Ergenekon davasında 'Sayın Başkan' açılımı

''Ergenekon'' davasında, tutuklu yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un 1. Ordu Komutanlığı yaptığı dönemde 1. Ordu İstihbarat Başkanı olan emekli Tuğgeneral Mustafa Canatan tanık olarak dinlenildi.

Ergenekon davasında 'Sayın Başkan' açılımı
Ergenekon davasında 'Sayın Başkan' açılımı
GİRİŞ 12.10.2012 18:40 GÜNCELLEME 12.10.2012 18:54

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tanık olarak dinlenilen İsmet Tuncer, Tolon'un da yer aldığı bazı kişilerle birlikte, tutuklu sanıklardan Semih Tufan Gülaltay ile yaptıkları görüşmenin tesadüfen olduğunu belirterek, daha sonra Gülaltay ile görüşmediğini söyledi.

Dosyadaki telefon kayıtlarını okuyan savcı Mehmet Ali Pekgüzel de bir kayıtta Tuncer'in Gülaltay'a sarf ettiği ''Sizinle en son görüşmemizden bu yana devam... Harekete devam'' şeklinde ifadeler bulunduğunu, ayrıca Gülaltay'ın da Tuncer'e ''Sayın başkanım'' diye hitap ettiğini belirterek, bunların ne anlama geldiğini sordu.

Kendisinin ülkü ocaklarının kurucusu olduğunu söyleyen Tuncer, ''Ben Ülkücü Öğretmenler Derneği Genel Başkanı'yım. Semih Tufan Gülaltay'la daha sonra 1-2 telefon görüşmesi yaptığımı söylemiştim. 'Harekete devam' dediğimiz, birbirimizden ayrı devam anlamına geliyor'' diye konuştu.

Gülaltay da Tolon'un, saygı duyduğu bir emekli orgeneral olduğunu belirterek, ''Alaattin Bayraktar bana telefon ederek büroma gelmek istediklerini, yanlarında Hurşit Paşa'nın da olduğunu söyledi. Ben de 'buyursunlar' dedim. Görüşmemiz bundan ibarettir'' dedi.

Duruşmada daha sonra Tolon'un talebi üzerine çağrılan 1. Ordu Komutanlığı eski İstihbarat Başkanı emekli Tuğgeneral Mustafa Canatan tanık olarak dinlenildi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Canatan'a, tutuksuz sanıklardan Ümit Sayın ile Tolon arasındaki irtibat iddialarına ilişkin dinlenilmek üzere çağrıldığını anlattı.

Savcı Pekgüzel de Ümit Sayın ile İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü eski Müdürü Sevil Atasoy'un, 1. Ordu Komutanlığı'nda İstihbarat Başkanı olarak görev yaparken Canatan ile görüştüğü, Sayın'ın bazı bilgiler verdiği iddialarına ilişkin tanıklığına başvurulacağını belirtti.

''Ümit Sayın, Hurşit Tolon'a bir rapor getirdi mi?'' sorusuna Canatan, ''Ümit Sayın ile Atasoy, Hurşit Tolon'u bir kez 1. Ordu Karargahı'nda ziyaret etti. Komutanım (Tolon) beni yanına çağırdı. Bir bay ve bayan hoca vardı. Beni onlarla tanıştırdı. Daha sonra Ümit Sayın ordu nizamiyesine gelerek bir zarf getirdi. Görevli ile zarfı aldırdık. Zarfla ilgili karargah içi rutin işlem yapıldı. Zarfın içindeki 30-40 sayfalık yazıyı sıralı komutanlar vasıtasıyla Tolon'a ilettim. Tolon da üst makama göndermemizi söyledi. Ben de Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderdim'' yanıtını verdi.

Pekgüzel'in, ''Ümit Sayın, takip belgelerini sizin istediğinizi söylüyor. 'İstedikleri isimleri, telefon numaralarını ilettim', diyor. Sayın'dan, 'Oradaki çalışanları tespit edin' diye bir talebiniz oldu mu?'' sorusunu da Canatan, ''Kesinlikle böyle bir talebimiz olmadı. Sayın'ın getirdiği yazıyı tam hatırlamıyorum ama üniversiteyle ilgili sorunlardan bahsediliyordu'' diye yanıtladı.

Duruşma, 15 Ekim Pazartesi gününe ertelendi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu