PKK suikastıyla ilgili çarpıcı detay

Aralarında kuruculardan Sakine Cansız'ın da bulunduğu terör örgütü PKK'lı 3 kadının öldürülmesine ilişkin İtalyan gazetesi La Repubblica, çok önemli bir detay aktardı.

PKK suikastıyla ilgili çarpıcı detay
PKK suikastıyla ilgili çarpıcı detay
GİRİŞ 10.01.2013 15:04 GÜNCELLEME 10.01.2013 15:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

“Örgüt içi hesaplaşma mı?” teorisini güçlendirecek bilgiye göre, suikastın gerçekleştiği binanın birinci katına ancak şifreli bir sistemle girilebiliyordu.

Ülkenin ana akım gazetelerinden La Repubblica, şimdiye kadar elde edilen bilgiler ışığında Paris polisinin, olayın bir örgüt içi hesaplaşma olduğunun güçlü bir ihtimal olduğu yönünde bilgi aktardığını vurguladı.

3'lü suikastın, Türkiye'nin İmralı ile başlattığı barış görüşmelerinin akabinde gerçekleştiğine dikkati çeken gazete, başlarından vurulan Sakine Cansız ile Leyla Söylemez'in, öğleden sonra Fidan Doğan ile buluşmak üzere suikastin gerçekleştiği binanın birinci katına gittiklerini aktararak, “Yani, sadece girilen bir şifreyle ve dâhili telefon sistemiyle erişilebilen kata” diye not düştü.

Gazete, bu sebeple öldürülen kadınların, suikastçılarına kapıyı açmış olma ihtimalinin güçlendiğine dikkati çekti.

Haberde ayrıca binanın girişinde, Gare du Nord'da bulunan Kürdistan Enformasyon Bürosu'na ait herhangi bir tabela da bulunmadığı da ifade edildi.

SUİKASTİ YAPANLAR

Paris Kürt Enstitüsü Başkanı Kendal Nezan ise konuya ilişkin Fransız BFM TV'ye açıklamalarda bulundu.

Nezan, "Her şeyden önce, olay duyulduğundan beri haberler geçiyor ve bir bilgi yanlış onu düzeltmek istiyorum. Olayın Kürt Enstitüsü binasında olduğu haberi doğru değil. Aynı cadde üzerinde olmakla birlikte Kürdistan Enformasyon Merkezi'nde oldu bu olay. Paris Kürt Enstitüsü kültürel bir kurum. Siyasi cinayetler olduğunu düşündüğümüz bir suikast, bizi çok üzdü. Olayın Türkiye ile Abdullah Öcalan ile görüşmelere başladığı bir dönemde olması dikkati çekici. İki olay arasında bir ilişki olup olmadığı sorusu geliyor insanın aklına. Her iki taraftan (hem Türk hem Kürt) bu işi (barış görüşmelerini) istemeyen aşırı uçtakilerin yapmış olma ihtimali var" dedi.

 

YORUMLAR 1
  • sıtkı akgün 11 yıl önce Şikayet Et
    her kim yaptıysa..... ne yalan söyleyyim valla çok sevindim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek