Anadolu Yayıncıları'ndan Facebook'a tepki

Facebook'un Yeni Şafak gazetesinin sayfalarını kapatmasına 320 Anadolu Medyası tarafından da tepki gösterildi.

Anadolu Yayıncıları'ndan Facebook'a tepki
Anadolu Yayıncıları'ndan Facebook'a tepki
GİRİŞ 21.03.2016 15:39 GÜNCELLEME 21.03.2016 15:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Anadolu Yayıncıları Derneği Başkanı Sinan Burhan, Yeni Şafak'a yönelik uygulamanın tüm ülke medyasına tehdit olduğunu belirterek, 320 medya kuruluşu olarak Facebook hesaplarını kapatabileceklerini duyurdu.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın yaptığı açıklama şöyle:

Facebook Yeni Şafak'ın sayfalarını gerekçe göstermeksizin kapatarak bir sansüre imza atmıştır. Bu uygulamayı basın yayın organlarına yapılmış sayıyor ve kınıyoruz. Her zaman özgürlüklerden söz eden sosyal paylaşım sitesi Facebook Terör örgütü yandaşları ve üyelerinin ülkeyi bölücü ve parçalayıcı paylaşımlarına göz yumması anlaşılmamaktadır. Hiçbir gerekçe göstermeden Türkiye'de legal yayın yapan bir gazetenin önemli bir yayın organının Facebook sayfalarını hukuksuz şekilde kapatması ve bu sansürün gerekçeleri ve nedeni ile alakalı bir açıklama yapmaması akıllara farklı soruları getirmektedir.  Sosyal paylaşım siteleri birilerinin insanlar ya da kurum kuruluşları tehdit edici bir mecra yeri olarak kullanılmamalıdır. Ülke yönetimlerinin, hükumetlerin çağrılarını ve uyarılarını dikkate almayan Facebook'un, bazı terör örgütlerinin yönlendirmesiyle hareket ettiği görülmektedir. Bizler 320 Anadolu Medyasını Temsilen Terör örgütlerinin arka bahçesi haline gelen bu platforma su taşıyamayız.  Ülkelerin, kurum ve kuruluşların, insanların özgürlüklerini ve yaşam alanlarını etkileyecek varlıkların yetişmesine katkıda bulunmayacağımızı bildirir, gereğinin derhal yapılmasını istediğimizi ifade etmek isteriz.

Aksi takdirde 320 medya kuruluşu olarak Sosyal paylaşım sitesinde bulunan hesaplarımızı durduracağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Özellikle paralel örgüt ile bağlantılı olduğu bilinen bazı sosyal medya hesaplarının sadece Yeni Şafak ve Facebook arasında bilinen teknik bilgileri ifşa etmesi, dikkatlerden kaçmamaktadır ve halen aynı hesaplar diğer yayın kuruluşlarını da tehdit içeren paylaşımlar yaptığı söylenmektedir.

Bugün Facebook tarafından Yeni Şafak'a yapılan susturma eylemi Yerli ve milli duruş sergileyen tüm medyayı tehdit etmektedir.  İnsanlarla haber, iletişim ve diyalog kanalı olarak kullanılan Sosyal paylaşım sitesinin anlamsız ve saçma sapan bir uygulama ile Türkiye’nin önde gelen medya kuruluşlarından birinin hesabını keserek milletle olan iletişim ve diyalog kanalını kapattığını sanıyorsa yanılmaktadır. Kamuoyunun bu tür uygulamalara gerekli tepkiyi vereceğine inanıyor, bu çirkin yaklaşımın son bulmasını arzu ediyoruz.

SİNAN BURHAN

ANADOLU YAYINCILAR DERNEĞİ BAŞKANI

YORUMLAR 5
  • Osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet de facebooku kapatsın
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum bravo kardeş
    Cevapla
  • Osman 8 yıl önce Şikayet Et
    madem öyle devlet de facebooku kapatsın
    Cevapla
  • tom 8 yıl önce Şikayet Et
    demek ki, küresel haçlı siyonist talancıların eşkiya yüzünü gösterebilen gazetelerden biri yeni şafak...
    Cevapla
  • milli platform 8 yıl önce Şikayet Et
    devir teknoloji devri milli sosyal platform biran önce açılmalı devlet buna el atması gerekiyor. Türkiye'ye özel sosyal platform olmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi