İstanbul Valiliği’nden “Sumud Filosu” açıklaması: Gözaltı iddiaları asılsız

İstanbul Valiliği, Sumud Filosu’na katılan bir vatandaşın gözaltına alındığı yönündeki iddiaları yalanladı. Valilik, söz konusu işlemin sadece kayıp başvurusu nedeniyle yapıldığını açıkladı.

İstanbul Valiliği’nden “Sumud Filosu” açıklaması: Gözaltı iddiaları asılsız
İstanbul Valiliği’nden “Sumud Filosu” açıklaması: Gözaltı iddiaları asılsız
GİRİŞ 05.10.2025 12:25 GÜNCELLEME 05.10.2025 12:25

İstanbul Valiliği, sosyal medyada yer alan “Sumud Filosu’na katılan bir vatandaşın İsrail’e karşı yürüttüğü boykot çalışmaları nedeniyle gözaltına alındığı” iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, söz konusu iddiaların tamamen asılsız olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Sumud filosu kafilesi İstanbul Havalimanı’nda en üst düzey kamu görevlileri ve vatandaşlarımız tarafından VİP terminalinde coşkuyla karşılanmıştır.” denildi.

Erdem Özveren'den bir görüntü

Valilik, gözaltı iddiasına konu olan E.Ö. isimli vatandaş hakkında 3 Ekim 2025 tarihinde eşi tarafından Eyüpsultan Akşemsettin Polis Merkezi’ne kayıp başvurusu yapıldığını bildirdi. Bu nedenle VIP terminalinde yalnızca form düzenlendiği, herhangi bir gözaltı işleminin yapılmadığı kaydedildi.

Açıklamada, “E.Ö. kimlik işlemlerinin ardından kafilesiyle birlikte Adli Tıp Kurumuna yönlendirilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Valilik, Gazze’deki ablukanın kırılması için oluşturulan Sumud Filosu kafilesinin, İstanbul’daki otellerde misafir edildiğini belirterek, “Kafileye kötü muamele, gözaltı veya benzeri uygulamaların yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.” açıklamasında bulundu.

Bakan Fidan'dan Sumud açıklaması: Cumhurbaşkanımızın talimatıyla MİT harekete geçtiBakan Fidan'dan Sumud açıklaması: Cumhurbaşkanımızın talimatıyla MİT harekete geçti

Sümeyye Erdoğan Sumud Filosu aktivistlerini karşıladı: İsrail ömrünü korkarak geçirecek!Sümeyye Erdoğan Sumud Filosu aktivistlerini karşıladı: İsrail ömrünü korkarak geçirecek!

KAYNAK: HABER7
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 6
  • Düzceli hoca 1 ay önce Şikayet Et
    Bakın sayın yetkililer bu genç arkadaşımız Türkiye de boykot ürünleri hakkında çok muazzam bir çalışma yürüttü. Sizden ricamız bu genci rencide etmeyin. Kendisi ile hiç bir tanışımlığımız yok ama sırf İsrail ve yandaşlarına karşı başlattığı boykot hareketi nedeniyle bu gence sahip çıkalım.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah fitne çıkarmak isteyenlerin şerrinden bu güzel vatanımızı ve milletimizi korusun Amin.
    Cevapla
  • Şahin 1 ay önce Şikayet Et
    Neden havalimanında ailesi ve çocuklarıyla bulunulması musade edilmedi, İşlemler sonrada yapılırdı bizler dışarda onları bekledik sadece bu kardeşimiz dışarıya çıkamadı
    Cevapla
  • Gaffar 1 ay önce Şikayet Et
    Bu kişinin kayıp başvurusu yapıldığında yurt dışına çıktığı tespit edilememiş mi? Hani teknolojimiz çok ilerlemişti? Kayıp başvurusu yapana yurt dışına çıkmış denilemedi mi? Ayrıca kayıp başvurusu yapılan kişii yurt dışından geldiğinde neden alıkonup form doldutturulur? Bu adam reşit birisi değilmi ki kayıp başvurusuna karşın bulunduğunda göz altına alınır? Delice sorular? Ya cevaplar !
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Form için biraz bekleseydiniz ya. Ayıp edilmiş adama.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yok artık! Fenerbahçeli futbolcu için kayıp ilanı verdiler
FIFA en iyileri açıkladı! A Milli Takım 8 yıl sonra bir ilki başardı