede meydana gelen patlamanın ardından çöktü. İstanbul Valiliği, olaya ilişin yaptığı açıklamada ölü veya yaralının olmadığını belirtti.

GİRİŞ 24.07.2025 00:29 GÜNCELLEME 24.07.2025 04:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bereketzade Mahallesi Yanıkkapı Sokak'taki iki katlı binanın zemin katında faaliyet gösteren büfede henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

PATLAMANIN ARDINDAN BİNA ÇÖKTÜ

Patlamanın ardından bina çöktü. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İki katlı binanın üst katında kırtasiye-ambalaj alanında hizmet veren bir işletmenin bulunduğu öğrenildi.

OLAY SIRASINDA BİNADA KİMSENİN BULUNMADIĞI BELİRTİLDİ

Olay sırasında binada kimsenin bulunmadığı belirtilirken, patlamanın şiddetiyle çevredeki bina ve araçlarda hasar oluştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: EKİPLERİN OLAY YERİNDEKİ ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR

İstanbul Valiliği, Beyoğlu'ndaki bir binada meydana gelen çökme sonucunda ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu akşam saat 21.45 sıralarında Beyoğlu Bereketzade Mahallesi Yanıkkapı Sokak'ta bulunan ve zemin +2 kat olan binanın zemin katındaki büfede sebebi henüz belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonrasında bina çökmüş olup, olay yerine çok sayıda itfaiye, AFAD ve UMKE ekibi sevk edilmiştir. Olayda ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadığı tespit edilmiş olup, ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam etmektedir."

İSTANBUL VALİSİ GÜL İNCELEMELERDE BULUNDU

Alana gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın etraftaki binalara zarar verdiğini olayda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.

"TÜP PATLAMASI OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR"

Gül, bölgede çalışmaların devam ettiğini aktararak, "İlk belirlemelere göre büfede iki tane 12 kilogramlık tüp var. Tüp patlaması olduğu düşünülüyor, tabii bunun tam gerçek sebebi ileriki süreçte teknik olarak analiz edildiğinde ortaya çıkacak. Şu an tespit ettiğimiz, gördüğümüz mesele bu kadar. Çok büyük geçmiş olsun, inşallah hemşehrilerimizin zararları, ziyanları bu anlamda tespit edildikten sonra devletimizin imkanlarıyla, olabildiğince bunları karşılamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"KAYIP İHBARI YOK, TESPİT EDİLEN CAN KAYBI YOK, YARALI YOK"

Alandaki arama-kurtarma çalışmalarına da dikkati çeken Gül, "Şu an arama kurtarma ekipleri son bir kez daha AFAD'ın koordinasyonunda bakıyorlar. Kayıp ihbarı yok, tespit edilen can kaybı yok, yaralı yok. Hepimize geçmiş olsun." diye konuştu.

Gül, çevrede büyük hasar olmadığını belirterek, ekiplerin çalışmalarını ve tespitlerini yapacaklarını, kamu imkanlarıyla olabildiğince bunları karşılamaya gayret edeceklerini söyledi.

Gözaltı olup olmadığı sorusuna Gül, "Herhangi bir suç unsuru şu an itibarıyla tespit edilmedi, bundan sonraki süreçte hem adli makamlar hem emniyetimiz gerekli araştırmaları yaparlar." yanıtını verdi.

"MUHTEMELEN TÜP PATLAMIŞTIR"

Binanın giriş katındaki büfeci Salih Avşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İçeriden, benim oradan bir patlama sesi gelmiş. Tüp patlamıştır muhtemelen, net olarak bilmiyorum. Sonuçlar çıkmadan daha fazla şey söylemek yanlış olur." dedi.

Bu arada, patlama anı çevredeki bir binanın güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde patlamanın etkisiyle binadan malzemelerin koptuğu ve etrafa tozların saçıldığı yer alırken, bir kedinin de korkarak bulunduğu yerden uzaklaştığı görüldü.

Öte yandan, binada doğal gaz bağlantısı olmadığı öğrenildi. Ekiplerin enkazdaki çalışmaları sürüyor.

 

KAYNAK: AA, İHA, DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 1 gün önce Şikayet Et
    Yaz günü ocaklarınızı, tüplerinizi ve gaz vanalarınızı iyi kontrol edin. İhmale gelmez bu işler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran'dan ilginç çıkış: 'İsrail'i haritadan silmeyi hiçbir zaman istemedik'
Yangından son anda kurtuldular: 'Ortada kaldık!'