Sakarya'daki yangın sonrası temizlik yapıldı! Ormanda bulunanlar şoke etti
Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Dikmen Yaylası'nda mahalle sakinleri, orman yangınları sonrasında çevre temizliği yaptı. Cam şişe, teneke kutu, plastik atıkların yanı sıra yatak ve yastık gibi eşyaların bulunması görenleri hayrete düşürdü.
Sakarya'nın farklı bölgelerinde 20 Temmuz'dan itibaren çıkan orman yangınlarının ardından Hendek ilçesine bağlı Dikmen Yaylası'nda vatandaşlar, doğaya sahip çıkmak için temizlik çalışması başlattı. Yaklaşık 5 kişilik gönüllü grup tarafından yapılan temizlikte ormanlık alanda cam şişe, plastik, teneke kutu, yatak ve yastık gibi çevreye zarar veren birçok atık toplandı. Mahalle sakinleri, gördükleri manzara karşısında büyük üzüntü yaşarken duruma tepki gösterdi.
Bölgede küçükbaş hayvan otlatan Ersan Köse, ormanlık alanda gezen hayvanların kırık camların üzerine bastığını ve bu nedenle topalladıklarını söyledi.
"İNSANLAR SADECE AYAK İZLERİNİ BIRAKSIN"
Ormanda çevre temizliği yapan Fedai Arısoy, "Vatandaşlar buraya gelerek kamp yapıyorlar ve çöplerini buraya bırakıyor. Atıklarını ormanın tam içinde bırakan vatandaşlarımız, yangın riskine davetiye çıkarıyor çünkü yangın riski taşıyan bir bölge burası. Bizde orman yangınlarının çıkması sonrasında ‘Çevre temizliği yapalım' dedik ama görmüş olduğumuz manzara gerçekten içler acısı. İnsanlar Dikmen Yaylası'na geldiği zaman sadece ayak izlerini bıraksın, organik gıdalar bıraksın istiyoruz ama yorgan, yastık ve şişe bırakmasınlar. Tüm kurumlar uyarıyor ama maalesef görmüş olduğumuz manzara kötü" dedi.
"GEZİYORLAR, EĞLENİYORLAR, ÇÖPLERİNİ BIRAKIYORLAR"
Ormanlık alanlarda çöplerini bırakan vatandaşlara sitem eden Aydın Ulusoy, "Ciğerlerimiz yanıyor. Şuanda orman yangınları Türkiye için bir baş belası. Devletin gücü yetmez, her yerde orman yangınları var. Şu rezalete bak, şişe bırakmışlar. Bu şişe yangın çıkarabilir. Buraya sadece tatil gayesiyle gelsinler, yesinler, içsinler ama çöplerini de toplayıp atsınlar. Çöpleri biz topluyoruz ve onların çöplerini toplamak zorunda değiliz. Geliyorlar, geziyorlar, eğleniyorlar ve çöplerini bize bırakıyor. Hem tehlike hem de pislik yapıyorlar" diye konuştu.
Bölgede hayvan otlatan Ersan Köse ise şu ifadeleri kullandı:
- "Ormanlık alana atılan şişe illaki kırılıyor ince yapısından kaynaklı olarak ve koyunların ayağını kesiyor. Vatandaşlar poşet atıyor ve içinde kalan yemekleri yemeye çalışan koyunlar poşetleri yutuyor.
- Poşetler hayvanı tıkıyor, hasta oluyor ve ölüyorlar. Koyunlar topal değil, ormana atılan cam kırıkları ayaklarını kesiyor. Vatandaşlar ormanlık alana teneke atıyor ve hayvanlar onu bile yemeye çalışıyor.
- Bu ürünler nasıl marketten alınıyorsa araca koyuluyorsa çöpleri de aynı şekilde araca koyulabilir ve çöp kutusuna atılabilir."
3 il alev alev yanıyor! Gözaltılar var... İşte yangınlarla ilgili son durum
-
sami 7 saat önce Şikayet EtCEZASI OLMALI YERE SIGARA ATMALAR ÇİKOLATA KAĞIDI ATMALAR PET ŞİŞELER YAYA VE ARAÇ İÇİ ATMALAR EN AZ 1500 -3000 TL YANİ ASGARİ ÜCRETİN ONDA BİR VEYA YİRMİDE BİR ORANINDA CAZA ARAÇTA ATANLARADA AYNI CEZA TELEFON İLE İHBAR EDENE HESABINA 300-500 TL YATIRILSIN BAKALIM SONUÇ NASIL OLUYOR. alman usulüBeğen
-
Xxx 8 saat önce Şikayet EtDünyada singapur örnegi var ben yıllarca araştırdım profesyonel toplama arıtma ve geri dönüşüm inanın bu olsun borak çöpü atmayı Attıgını çeyrek Altın gözüyle bakar bizim insanımız maalesef çok pis sahiller kentler ufak kasabalar bu geri dönüşüm cidden iyi para kazandıran bir olay yatırdıgının misliyle kazanıyorsun güçlü sermaye gerekBeğen
-
Yaşlı Kurt 8 saat önce Şikayet EtHayvan desen hayvan değil. Bu mahluklara nasıl anlatacaksın temizliği hakkı hukuku bilmiyorum...Beğen
-
Misafir 8 saat önce Şikayet Etşaşırmayın canım çünkü ormanlarda her türlü hayvan pisliği görülebilirBeğen
-
cahit 9 saat önce Şikayet EtNe zaman insan gibi davranmayı öğreneceğiz ne zaman Müslüman gibi cevreyi temiz tutmayı öpğreneceğiz annedafe minel iman temizlik imandandırBeğen