Talabani: Türkiye'de 1 milyon PKK'lı var
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin oğlu, Bölgesel Kürt Yönetimi Washington Temsilcisi Kubad Talabani, Türkiye'de 1 milyon PKK'lı olduğunu iddia etti.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin oğlu, Bölgesel Kürt Yönetimi Washington Temsilcisi Kubad Talabani, Türkiye - Irak ilişkilerini Habertürk gazetesine değerlendirdi.
"Kandil'den 3 bin PKK'lı sökülse de sorun çözülmez" başlığıyla verilen haberde, Talabani'nin bir ifadesi dikkat çekti. Talabani, "Diyelim ki yarın operasyon yapıldı ve Kandil'den 3 bin PKK'lı sökülüp atıldı. Sorun çözülmüş mü oluyor? Türkiye'deki 1 milyon PKK'lı ne olacak?" dedi.
Talabani, "1 milyon PKK'lı" ifadedesini kullandığı açıklamasında, PKK konusunda Türkiye ile işbirliği yaptıklarının ancak askeri destek vermediklerinin altını çizdi.
PKK'nın Türkiye'ye ve Kuzay Irak'taki şehirlere girmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Talabani, "Topraklarımızın komşu ülkelere saldırı amacıyla kullanılamayacağını harkese açık açık söyledik" dedi.
Çözümün askeri olmadığının altını çizen Talabani, "Kandil'de Saddam bile askeri operasyonlarda başarılı olamadı... Sorun silahları ve çatışmayı aşıyor. Kimlik, tarih, siyaset, kültür meselesi... Türkiye'nin iç meselesidir ve Ankara bizden çözüm için yardım isterse bunu yapmaktan mutluluk duyarız" ifadelerini kullandı. (Habertürk)
-
Barbaros Gülcan 13 yıl önce Şikayet EtSağlam sallamışsın ama... Türkiyede değil 1 milyon 10 milyon PKK lı olsa onlarıda temizleriz bu milletin ensesinden. Elbetteki Sefaya giden yolda cefa çekeceğiz ama bu ülke içindeki habis tümörleri, safraları er veya geç temizleyecek ve yine huzur dolu günleri yakalayacaktır. Tüm emniyet ve askeri birimlerimizdeki safralar neredeyse atıldı. O yüzdendirki artık az şehit çok PKK lı ölümünü haber alıyoruz. Çünkü artık asli vazifesini bilen kurumlar ve idareciler işi yönetiyor. Sen daha konuş aşiret çocuğu. Git o 1 milyon yalanınıda babanla Barzani amcana anlat.Beğen Toplam 4 beğeni