Ünlü sanatçı Baha Boduroğlu'ndan ölüm haberi sanat camiasını yasa boğdu!

Türk sinemasının akılda kalan şarkılarının bestecisi Baha Boduroğlu hayatını kaybetti. Eski Dostlar, Aşk Alfabesi, Olmaz Böyle Şey, Ateşböceği gibi şarkılarla akıllara kazınan Baha Boduroğlu'nun ölümü sanat camiasında büyük yankı uyandırdı.

Ünlü sanatçı Baha Boduroğlu'ndan ölüm haberi sanat camiasını yasa boğdu!
Ünlü sanatçı Baha Boduroğlu'ndan ölüm haberi sanat camiasını yasa boğdu!
GİRİŞ 24.07.2023 15:50 GÜNCELLEME 24.07.2023 15:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk pop müziği sanatçıları arasında yer alan Baha Boduroğlu hayatını kaybetti. Yeşilçam'ın efsane filmlerine müzik yapan ve şarkılarıyla akıllara kazınan Baha Boduroğlu'nun ölüm haberi sanat camiasında yankı buldu. 

76 yaşındaki Baha Boduroğlu bir süredir Bodrum'da tedavi görüyordu. Tedaviye yanıt veremeyen ünlü sanatçı hastanede yaşamını yitirdi. 

Bergüzar Korel'in çarşaf çıkışı olay oldu! 'Senin gibilerden tiksiniyorum'Bergüzar Korel'in çarşaf çıkışı olay oldu! "Senin gibilerden tiksiniyorum"

Ölüm haberini, Hakan Eren sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Usta müzisyen Baha Boduroğlu’nu kaybettik. İçim yanıyor şu an. Yıllarım geçti onunla babam gibiydi Türk pop müziğine katkıları ve yaptıkları asla unutulmayacak. Dünya tatlısı insandı.. Mekanı cennet olsun...

BAHA BODUROĞLU'NUN ŞARKILARI 

İşte, Baha Boduroğlu'nun en ünlü şarkıları: 

  • Sıla Türküsü

  • Gençlik Başımda Duman

  • Kan ve Gül

  • Çaresizim

  • Ateşböceği

  • Olmaz Böyle Şey

  • Aşk Alfabesi

  • Eski dostlar

  • Delisin

  • Malabadi Köprüsü

BAHA BODUROĞLU KİMDİR?

Baha Boduraoğlu, 3 Şubat 1947'de İstanbul'da dünyaya geldi. Gençlik yıllarından itibaren sanat hayatının içinde yer aldı. Kent Oyuncuları ve Gönül Ülkü Tiyatroları'nda aktif olarak rol oynadı. Gazanfer Özcan ile çalıştı ve Aysel Gürel ile birlikte çok sayıda şarkıya imza attı. Gençlik başımda Duman şarkısı, dönemin en çok satan ve en popüler şarkıları arasında yer aldı. 20 Temmuz 2023'te hayatını kaybetti. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Şarkılarındaki partneri Güzin hanım sağmı neden bir açıklama yapmadı biz onları güzin ile baha ikilisi olarak tanıyorduk
    Cevapla
  • devriye 9 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin..Gençliğimizde çok dinlerdik onun şarkılarını.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mete Gazoz altın madalya kazandı!
Başıboş köpekler korku saçıyor! Anne, çocuklarıyla parka sığındı