CHP'li Başarır'ın sözlerine tepkiler çığ gibi: 'Türk siyasetini zehirlemeye çalışıyor'

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hedef alıcı ve hakaret içerikli sözlerine tepkiler peş peşe geliyor. İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve AK Partili isimler, Başarır'ın sözlerine sert tepki gösterdi.

CHP'li Başarır'ın sözlerine tepkiler çığ gibi: 'Türk siyasetini zehirlemeye çalışıyor'
CHP'li Başarır'ın sözlerine tepkiler çığ gibi: 'Türk siyasetini zehirlemeye çalışıyor'
GİRİŞ 20.10.2025 17:23 GÜNCELLEME 20.10.2025 18:46

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın Bursa İl Kongresi’nde kullandığı “Bu namuslularla namussuzların mücadelesi” sözleri siyasette büyük tepki topladı. Başarır'a AK Partili birçok isimden ve İletişim Başkanı Burhanettin Duran'dan tepki geldi. 

İLETİŞİM BAŞKANI DURAN: DEMOKRASİNİN RUHUNA ZARAR

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Ali Mahir Başarır'ın sözlerine tepki gösterdi. Duran, "Eleştirinin hakaret sarmalına dönüştürülmesi demokrasinin ruhuna ağır zararlar verir." sözleriyle demokrasiye atıfta bulundu. 

SON DAKİKA: AK Partili Çelik’ten CHP’ye: ‘Husumet üretim merkezi’ haline getirdilerSON DAKİKA: AK Partili Çelik’ten CHP’ye: ‘Husumet üretim merkezi’ haline getirdiler

CHP'de alarm! Genel merkezde kabus gibi günler! Tüm vekillere talimatCHP'de alarm! Genel merkezde kabus gibi günler! Tüm vekillere talimat

Duran'ın sözleri şu şekilde;

"Demokratik siyasi rekabetin doğasında eleştiri vardır, hakaret yoktur. Eleştirinin hakaret sarmalına dönüştürülmesi demokrasinin ruhuna ağır zararlar verir. 

Son dönemde CHP’li bazı siyasetçilerin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan ve hakaret içeren açıklamaları, alenen demokratik siyaset zeminini tahrip etmektedir.

CHP’nin alışkanlık haline getirdiği bu öfke nöbeti hali milletimiz tarafından da mahkum edilmektedir."

Ali Mahir Başarır

"TÜRK SİYASETİNİ ZEHİRLEMEYE ÇALIŞIYOR"

Başarır'ın sözleri, gündemde tepki çekerken; AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcısı Ahmet Fethan Baykoç, Başarır’a “Ali Mahir Başarır, lağım çukurunu andıran düşünce dünyasından saçtığı leş kelimelerle Türk siyasetini zehirlemeye çalışıyor.” sözleriyle yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 39. Olağan Bursa İl Kongresi’nde konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, kullandığı ifadelerle büyük tepki topladı.
Başarır, konuşmasında “Biz kazanacağız, yeni bir düzen kuracağız. Bu namuslularla namussuzların mücadelesi” sözlerini sarf etti.

‘’LAĞIM ÇUKURUNU ANDIRAN DÜŞÜNCE DÜNYASI’’

Başarır’ın bu sözleri kısa sürede siyaset gündeminde geniş yankı uyandırırken, AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Ahmet Fethan Baykoç, yaptığı açıklamayla sert tepki gösterdi.

Baykoç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Zihin dünyası çürümüş, ahlaki pusulasını yitirmiş sözde siyasetçi ve ana muhalefet partisinin Grup Başkanvekili olan Ali Mahir Başarır, lağım çukurunu andıran düşünce dünyasından saçtığı leş kelimelerle Türk siyasetini zehirlemeye çalışıyor.

Ahmet Fethan Baykoç

Devletimizin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığına ve o makama milletimizin takdiriyle seçilen Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik rezil açıklamalarıyla, kendi kalitesizliğine de milletimizi şahit etmektedir.

"SİYASİ AHLAKI DA TAMAMEN KAYBETMİŞTİR

Bu kirli dilin sahibi aslında kendi zihinsel sefaletini ve ahlaki çöküşünü dışa vurmaktadır.
Milletin iradesine hakaret eden, devletin kurumlarına dil uzatan bu çürümüş anlayış; muhalefet sorumluluğunu da, siyasi ahlakı da tamamen kaybetmiştir."

AK Partili Hüseyin Yayman'dan CHP'li Başarır’a: Millet had bilmezlere sandıkta cevap verirAK Partili Hüseyin Yayman'dan CHP'li Başarır’a: Millet had bilmezlere sandıkta cevap verir

"HİÇBİR KIYMETİ HARBİYESİ YOKTUR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “CHP’nin şaibeli kurultay sonucunda iş başına gelen siyasi hükümsüzlerinin Türk siyasetine dair söyleyeceklerinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur” dedi. Ayrıca, yirmi yılı aşkın süredir her seçimde milletten gereken cevabı alan CHP’nin hâlâ aynı kin ve hazımsızlıkla hareket ettiğini ifade etti.

AK Partili Yayman, CHP’nin 75 yıldır tek başına iktidar olamadığını hatırlatarak, “Milletimiz sizin ne mal olduğunu çok iyi biliyor. Demokrasiyi hazmedemeyen, milletin tercihini kabullenemeyen bu anlayış, fikir üretmek yerine hakaret üretmeyi siyaset zannediyor” diye konuştu.

Hüseyin Yayman

"CHP DÜŞMANLIK SİYASETİ YÜRÜTÜYOR"

Yayman, muhalefetin nezaket, edep ve siyasi ahlak anlayışından yoksun olduğunu belirterek, CHP’nin demokratik muhalefet yerine düşmanlık siyaseti yürüttüğünü kaydetti.

Açıklamasını, “Millet, kendi oyuyla seçtiği Cumhurbaşkanına sahip çıkmayı da, had bilmezlere sandıkta en güçlü cevabı vermeyi de çok iyi bilir. Kuduranlar, iftira atanlar, namussuzlar değil; milletine sevdalı, devletine sadık olanlar kazanacak. CHP kaybedecek, milletimiz kazanacak” sözleriyle sonlandırdı.

AK PARTİ ANKARA İL BAŞKANI HAKAN HAN ÖZCAN’DAN SERT TEPKİ: ‘BU MİLLETİN ADAMINA LEKE SÜREMEZSİNİZ!’’

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, yaptığı açıklamayla Başarır'a sert tepki gösterdi.

Özcan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

‘’Seviyesiz, kendini bilmez Ali Mahir!
Sen kimsin? Ağzını topla, yerini bil!
“Bu mücadele namuslularla namussuzların mücadelesi” diyorsun ya…
Evet, doğru söylüyorsun!
Ama sen o cümlenin sonundasın!

Milletin oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanına dil uzatmak hadsizliktir, terbiyesizliktir!
Kudurun, çatlayın, patlayın…
Bu milletin adamına leke süremezsiniz!’’

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 99
  • Murat 11 dakika önce Şikayet Et
    Yahu sana milletvekili maaşı vereni affetmem.Ne biçim adamsın ne biçim telafuz kullanıyorsun.Ali mahir edep yahu edep birde çıkmış bugün TV bin birinde konuşuyorsun.Bu adamın yüzünden o TV yi de kapatın
    Cevapla
  • soru 20 dakika önce Şikayet Et
    bu adamın o kadar mal varlığının lüks yaşamının kaynağı nedir neden araştırılmıyor? bir itirafçı vekillerin imamoğlunun kasası olduğunu söylemiş bu itiraf neden araştırılıp o vekiller tespit edilmiyor?
    Cevapla
  • karadayı 25 dakika önce Şikayet Et
    bırakın açıklama yapmayı kaldırın dokunulmazlığını hesabını verecek çok sucu var bu soytarının mersinde üzerine gecirdiği arsalar ibb,den aldığı paralar yakıt ücretleri milletin parasını çatır çatır localarda viski içerek yiyiyor acil buna müdahele edilmesi lazım insanların sabırı kalmadı.alenen herkesi aşağılıyor hakaret ediyor.nereye kadar sürecek
    Cevapla
  • Ercan 34 26 dakika önce Şikayet Et
    Sıra sana geliyor biliyorsun tepinmen ondan yediklerini kusacaksin Ali mahir kusacaksin
    Cevapla
  • Eray 30 dakika önce Şikayet Et
    CHP: Mandacı zihniyet,Rüşvet,zina, iftira, hırsızlık, irtikâp ne ararsan var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray'ın yıldızından ayrılık iddialarına yanıt: Alman basınına konuştu
Planlar tamam! Okan Buruk, Bodo/Glimt maçı 11'ini belirledi: Yıldız oyuncuya kesik