3 PKK'lı kadına şok suikast!

Türkiye'de Abdullah Öcalan ile İmralı'da Kürt sorununun çözümü için yeniden adımlar atılmaya başlarken, Paris'ten PKK'ya suikast haberi geldi.

GİRİŞ 10.01.2013 08:37 GÜNCELLEME 10.01.2013 20:16
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

PKK'nın Paris merkezindeki Enformasyon bürosuna kimliği belirsiz silahlı kişilerce yapılan saldırıda aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 PKK'lı kadın öldürüldü.

Paris'in 10. bölgesinde Rue Lafayette üzerinde bulunan Kürt Enstitüsü'nde Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Söylemez isimli 3 kadın, başlarından kurşunlanmış olarak bulundu.

Saat 02.00 sıralarında binaya gelenler tarafından bulunan kadınların akşam saatlerinde öldürüldüğü belirlendi.

Polis, öldürülen Kürt asıllı 3 kadının, terör örgütü PKK ile bağlantılı ve örgüt içi infaz kurbanı olabilecekleri ihtimali üzerinde durulduğunu bildirdi.

CENAZELER OTOPSİDE

Paris'te bölücü terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazeleri, otopsi yapılmak üzere saldırının yapıldığı binadan çıkartıldı.

Cenazeler binadan çıkartılırken, bina önünde toplanan kalabalık arasında kısa süre arbede yaşandı.

Polisin, binanın etrafından yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Fransız Uluslararası Stratejik ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IRIS) Türkiye sorumlusu Didier Billion, BFM televizyon kanalına yaptığı açıklamada, saldırının, Türkiye'de barış için yürütülen müzakere sürecinde ilerleme sağlandığı sırada gerçekleşmesine dikkat çekti.

Billion, yürütülen müzakerelerde önemli ilerleme sağlandığı bir dönemde bu saldırının gerçeklemesinin anlamlı olduğunu ifade etti.

Yine Fransız televizyon ve radyo kanallarında çıkan haber ve yorumlarda, Türkiye'de Güneydoğu Anadolu sorununa kalıcı çözüm için sürdürülen müzakereler sırasında bu tür bir saldırını gerçekleşmesinin özelikle dikkat çekici olduğu belirtiliyor.

"FRANSA MAKAMLARINA GÖRE 3 PKK'LININ ÖLDÜRÜLMESİ BİR İNFAZDIR"

A Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak Can Okanar'ın sorularını yanıtlayan Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, Fransız makamlarının olayı bir infaz olarak nitelendirdiklerini söyledi.

Burcuoğlu şöyle konuştu

"Olayı sabaha karşı öğrendik. Bu işlenen cinayetler dün akşam saatlerinde olmuş. Polisin sabaha karşı iki sularında binaya girdiği ve üç hanımın cesedi ile karşılaştığı anlaşılıyor. Bu hanımlardan ikisi enselerine sıkılan bir kurşunla, biri ise göğsüne sıkılan kurşunla öldürülmüş.Bu merkezin PKK ile doğrudan bir bağlantısı olduğunu biliyoruz. Merkezin sorumlusu olarak görünen Fidan Doğan adlı hanım esasen buradaydı. Sakine Cansız ve diğer ölen hanım Leyla Söylemez'in daha çok Fransa dışında bulundukları yolunda bilgilerimiz var. Tüm bu şahıslar hakkında ilgili makamlarımızda gerekli dosya bilgilerimiz mevcut. İçişleri Bakanı olay yerine gitti. İçişleri Bakanı olay yerinde yaptığı açıklamada, ilk bulgulara göre bunun infaz olduğunu söyledi. Binanın, merkezin kapısı da kapalıydı, polis kapıyı kırarak içeri girmiş. Zannediyorum otopsi de yapılacak. İçişleri Bakanı'nın söylediği Fransa'nın bunu kabul etmesine imkan yok, bu infazdır, cinayetlerin süratle aydınlatılması için, Fransız Bakanlığı da elinden geleni yapacaktır diye bir açıklama yaptılar.

Buradaki genel hava da, Türkiye'de başlatılan görüşme sürecinin sabote edilmesine yönelik bir eylem, bir saldırı olabileceği yolunda. Radyo televizyon haberlerinde de bu ihtimalden bahsediliyor. Hatta PKK adına konuştuklarını söyleyen bir takım insanlar da esas itibariyle bunun üzerinde daha çok duruyorlar. Tabi başka iddialar da var. biz Fransız içişlerine Bizden bir bilgi istemeleri halinde bu bilgileri makamlarımızca temin edip iletmek üzere hazır olduğumuzu da söyledik. Bizi esas ilgilendiren bu noktada, Bizim Fransa'daki misyonlarımızın, kuruluşlarımızın ve çıkarlarımızın korunması. Gerek Paris Emniyeti, gerek İçişleri Bakanlığı ile yaptığımız temaslar üzerine hem büyükelçiliğimiz, hem de bir takım başka kuruluşlarda , mesela İş Bankası önünde Fransa ölçülerine göre önemli sayılabilecek bir polis mevcudiyeti var. İşin güvenlik boyutu ile de ilgilenmek durumun hissediyoruz. Başkonsolosluklarımıza da gerekli talimatları da verdik. Onlar da yerel makamlar nezdinde gerekli girişimleri yapıyorlar. Merkezin önünde hala birkaç yüz kişilik bir grup var. orada tabi maalesef diyelim, ülkemiz aleyhine bir takım sloganlar atılıyor, hatta Fransa aleyhine de bir takım sloganlar atılıyor. Beklentimiz Fransız makamlarının varacakları sonuç hakkında bir açıklama yapmaları ve bu sonucu bizimle de paylaşmaları yolunda."

DEMİRTAŞ: TÜRKİYE BUNU ÇÖZSÜN

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik'in Paris'te öldürülen üç PKK'lıyla ilgili olarak ‘örgüt içi infaz olabilir' değerlendirmesine BDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş'tan cevap geldi.

Demirtaş, twitter hesabı üzerinden takipçileriyle şu mesajları paylaştı:

"Hassas sürece binaen AKP Paris'teki katliamın aydınlatılması için Fransa nezdinde girişimde bulunacağına, örgüt içi infazdır deyip kapatıyor. Bu tutuma karşı şunu soruyorum o halde; bu açıklamayı yapanların bizzat bu katliamı planlamadığını nerden biliyoruz, telaşınız bundan mı yoksa."

DEMİRTAŞ VE KIŞANAK PARİS'E GİDİYOR

Bu arada BDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın Fransa hükümeti nezdinde girişimlerde bulunmak ve cenazeye katılmak üzere Paris'e gitmeye hazırlandığı belirtildi.

"DAİRENİN KAPISI ŞİFRELİYDİ"

İtalyan gazetesi La Repubblica olayla ilgili çok önemli bir detay aktardı. "Örgüt içi hesaplaşma mı?" teorisini güçlendirecek bilgiye göre, suikastın gerçekleştiği binanın birinci katına ancak şifreli bir sistemle girilebiliyordu. Ülkenin ana akım gazetelerinden La Repubblica, şimdiye kadar elde edilen bilgiler ışığında Paris polisinin, olayın bir örgüt içi hesaplaşma olduğunun güçlü bir ihtimal olduğu yönünde bilgi aktardığını vurguladı. 3'lü suikastın, Türkiye'nin İmralı'yla başlattığı barış görüşmelerinin akabinde gerçekleştiğine dikkat çeken gazete, başlarından vurulan Sakine Cansız ile Leyla Söylemez'in, öğleden sonra Fidan Doğan'la buluşmak üzere suikastın gerçekleştiği binanın birinci katına gittiklerini aktararak, "Yani, sadece girilen bir şifreyle ve dahili telefon sistemiyle erişilebilen kata" diye not düştü. Gazete bu nedenle, öldürülen kadınların, suikastçılarına kapıyı açmış olma ihtimalinin güçlendiğine dikkat çekti. Haberde ayrıca, binanın girişinde, Gare du Nord'da bulunan Kürdistan Enformasyon Bürosu'na ait herhangi bir tabela da bulunmadığı da ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • suleyman d 11 yıl önce Şikayet Et
    terörün anladığı dil budur! anca bu şekilde yola getirilebilir.. neydi öyle: haburlar,silopiler! 1. açılımda ne yapıldıysa tersi yapılmalı! o zaman biz de sürece fazla müdahil olmayız. ilk açılımdaki rezaletlere benzer durumlar için çomağı hazırda tuttuğumuz bilinsin!
    Cevapla
  • mustafa akgül 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH merhamet etmesin.. mekanları cehennem olsun.
    Cevapla
  • Erol Cömert 11 yıl önce Şikayet Et
    fransa devleti yine ortalığı yine karıştırıyor..... kuyuya bir taş atıp, ülkemizi ve bölgeyi karıştırmak fransanın tarihi bir misyonudur. öldürülen kadınlara zerre kadar üzülmedim,hakettiklerini daha önceden bulmaları gerekiyordu ama zamanlamaya bakılırsa fransa ve destekçileri bu suikastlar ile türkiyedeki barış sürecini sabote etmeyi hedeflemektedir.
    Cevapla
  • selamet 11 yıl önce Şikayet Et
    infazın nedeni. konu ayan beyan açıktır. türkiye adım atmıştır. bu adımları ne zaman atmışsa çelme çakmak isteyenler hep vardı ve olmaya da devam edecektir. atılan adıma çekilen çelme olayıdır bu. yanlız burada daha önceki emsallerinden farklı olarak adımı atan vücüt hasta değil diridir. ayakları yere güçlü basan bir türkiyedir. bu hamleler ancak baş dönmesine kafa bulanıklığına neden olabilir. ama başta asımın nesli oldukçada bu baş dönemelerini vucüt hissetmeden halledeceklerdir.
    Cevapla
  • Bahadır GENÇ 11 yıl önce Şikayet Et
    he fransız he. alın işte yine fransa, 1900 ün başlarında da olduğu gibi türkiye de at koşturuyorlardı şimdide kolları burdan yürütüyorlar işlerini. aralarında anlaşıyorlar malum partililer ile fransa ve pkk işi bitirip hadi türkşye diyorlar. amaçları belli ama artık türk halkı uykusundan yavaş yavaş uyanıyor. fransa, almanya, göstermelik sadece lakırtı iran, israil, abd, ab, rusya vs vs... bu devletler türkiye ile mi uğraşıyor sadece elbette hayır... diyecek çok şey var ama neyse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Enes Kanter'e ABD'de soğuk duş! Mide bulandıran skandal sonrası hakkında soruşturma açıldı
Canlı yayında ‘Arapça’ tartışması! ‘CHP’nin adını bile söyleyemezsin!’