Fransa'dan ölen PKK'lılarla ilgili açıklama

Paris'in merkezindeki Enformasyon bürosunda 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili Fransa İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Fransa'dan ölen PKK'lılarla ilgili açıklama
Fransa'dan ölen PKK'lılarla ilgili açıklama
GİRİŞ 10.01.2013 10:13 GÜNCELLEME 10.01.2013 10:13

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, Paris'te aralarında PKK terör örgütünün kurucuları arasında yer alan Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kadının öldürülmesiyle ilgili cinayeti ''dayanılmaz'' olarak niteledi ve cinayetlerle ilgili olay yerinde incelemelerde bulunacağını söyledi.

France info radyo kanalına konuşan Valls, cinayetlerle ilgili yorum yapmanın şu an için erken olduğunu belirterek, ''Bırakalım yetkililer gerekli soruşturmalarını tamamlasın'' dedi.

Fransız televizyonu başından vurularak öldürülen kurbanlardan 32 yaşındaki Fidan Doğan'ın Kürt Enstitüsü'nde sürekli görevli olduğunu, diğer Sakine Cansız ve Leyla Söylemez isimli kadınların ise ziyaretçi olduğunu duyurdu.

Saat 02.00 sıralarında binaya gelenler tarafından bulunan kadınların akşam saatlerinde öldürüldüğü belirlendi.

Polis yetkilileri, öldürülen Kürt asıllı 3 kadının, terör örgütü PKK ile bağlantılı ve örgüt içi infaz kurbanı olabilecekleri ihtimali üzerinde durulduğunu bildirdi.

Bu arada Paris'in merkezi bir mahallesinde işlenen cinayetler, Fransız medyasının ilk sayfalarında geniş şekilde yer alıyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Osman Kavala'nın yeniden yargılanmasıyla ilgili karar verildi
Tarihi 90 dakika için dudak uçuklatan rakamlar!