CHP'de alarm! Genel merkezde kabus gibi günler! Tüm vekillere talimat
CHP'de gözler bir kez daha 24 Ekim'deki şaibeli kurultay davasına çevrildi. Büyük tedirginliğin yaşandığı genel merkezde 4 ihtimal ön plana çıkıyor.
Para karşılığı oy kullandırma ve delege transferi skandal iddialarla mahkemelik olan 2023 yılındaki CHP 38. Olağan Kurultayı gündemden düşmüyor.
Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çok az farkla koltuğunu kaybetmesine sebep olan olaylı kurultaya ilişkin mevcut parti yönetimi, iddiaların üzerine gitmek yerine mahkemeyi sonuçsuz bırakabilmek için mücadele ediyor.
'ANKARA'DAN AYRILMAYIN' TALİMATI
Edinilen bilgilere göre genel merkez, duruşma günü imkanı olan tüm milletvekillerinin Ankara'dan ayrılmaması yönünde talimat verdi.
İl başkanlarının da yine 15 Eylül'de olduğu gibi duruşma saatinde bir kez daha parti binasına gelmesi bekleniyor. İç muhalefetin de gözünü çevirdiği kritik duruşma kapsamında 4 ihtimal dikkat çekiyor.
GENEL MERKEZİN UMUDU
24 Ekim'deki duruşma sonucunda mahkeme eğer kurultayın iptal edilmesi talebini reddederse, mevcut parti yönetimi sorunsuz bir şekilde görevine devam edecek.
Bir diğer olasılık çerçevesinde ise duruşma bir kez daha ileri bir tarihe ertelenebilecek. Söz konusu 2 ihtimal, genel merkez kanadının en çok arzuladığı senaryolar olarak biliniyor.
MUTLAK BUTLAN KORKUSU
Parti yönetimini en çok tedirgin eden diğer 2 olasılığı ise 'mutlak butlan' ve 'ihtiyati tedbir' kararları oluşturuyor.
Mahkemeden mutlak butlan kararı çıkması halinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in parti lideri sıfatıyla bugüne kadar attığı tüm imzalar ve aldığı tüm kararlar 'hükümsüz' hale gelecek.
Bu senaryo ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkeme kararıyla yeniden partinin başına geçme olasılığı da doğacak.
'TEDBİR' ÇIKARSA NE OLUR?
Mahkeme tarafından mevcut yönetimin ihtiyati tedbirle görevden uzaklaştırılarak, partiye çağrı heyeti atanma olasılığı da bulunuyor.
Bu yönde bir kararın çıkması halinde Özgür Özel ve ekibine tedbiren görevlerinden el çektirilmiş olacak. Çağrı heyeti, ana misyonu doğrultusunda partiyi bir an önce kurultaya taşımakla görevlendirilecek.
TASFİYE VE BASKI SÜRECİ
Özgür Özel ve parti yönetimi, şaibeli kurultay davası kapsamındaki iddiaları dillendirilen ve araştırılması gerektiğini savunan partililere yönelik son dönemde tarihi bir ihraç operasyonu yürütüyor.
Bu kapsamda CHP'li gazetecilerden örgüt temsilcilerine kadar birçok isim hızla partiden atılıyor. Sonuna yaklaşılan kongreler takvimi kapsamında da muhalif kanat bir bir tasfiye ediliyor.
Parti yönetimi, takvimin nihai sonucu ile birlikte örgütün ve delegelerin en yarısında 'değişim' hedefliyor. 24 Ekim'deki mahkemeden bir kez daha mutlak butlan kararı çıkmaması durumunda, parti içi muhalefetin CHP içerisindeki etkisini tamamen kaybedebileceği vurgulanıyor.
-
Kaan 2 saat önce Şikayet Etkapatın bu zararlı partiyiBeğen Toplam 47 beğeni
-
bşri 2 saat önce Şikayet Etben kemal geliyorum özgür boşuna yırtınma sana söz ge.li.yo.rum...Beğen Toplam 18 beğeni
-
TRT izleyen KÖYLÜ 2 saat önce Şikayet EtTürkiye'nin ve müslümanların yararına olan en uygun karar CHP denilen örgütün bir an bile kaybetmeden kapatılıp, Türkiyenin önündeki en büyük TAKOZ ortadan kaldırılmalıdır... NOKTABeğen Toplam 28 beğeni
-
Y A Z I C I 2 saat önce Şikayet EtChp millete hizmet için yoktur milleti haraca bağlayıp dinsizlik imparatorluğu kurmaktır Kismen başardılarBeğen Toplam 24 beğeni
-
Misafir1 2 saat önce Şikayet EtÇok meşgul ettiler kapatın gitsinBeğen Toplam 24 beğeni