Sanat dünyasını üzen kayıp! TRT dizisinin yönetmeni Sadullah Celen ebediyete uğurlandı!

TRT1 ekranında yayınlanan 'Benim Güzel Ailem' dizisinin yönetmenliğini yapan, önceki dönelerde de Fatih Harbiye, Güneşin Kızları ve Cennetin Gözyaşları gibi dizilerin direktörlüğünü üstlenen Sadullah Celen hayatını kaybetti.

Sanat dünyasını üzen kayıp! TRT dizisinin yönetmeni Sadullah Celen ebediyete uğurlandı!
Sanat dünyasını üzen kayıp! TRT dizisinin yönetmeni Sadullah Celen ebediyete uğurlandı!
GİRİŞ 06.01.2024 21:30 GÜNCELLEME 06.01.2024 21:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

1985'ten beri sinema ve dizi sektörünün içinde yer alan, çok sayıda yapımda yönetmen olarak boy gösteren Sadullah Celen hayatını kaybetti. Yönetmen Sadullah Celen'in ölüm haberi sanat camiasında ve sosyal medyada en çok konuşulan konulara arasında yer aldı. 

Edinilen bilgiye göre, Sadullah Celen beynine pıhtı atması nedeniyle 3 Ocak 2024'te İstanbul'da hayata gözlerini kapattı. Çok sayıda oyuncu acı haberi sosyal medya hesabından paylaşarak üzüntüsünü dile getirdi.

En son TRT1 ekranında yayınlanan ve başrolünde Erdal Özyağcılar, Seray Gözler, Onur Buldu ve Melis Babadağ'ın yer aldığı Benim Güzel Ailem'de yönetmenlik yapan Sadullah Celen hakkında oyuncular tarafından yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

Alp Nevruz: Mekanın cennet olsun hocam.

Tolga Sarıtaş: Yıllar önce çok güzel bir yolcuğulu beraber yürüdük. Güzel enerjinin, hiç eksilmeyen güler yüzünün yanı sıra beni serbest bıraktığın, sınırlarımı zorlamamı sağladığın ve cesaret verdiğin için sana çok teşekkür ederim Sadullah Hocam... Işıklar içinde uyu.

Hande Erçel: Sadullah Hocam, yönetmenim, Güneşin kızı Selin ve ben seni asla unutmayacağız. Gittiğin yerde güneş ol, bize hep olduğun gibi.

Nejat İşler açık açık gözdağı verdi! 'Irkçı söylemler...' dedi ve zaman verdiNejat İşler açık açık gözdağı verdi! "Irkçı söylemler..." dedi ve zaman verdi


SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Beynine pıhtı atması sonucu hayatını kaybettiği öğrenilen Celen'in cenazesi, Bostanlı Beşikçioğlu Camisi avlusuna getirildi.

Yönetmen Taner Akvardar, Onur Tan ve oyuncu Mustafa Üstündağ'ın da aralarında yer aldığı sinema dünyasından isimlerin katıldığı cenaze töreninde Celen'in yakınları, taziyeleri kabul etti.

Celen'in naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Altındağ Kokluca Mezarlığına defnedildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümünden mezun olan Sadullah Celen'in birçok belgeselin yanı sıra "Yedi Numara", "Şehnaz Tango" gibi ünlü yapımlarda da imzası bulunuyor.

SADULLAH CELEN KİMDİR?

Sadullah Celen 1 Ocak 1960'ta İzmir'de dünyaya geldi. Aslen İzmirli'dir. Çocukluk dönemini İzmir'de geçiren Sadullah Celen, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından  Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümünden mezun oldu. 

Sinema ile oldukça haşır neşir olan Celen, 1985'teki Züğürt Ağa filminde yönetmen yardımcılığı yaptı ve kariyerine böylece profesyonel anlamda başladı. Ardından çok sayıda dizi ve filmde yönetmenlik yaptı. İşte yönetmenlik yaptığı yapımlardan bazıları:

  • 2000 - Yedi Numara

  • 2006 - Erkekler Ağlamaz

  • 2008-2010 - Canım Ailem

  • 2013-2014 - Fatih Harbiye

  • 2015-2016 -  Güneşin Kızları

  • 2017-2018 - Cennetin Gözyaşları

  • 2021 - Kazara Aşk

  • 2022 - Adı Sevgi

  • 2023 - Benim Güzel Ailem

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Osmanlı torunu 4 ay önce Şikayet Et
    Ayla Algan da beyinden gitmiş, araştırılıyor mu aşılardan mı?
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 4 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim çook haklısın,son sözüne kadar! Nerden biliyorsun kimin inanıp inanmadığını?Vebal almayalım tövbe edelim günahlarımıza
    Cevapla
  • Haber 4 ay önce Şikayet Et
    Yalancılar İçin münafıklar için yaşasın cehennem. Hz Cebrail ile gelen Şeriata uymayanlar Hz Azrail ile gelen ölüme teslim olacaklardır.
    Cevapla
  • Tırıs 4 ay önce Şikayet Et
    Dualara bakın! Işıklar içinde uyu, gittiğin yerde güneş ol. Yazıklar olsun. Allah rahmet etsin demeye dilleri varmıyor. ateistler.
    Cevapla
  • Bahri 4 ay önce Şikayet Et
    Ee sen ne diyon?
    Cevapla
  • hugocan 4 ay önce Şikayet Et
    Rıfat. Allahın kanunu. Her nefis ölümü tatacak. Rıfattttt sen. Öımessein olurmu. Niye isyan ediyon
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bu soykırım değil de ne?Sorusunu soran sanatçının klibi dünyada ses getirdi
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı