Medya Derneği'nden Facebook'a kınama

Medya Derneği Dijital Platformu, Facebook'un Yeni Şafak’a ait Facebook hesaplarını kapatması ile ilgili bir açıklama yaptı:

Medya Derneği'nden Facebook'a kınama
Medya Derneği'nden Facebook'a kınama
GİRİŞ 21.03.2016 12:34 GÜNCELLEME 21.03.2016 12:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Medya Derneği Dijital Platformu tarafından Facebook'a yönelik kınama açıklaması şöyle:

"Facebook, Yeni Şafak’ın sayfalarını kapatarak görülmemiş bir sansüre imza attı. Terör örgütü kurumlarının ülkeyi bölücü ve parçalayıcı paylaşımlarına ses çıkarmayan Facebook, hiçbir gerekçe göstermeden Türkiye’de legal yayın yapan bir gazetenin Facebook sayfalarını hukuksuz şekilde kapatmasına rağmen herhangi bir açıklama yapma gereği dahi görmedi.

Ülke yönetimlerinin, hükumetlerin çağrılarını ve uyarılarını dikkate almayan Facebook’un, bazı terör örgütlerinin yönlendirmesiyle hareket ettiği görülmektedir.

Özellikle Fetullahçı terör örgütü ile bağlantılı olduğu bilinen bazı sosyal medya hesaplarının sadece Yeni Şafak ve Facebook arasında bilinen teknik bilgileri ifşa etmesi, dikkatlerden kaçmamaktadır ve halen aynı hesaplar diğer yayın kuruluşlarını da tehdit içeren paylaşımlar yapmaktadır.

Bugün Facebook tarafından Yeni Şafak’a yapılan susturma eylemi milli duruş sergileyen tüm internet yayıncılarını tehdit etmektedir. Nitekim sayfaların kapatılmasından sonra terör örgütü PKK yanlısı sosyal medya hesapları da “Yeni Şafak’ın hesaplarını biz kapattırdık” şeklinde bildiriler yayınlayarak Facebook’un uyguladığı sansürde pay sahibi olduklarını ilan etmişlerdir.

Toplumsal hassasiyetlerden uzak paylaşımlara müsaade eden Facebook yayın kuruluşlarına bunu yaparak ortaya çıkardığı hukuksuzluğu bir an önce bitirmelidir. Sadece haber yayıncılığı yapılan bu sayfalar bir an önce yayına alınmalıdır.

Medya Derneği Dijital Platform adına Genel Koordinatör Yunus Göksu"

YORUMLAR 1
  • Erzurumlu 8 yıl önce Şikayet Et
    zor değil facebook hesabı olan insanlar kendi hesaplarını kapatmaları. Bence milli duruş hassasyeti olan herkes facebook hesabını kapatmalıdır ben hemen kapatıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?