Kenan İmirzalıoğlu'dan duyulmamış açıklama: Büyük öfke duydum!

Kim Milyoner Olmak İster ile ekrana gelen sorudaki detay Kenan İmirzalıoğlu'nu oldukça öfkelendirdi. ATV ekranında yayınlanan yarışma programında sunucu Kenan İmirzalıoğlu örnek alınan ülkenin aslında hayal kırıklıkları yaşattığını aktardı.

Kenan İmirzalıoğlu'dan duyulmamış açıklama: Büyük öfke duydum!
Kenan İmirzalıoğlu'dan duyulmamış açıklama: Büyük öfke duydum!
GİRİŞ 23.07.2023 21:54 GÜNCELLEME 23.07.2023 21:54
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ATV'nin sevilen bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster, yine çarpıcı bir soruya imza attı. Sosyal medyada da gündem olan soruda, hangi ülkede bir gelenek dahilinde 1428 yunusun öldürüldüğü soruldu.

Seyirciyi ve yarışmacıyı da hayret içinde bırakan sorudaki katliam detayı oldukça konuşuldu. Yarışmanın sunucusu Kenan İmirzalıoğlu ise konuya ilişkin düşüncelerini paylaşarak adeta öfke kustu. 

Masterchef Güzide ayrıldıktan sonra açtı ağzını yumdu gözünü! 'Kimseyi kayırmadan...'Masterchef Güzide ayrıldıktan sonra açtı ağzını yumdu gözünü! "Kimseyi kayırmadan..."

İşte sosyal medyada gündem olan o soru: 

Eylül 2021'de nerede eski bir geleneği devam ettirmek için 1428 yunus öldürülmüştür?

A: Danimarka'ya bağlı Froe Adaları'nda

B: Japonya'ya bağlı Ryukyu Adaları'nda

C: Birleşik Kralık'a bağlı Falkland Adaları'nda

D: ABD'ye bağlı Hawaii Adaları'nda

Doğru yanıt: Danimarka'ya bağlı Froe Adaları'nda

300 YILDIR BALİNALARI ÖLDÜRÜYORLAR!

Danimarka’nın Faroe Adaları'nda devam ettirilen bu gelenek Grindadrap Festivali olarak adlandırılıyor. Danimarkalılar, 300 yıldan beri süren adına festival dedikleri bu katliam ile atalarını anıyor. 

Genellikle yaz aylarında gerçekleşen katliamda, balıkçılar balinaları yaralayarak sahile doğru çekiyor. Küçük bir koyda sıkıştırılan balinalar, sürü halinde vahşice katlediliyor. Esasında Danimarka'da balina avı yasak deniliyor ancak festivalin gerçekleştiği söz konusu adada bu kanun geçerli değil. 

KENAN İMİRZALIOĞLU'NDAN SERT TEPKİ

Sunucu Kenan İmirzalıoğlu sorunun ardından katliamla ilgili yorum yapmaktan geri kalmadı. Sunucu İmirzalıoğlu, bu festival ile ilgili bilgi aldığında büyük bir öfke duyduğunu ve bunun her yıl olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

O gelenek belki Vikingler zamanında çocuklarını doyurmak için, 'Çıkalım kışlık yiyeceğimizi ayıralım' şeklinde bir düşünce ile olabilirdi. Ama 21. yüzyılda bunun hala bu şekilde devam ediyor olması, o kadar gıda alternatifine rağmen denizdeki yunusları öldürüyor olmaları... 1500 yunus ve bunu her sene yapıyorlar. 

Kenan İmirzalıoğlu kimdir ve nerelidir? Kenan İmirzalıoğlu kaç yaşında? Kenan İmirzalıoğlu dizileriKenan İmirzalıoğlu kimdir ve nerelidir? Kenan İmirzalıoğlu kaç yaşında? Kenan İmirzalıoğlu dizileri

Başarılı sunucu ayrıca sözlerine balina katliamının Japonya'da da yapıldığını ilave ederek, şu çarpıcı ifadelere imza attı:

İşte onların refah seviyesini, demokrasisi falan her şeyini örnek alırız. Ama böyle şeyler oluyor. Gerçekten hayal kırıklığı... 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 13
  • osmanoğlu2023 9 ay önce Şikayet Et
    wahşi batının olmazsa olmazı kan! akıtmak! kimsrde karşılarına dikilip hiddetlenmediği için daha nice yunuslar kesilecek...
    Cevapla
  • E .Dadaş 9 ay önce Şikayet Et
    Ya katil ettikleri Müslüman lar mülteciler çocuklar haddi hesabı yok
    Cevapla
  • Evlad-ı fatihan 9 ay önce Şikayet Et
    soru ve cevap yanlis soruda yunus diyor cevapda balina deniyor
    Cevapla
  • birisi 9 ay önce Şikayet Et
    bizdeki hayvanseverlerin tek bir amacı var. cumhura ve islami değerlere küfür etmek, insanları aşağılamak.
    Cevapla
  • Bülent DUMAN 9 ay önce Şikayet Et
    adi mahluklar .bunlar insan değil canavar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...