Demirel: Umarım milleti incitici karar çıkmaz

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Ergenekon davasıyla ilgili oalrak, "Bu çok büyük bir hadise. Umalım ki buradan milleti incitici kararlar çıkmaz. Umalım ki adaleti incitici kararlar çıkmaz" dedi.

Demirel: Umarım milleti incitici karar çıkmaz
Demirel: Umarım milleti incitici karar çıkmaz
GİRİŞ 04.08.2013 21:13 GÜNCELLEME 04.08.2013 21:13
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Demirel, İslamköy beldesindeki Süleyman Demirel Külliyesi'nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Demirel, Mısır'daki olaylara ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, Mısır ordusunun ve halkın neredeyse ikiye bölündüğünü söyledi.

Ordunun seçimle gelmiş bir iktidarı yönetimden uzaklaştırdığını ve yeniden seçime gidileceğini belirten Demirel, "Mısır'da karmakarışık bir durum var. Mısır, büyük ve önemli bir devlettir. Mısır'da istikrar ve barışın olması hem kendileri hem bölge hem de Türkiye için önemlidir. Türkiye, kendi menfaatlerini koruyacak şekilde hareket etme gayreti içerisinde. Bundan daha ilerisi için bir şey söylemek zor. Önümüzdeki günler neyin nere varacağını gösterecektir. Umarım Mısır'daki durum daha kanlı bir iç savaşa dönmesin" diye konuştu.

Demirel, Ergenekon davasının son duruşmasına ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:
"Bu çok büyük bir hadise. Umalım ki buradan milleti incitici kararlar çıkmaz. Umalım ki adaleti incitici kararlar çıkmaz. Umalım ki hak yerini bulur, adalet yerini bulur. Haksız yere insanlar cezalandırılmaz. Suçu olan varsa ispatlanmışsa bu ayrı bir mesele ama henüz 'suçum nedir' diyene 'suçun şudur' denilemediği bir ortamda, henüz suçunu söylemeden ceza ile cezalandırılması sürpriz yaratır. Bakalım ne olacak. Biz Türk adliyesine güveniyoruz."

EŞİNİN KABRİNİ ZİYARETE ETTİ

Kardeşi Şevket Demirel ve aile yakınları ile İslamköy Mezarlığındaki aile kabristanlığına gelen Süleyman Demirel, korumalarının yardımı ile aracından inerek eşi Nazmiye Demirel'in mezarının başına geldi.

Burada kendisi getirilen koltuğa oturmayan ve ayakta beklemeyi tercih eden Demirel, dua ettikten sonra eşinin mezarına gül bıraktı.

Demirel, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 65 yılını birlikte geçirdiği Nazmiye Demirel'i 65 gün önce toprağa verdiği hatırlattı.

Ailesinin hayatını kaybeden diğer üyeleri için Kadir Gecesi de dua ettiklerini anlatan Demirel, "Bu mezarlıkta, Türkiye'nin bütün mezarlıklarında yatan vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Memleketimiz birlik ve düzen içerisinde olsun. Barış olsun, kardeşlik olsun. Bizim ailemiz hep bunun için uğraşmıştır" dedi.

Demirel, daha sonra İslamköy'de bulunan Süleyman Demirel Külliyesi'ne gitti.

 

YORUMLAR 26
  • Yusuf Cirit 10 yıl önce Şikayet Et
    merak buyurmayınız efendim.. milleti incitecek bir karar çıkmadı. ama sizi incitecek bir karar çıktı. eh bu millete ettiklerinizin cezası bunlar. az etmediniz. sıra sizede gelir merak etmeyin. dostlarınızdan arı kalmanıza gönlümüz razı değil.
    Cevapla
  • Seçilmiş Övgü 10 yıl önce Şikayet Et
    Senin cezan çetin olacak. Sen bekle, burada hiç ceza alma ki Mahkeme-i Kübra'da cezan hafiflemesin.
    Cevapla
  • gündüz feneri 10 yıl önce Şikayet Et
    hesap günü. seninde defterin dürülecek sanada hesap sorulacak ama o an şuan değil... orda bende hesap vericem ve hakkımı senden isteyeceğim ben o zaman tüyü bitmemiş biriydim....
    Cevapla
  • ATAMAN 10 yıl önce Şikayet Et
    Karar açıklandı-Millet memnun.Fakat siz biraz üzüleceksiniz. Evet.Millet olarak biz incinmedik.Bilakis sevin medik de.Çünkü o kadar itibar sahibi olan insanların bu kadar zavallı durumuna düştüğüne de üzüldük.Fakat şu gerçek bir kez daha açığa çıktı.Mazlumun Allahı vardır.--
    Cevapla
  • adnan cengiz 10 yıl önce Şikayet Et
    UNUTMA. Aslında seninde orada olman lazımdı ama unutma.Hesabın gerçek sahibi var.Ve ondan kaçış asla yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!