Bir AK Partili daha başörtüsü takacak

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, "Hac dönüşünde tesettüre girme noktasında bir karar aldık. İrademizi ortaya koyduk ve bundan sonraki Meclis çalışmalarında başörtülü bir şekilde devam etmeyi düşünüyoruz, inşallah başörtülü bir şekilde gireceğiz" dedi.

Bir AK Partili daha başörtüsü takacak
Bir AK Partili daha başörtüsü takacak
GİRİŞ 27.10.2013 16:27 GÜNCELLEME 27.10.2013 22:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Partisinin Konya İl Başkanlığınca Selçuklu Belediyesi Uluslararası Kongre Merkezi ve Spor Salonu'nda gerçekleştirilen parti içi temayül yoklamasına başörtülü katılan Samancı, burada yaptığı açıklamada, hac dönüşünde başörtüsüyle Meclis'e girme kararı aldığını söyledi.

Bu kararı nedeniyle partililerden ve çevresinden çok olumlu tepkiler aldığını ifade eden Samancı, "Herkes geldi tebrik etti, benimsiyorlar ve anlayışla karşılıyorlar. Önemli olan da bu zaten. Farklı düşüncede olanlar da mutlaka olacaktır. O şekilde olanlar da var ama önemli olan herkesin inançlarını nasıl yaşamak istiyorsa o şekilde yaşantısına yansıtabilmesi ve bunun anlayışla karşılanmasıdır. Bizim de beklentimiz bu şekilde" diye konuştu.

Samancı, başörtüsüyle Meclis çalışmalarına katılmasının herhangi bir sıkıntıya sebep olmayacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Hac dönüşünde tesettüre girme noktasında bir karar aldık. İrademizi ortaya koyduk ve bundan sonraki Meclis çalışmalarında başörtülü bir şekilde devam etmeyi düşünüyoruz, inşallah başörtülü bir şekilde gireceğiz. Meclis'te sıkıntı olacağını zannetmiyorum, inşallah olmaz. İnanç özgürlüğü vardır. İnanç özgürlüğünün gereği, inandığın gibi yaşama hakkına sahip olmaktır. Bu anlamda anayasal olarak da insani değerler olarak da zaten böyle bir hakka sahibiz. Neden inandığımız gibi yaşayamayalım? Başörtümüzü örtmek istiyorsak neden örtmeyelim? İnşallah bu anlamda bir sıkıntı olmaz. Herkesin bizi saygıyla ve anlayışla karşılamasını bekliyorum."

Samancı, geçmişte bir kadın milletvekilinin başörtülü olarak geldiği Meclis'te yaşadığı sorunlarla iligili soruyu, "O günler zor günlerdi. İnşallah böyle bir sıkıntı olmaz. Türkiye'nin üzerinde bir karabulut vardı. İnsanların kılık kıyafet özgürlüğü konusunda çok müdahale edildi. Demokratikleşme anlamında çok sıkıntılı süreçler geçirildi. 2013 Türkiye'si çok farklı. Allah'ın izniyle hiçbir sıkıntı yaşanmayacak" şeklinde cevapladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    musa ivacık bey ramazan öztürk beye şöyle bir yorum atmış. Ramazan bey anlattığınız örtünme şeklinin kaynağı nedir acaba? sizin eşiniz, anneniz, kız çocuklarınız öylemi kapanıyor. Yoksa sizde açık bayanlara bakmamak için at gözlüğü mü takıyorsunuz?.. musa bey :ramazan öztürk ün kaynağı dört fıkıh alimidir.El hak aynen de yazdığı gibidir.peki bende size soruyorum açık bayana bakmak veya tesetürlü bir bayana bakmak alçakların işidir. müslümanın işi değildir
    Cevapla
  • formator 10 yıl önce Şikayet Et
    tekrar yasak çıkarsa. tekrar yasak çıkarsa açılacak mı merak ediyorum. başbakanın iziniyle örtünmek doğru mu? şimdiye kadar bu yasayı neden çıkarmadınız seçim yaklaşıncamı başörtüsü malzemsi yaptınız. pkk nın talepleri ile başörtüsünü ay pakede koymak ne kadar doğru
    Cevapla
  • Ramazan Öztürk 10 yıl önce Şikayet Et
    İSLAMIN 2 MEZHEBİNE GÖRE MÜSLÜMAN BİR KADIN ÖRTÜNÜRKEN YÜZÜNÜDE ÖRTMEK ZORUNDADIR. Önceki mesajımdan dolayı bazı üyeler beni eleştirmişler. Arkadaşlar beni niye eleştiriyorsunuz ki ? Müslüman bir kadın Şafii ve Hanbeli Mezheplerine göre örtünürken yüzünüde peçeyle yada burkayla tamamen örtecek. İslamın 4 mezhebinden 2 mezhebi olan Şafii ve Hanbeli mezhebinin fıkıhçıları böyle bir karar almışlar. Bu karar bütün fıkıh kitaplarında yazılıdır. İslamın diğer 2 mezhebi olan Hanefi ve Maliki mezhebine göre ise Müslüman bir kadın örtünürken yüzünü ve ellerini açabilir. Hanefi ve Maliki mezhebine göre eğer toplumda fitne varsa kadın, yüzünüde tamamen kapatmak zorundadır. Bu da bütün fıkıh kitaplarında yazılıdır. Türkiyede çok sayıda peçe örten kadın neden yüzünü peçeyle kapatıyor dersiniz ? Bu kadınlar Türkiyede fitne olduğunu düşündükleri için ve mezhep alimlerinin fıkıh kitaplarındaki emirlerini uygulamak için yüzlerini peçeyle örtüyorlar.
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    kızın bıraz bana. başortsu ıle ılgılı olarak her hafta başortusu ıle ılgılı 3-5 haberın cıkması sıyasımı ya... sıkıldık ya...
    Cevapla
  • nef arkeder 10 yıl önce Şikayet Et
    ben de anlamakta zorlanıyorum. benim bildiğim kapandın mı tam kapanırsın..baş kapalı ama üstteki pardesü daracık vücut hatları besbelli...sonra kaşlar son derece muntazam şekil de alınmış yüzü teşhir eder gibi..bide yüze makyaj yapıyorlar..kaş göz boyanıyor dudaklar cilalı pırıl pırıl ??? nasıl bi kapanma şekli gerçekten anlamıyorum.bide bazıları ortalıklarda car car car konuşur,onca erkeğin içine girmekten çekinmez vesaire.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında skandal ifadeler
TCG ANADOLU örnek oldu! Türkiye'nin gemisini görünce hemen kolları sıvadılar...