BDP'li Buldan'dan ilginç çekilme yorumu

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, terör örgütü PKK'nın geri çekilmesiyle birlikte, "Türkiye'de barış olacak" gibi bir havaya kapılmamak gerektiğini söyledi.

BDP'li Buldan'dan ilginç çekilme yorumu
BDP'li Buldan'dan ilginç çekilme yorumu
GİRİŞ 25.04.2013 18:23 GÜNCELLEME 25.04.2013 18:23
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Buldan, bir soru üzerine, PKK'nın geri çekilme kararını "Tarihi bir gelişme, tarihi bir süreç" olarak niteledi.

Türkiye açısından tarihi bir aşamadan geçildiğini, Kürtler açısından bir beklenti ve umudun olduğu bir sürecin yaşandığını belirten Buldan, "Çünkü yıllarca bu coğrafyada sürekli silahlar konuştu, insanlar yaşamını yitirdi, bir halk inkar edildi, görmezden gelindi. Ancak Kürtler açısından şunu ifade etmek gerekiyor ki bir halk artık muhatap olarak alındı" diye konuştu. Buldan, şunları söyledi:

"Böylesi bir süreçten umutluyuz ve bunun bir barış sürecine evrilmesi bizim açımızdan önemli. Bir geri çekilme sürecinin takvimi açıklandı. Tabii ki geri çekilmeyle birlikte 'Türkiye'de barış olacak' gibi bir havaya kapılmamak gerekiyor. Asıl yapılması gerekenler bundan sonra başlıyor. Kürtler yıllarca verdiği mücadelenin, ödediği bedelin artık yeni bir aşamaya girdiği sürece tanıklık ediyor. Dolayısıyla geri çekilme sürecinin bitmesiyle birlikte aslında önemli bulduğumuz ve olması gereken bir süreç başlayacak. Bundan sonra Türkiye'de yaşayan bütün halkların, sadece Kürtlerin değil, dilini, kimliğini, kültürünü yasal ve anayasal güvence altına aldığı, herkesin kendini özgürce ifade edebildiği, ana dilinde eğitim öğretim hakkını elde edebildiği bir sürece girilecek. Bunun mücadelesini hep beraber vermek durumundayız. Yoksa bir rehavete kapılıp 'geri çekilmeyle birlikte bu ülkede barış havası esiyor' diye bakmak, çok doğru değil. Bu sürecin önemli olduğunu ama bu süreçle birlikte yeni bir mücadele sürecinin başlaması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Hem bireysel olarak hem parti olarak bu süreçten umutluyuz."

Yapılan açıklamalardan geri çekilme sürecinde aksi bir durumun yaşanacağını düşünmediğini belirten Buldan, "Hem Kandil'de hem İmralı'da yaptığımız görüşmeler, hem de devlet ve hükümet düzeyinde yapılan görüşmelerde herkesin çok hassas olduğunu ifade etmek isterim. Hassas olunması gereken bir süreç. Aynı zamanda samimi ve ciddi olunması gereken bir süreç. Eğer ciddiyet ve samimiyet bu süreçte ortaya konulursa, ben bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum ama önemli olan bu hassasiyeti görmek ve bu hassasiyet üzerinden bazı şeyleri geliştirmek" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Nail Sivri 10 yıl önce Şikayet Et
    ALTUĞ ÜÇER EFENDİ AKP DAĞILACAKSA SENİN TELAŞIN NEDEN. AK Partinin dağılacağı kehanetinde bulunan iktidar karşıtları neden sevinemiyorsunuz?Bence zil takıp oynamanız gerek. Telaşa kapılmayın AK Parti dağılacaksa. Yok siz rezil olacaksanız gene telaşa gerek yok.Siz rezil olmaya alışmış olmanız lazım.Hapisten adam kurtarmak için milletvekilliği gibi bir değeri kirlettiniz.Meclisin onurunu çiğnemeye kalktınız.Bundan büyük rezillik olur mu? Orası "Türkiye Büyük Millet Meclisi"değil mi idi ?
    Cevapla
  • ibrahim 10 yıl önce Şikayet Et
    @sabit kal kalabilirsen . kaçak elektirik kullanan kendi halkını sırf pkk lı olmadığı için katleden kandilde ve kamlarında ateşe tapma ayinleri yapan resmen din düşmanı olduğunu beyan eden ve bunları kürt halkının sözde savunuculuğu adına yapan bir terörist örgüt millet vekilinin beyanını onaman ve üstünlük paranoyası çıkartman gerçek değil.türkler üstünlük gütseydi birtane pkk lı ve vekili yaşamazdı
    Cevapla
  • mehmet darendeli 10 yıl önce Şikayet Et
    verdikçe doymayacaksız anlaşılan. bunlar doymazlar,maalesef önümüz çok karanlık,geleceğimizi kararttınız,yakında apoyu serbest bırakacaklar,özerklik isteyecekler,toprak isteyecekler,daha neler neler göreceksiniz,akp ye oy veren ben ve herkes keşke ellerimiz kırılsaydı diyoruz.
    Cevapla
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki isteyecekler @Ahmet Gül, istemek insanın yaradılışında mevcuttur...ve sanmaki sen onlara ikram ediyorsun. Bu Allah'ın tüm kullarına verdiği bir nimettir, sadece Türklere has değil. Hür olmak, talebini yükseltmek, daha çok istemek, diline, dinine sahip çıkmak, her insanın DNA'sında mevcut, bunun ne Kürtlükle, ne PKK'lıkla alakası yok. Artık kendin için istediğini kardeşin içinde istemeyi öğreneceksinki, gerçek manada iman etmiş olasın. Ama sen bakma bu PKK şovuna, asıl Kürt halkının, müslüman Kürt halkının talepleri ve dilekleri önemli. Onlar farkındaki, bizlerde onları PKK'nın zulmünden kurtarıyoruz. Tıpkı Türklerin CHP ve Ergenekon'un zulmünden kurtulması gibi. Sonra onlarda isteyecek, sen nasıl istiyorsan, onlarda yaşamak isteyecek sen nasıl yaşıyorsan. Artık, vur-kır-geç yok, her zulmün, her kurşunun, her haksızlığın hesabı sorulacak, adil ve samimi olunacak. Biz Kürtlerden üstünüz, istediğimizi yaparız numarası bitti artık, bitti.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    bunlara elini ver kolunu da isterler.!. o zaman hiç bir pkk lıyı dışarı bırakmayın kökleri kazınasıya kadar vur mehmetçiğim . ! ayrıca bu güya vekillere ceza verecek bir mecrinin olması gerek !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!