Türkiye Gazze için tek yürek! İstanbul, Ankara ve İzmir'de yürüyüş

İsrail’in Gazze’deki abluka ve saldırılarına karşı Sumud ve Özgürlük Filoları’na destek vermek amacıyla İstanbul'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenleniyor. Katılımcılar, Ayasofya Camii’nden başlayıp Eminönü Meydanı’na gidecek.

GİRİŞ 05.10.2025 14:19 GÜNCELLEME 05.10.2025 17:19

Küresel Sumud Filosu organizasyonuyla, 40'ın üzerinde ülkeden Filistin'e destek verenlerin yer aldığı onlarca gemi, Gazze'deki İsrail ablukasını kırmak için ağustos ayının sonunda yola çıkmıştı. Filoda yer alan aktivistler, İsrail tarafından alıkonulmuş ve 3 gün hapishanede tutulmuşlardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küresel Sumud Filosu'ndaki aktivistlerin Türkiye'ye getirilmesi için talimat verdi. Erdoğan'ın talebi üzerine Küresel Sumud Filosu teknelerinde yer alan 36'sı Türk toplam 137 kişi bu seferle İstanbul'a geldi.

Yürüyüş nedeniyle Ayasofya Camii'ne Filistin bayrağı ve Türk bayrağı asıldı.

Sumud aktivistine işkence: Yerde sürüklendi, zorla İsrail bayrağı öptürüldü!Sumud aktivistine işkence: Yerde sürüklendi, zorla İsrail bayrağı öptürüldü!

İstanbul Valiliği’nden “Sumud Filosu” açıklaması: Gözaltı iddiaları asılsızİstanbul Valiliği’nden “Sumud Filosu” açıklaması: Gözaltı iddiaları asılsız

Türkiye'ye getirilen aktivistlerin ifadesi ortaya çıktı! İsrail'den dehşete düşüren tacizTürkiye'ye getirilen aktivistlerin ifadesi ortaya çıktı! İsrail'den dehşete düşüren taciz

Haydut İsrail'in Küresel Kararlılık Filosu’nu korsanlıkla gasbetmesinin ardından ikinci dalga olarak Uluslararası Özgürlük Filosu 11 gemiyle Gazze’ye doğru ilerliyor.

Filistin'e Destek Platformunun çağrısıyla Sumud ve Özgürlük filolarına destek amacıyla İstanbul'da "Özgürlüğe Yürüyoruz" etkinliği düzenleniyor. Yürütüş amacıyla bugün megakentte bazı yollar trafiğe kapatıldı.

DAYANIŞMA MESAJI VERİLECEK

5 Ekim 2025 Pazar günü (bugün), öğlen namazının ardından Ayasofya Camii’nde toplanacak olan katılımcılar, Eminönü Meydanı’na yürüyecek. Yürüyüşte, “Gazze’deki soykırıma son”, “Filistin’e özgürlük” ve “Ablukayı kaldır” gibi sloganlarla Filistin halkıyla dayanışma mesajı verildi.

Yürüyüşün tanıtım afişi

İHH İnsani Yardım Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “İsrail’in Gazze’deki katliamları ve ablukası, insanlık vicdanını yaralıyor. Sumud ve Özgürlük Filoları, bu zulme karşı bir umut ışığı. İstanbul halkını, bu anlamlı yürüyüşte Filistin’in yanında olmaya çağırıyoruz,” denildi.

Filistin’e Destek Platformu ise, "Devletlerin ve uluslararası kuruluşların sessiz kaldığı bir dönemde, halkların dayanışması Gazze’ye güç veriyor. Herkesi bu tarihi yürüyüşe davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

İstanbul’da, Ayasofya'dan Eminönü Meydanı'na Filistin’e destek yürüyüşü gerçekleştiriliyor

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI'NDAN DA ÇAĞRI

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yürüyüşe çağrı yaptı. Özdemir çağrısında, "Bugün öğle namazından sonra Ayasofya Meydanı’ndan Eminönü Meydanı’na Özgür Filistin, Özgür Gazze için hep birlikte yürüyeceğiz. Tüm İstanbullu hemşehrilerimizi yürüyüşe davet ediyorum." dedi.

AK Partili bazı isimler yürüyüşte en ön safta yer aldı.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

  • İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce, İsrail'in saldırısı altındaki Filistin ile Küresel Sumud Filosu'na destek için Ayasofya ile Eminönü Meydanı arasında yapılacak yürüyüş kapsamında bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Buna göre, Ankara Caddesi, Hamidiye Caddesi, Ebu Suud Caddesi, Orhaniye Caddesi, Bankacılar Caddesi, Alemdar Caddesi, Tahmis Sokak ile Çiçek Pazarı Sokak'tan araçlar geçemeyecek.

Bab-ı Ali Caddesi, Hükümet Konağı Caddesi ile Sahil-Kennedy Caddesi ise bunlara alternatif güzergahlar olarak belirlendi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın da katıldığı program, yapılan duanın ardından sona erdi.

ANKARA'DA DA YÜRÜYÜŞ 

Türkiye'nin çeşitli önemli meydanlarında da bugün Filistin'e destek için yürüyüş düzenleniyor. Birçok vatandaş, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere ellerinde Türk bayrakları ve Filistin bayraklarıyla meydanlarda İsrail karşıtı yürüyüşler düzenliyor. 

Ankara Filistin Dayanışma Platformuna (ANFİDAP) mensup sivil toplum kuruluşu üyeleri ile yaşlılar, gençler ve çocukların da aralarında olduğu binlerce kişi, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkati çekmek ve İsrail'e tepkilerini yükseltmek için Melike Hatun Camisi önünde toplandı.

Ankara'da Filistin Dayanışma Platformu'nun (ANFİDAP) çağrısı ile yüzbinlerce kişi 'Gazze Kararlılık Yürüyüşü' gerçekleştirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bazı milletvekilleri ile Ankara Valisi Vasip Şahin de yürüyüşe katılarak vatandaşlara destek verdi.

Ellerinde Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine sloganlar atan kalabalık, "Bir adım ötede insanlık ölüyor, kahrolsun İsrail", "Müslümanlar birleşin" yazılı pankartlar taşıyor.

Polis ekiplerinin yoğun güvelik önlemleri altında buradan hareket eden grup, Atatürk Bulvarı'ndan, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'na yürüyecek.

İZMİR'DE DENİZDEN DESTEK

İzmir'de, Türk ve Filistin bayraklarıyla denize açılan tekneler Filistin ile Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve İsrail'in saldırısına uğrayan Küresel Sumud Filosu'na destek verdi.

Filistin'e Destek Platformu tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Bostanlı, Güzelbahçe, Sahilevleri, İnciraltı ve Mavişehir'deki balıkçı barınaklarından hareket eden tekneler Cumhuriyet Meydanı önünde buluştu.

Türk ve Filistin bayrakları asılan teknelere, meydandan toplanan İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri de ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla destek verdi.

İzmir'de, Türk ve Filistin bayraklarıyla denize açılan tekneler Filistin ile Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve İsrail'in saldırısına uğrayan Küresel Sumud Filosu'na destek verdi.

ERZURUM'DA GAZZE'YE DESTEK

Erzurum'da "Ayağa Kalk Gazze Özgür Olacak" etkinliği kapsamında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Kent merkezindeki Lala Mustafa Paşa Camisi önünde bir araya gelen Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) üyeleri ile vatandaşlar, Türk, Filistin ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi bayrakları eşliğinde, taşıdıkları döviz ve pankartlarla Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Erzurum'da 'Ayağa Kalk Gazze Özgür Olacak' etkinliği kapsamında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de, Türk ve Filistin bayraklarıyla denize açılan tekneler, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve İsrail'in saldırısına uğrayan Küresel Sumud Filosu'na destek verdi.

Filistin'e Destek Platformu tarafından "Kararlıyız, Sumud'un Yanındayız" temasıyla etkinlik düzenlendi.

Türk ve Filistin bayraklarıyla donatılan gemi ve tekneler, Çanakkale Yat Limanı ve GESTAŞ'a ait iskeleden boğaza açılarak tur attı.

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Sivaslı 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de bütün marketler israil ürünleri ile dolu
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    PEYGAMBERİMİZİN VEDA HUTBESİNDE : Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman kardeşinin kanıda, malıda helal olmaz.Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. Oda sizi yaptıklarınızdan dolayı sorguya çekecektir. Benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve BİRBİRİNİZİN BOYNUNU VURMAYINIZ!
    Cevapla
  • Gültepeli Bjk 1 ay önce Şikayet Et
    Buu kalabalık bile israaitti almamıza yeterlii dimii Türkiye Halkıı içimizdeki israaittlileri nee zaman kovucazz deffedicez atıcazz yaa REİS Cumhur hükümeti RTE Bahçeli başşkannlarr TBMM TSK MSB İçişleri bakanlığı Adalet bakanlığı kovuunn deffediinn atınn ülkemizden israittli istemiyoruz
    Cevapla
  • Ülkem 1 ay önce Şikayet Et
    Elhamdülillah ankara mahşeri bir kalabalık vardı.
    Cevapla
  • DATÇALI 1 ay önce Şikayet Et
    GERÇEK BOYKOT İSRAİL, ABD, İNGİLTERE, ALMANYA, FIRANSA ve Diğer AB ülkelerinin ürününü BOYKOT EDEREK gerçekleştirmiş oluruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vatandaşlık maaşı geliyor! 2026 yılında başlayacak! Önce pilot illerde hayata geçecek
Şikayetler bir haftada yüzde 186 arttı! Hesaplar bloke oluyor