AK Partili vekil Meclis'e başörtüsüyle girecek

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt 31 Ekim günü Meclis'e başörtüsüyle gireceğini söyledi.

AK Partili vekil Meclis'e başörtüsüyle girecek
AK Partili vekil Meclis'e başörtüsüyle girecek
GİRİŞ 27.10.2013 08:08 GÜNCELLEME 27.10.2013 08:57
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Meryem Gayberi'nin haberi... 

Demokratikleşme Paketi'nin ardından Meclis'e başörtüsü ile girilip girilemeyeceği konusu da uzun süre gündemi meşgul etmişti. Siyasi partilerin Meclis'te "başörtülü vekil" konusuna olumlu yaklaşması, Başbakan ve kurmaylarının "Başörtüsü ile Meclis'e girilmesinde hiçbir sakınca olmadığını" ifade etmesi üzerine yeni yasama yılında TBMM'de başörtülü vekilin olup olmayacağı merak ediliyordu.

"Bazı milletvekilleri Meclis'e başörtüleriyle girecekler" denilirken AK Parti'nin Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, Meclis'e başörtülü gideceğini ifade etti.

Sevde Beyazıt konuyla ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada "şimdilik Meclis'e başörtülü girmeyi düşünmüyorum" demişti. Ama Hacca gittikten sonra Haccın kendisini çok etkilediğini ve orada taktığı başörtüsünü çıkartmayacağını söyledi.

31 Ekim günü Meclis'e başörtülü olarak gireceğini ifade eden Sevde Beyazıt, aynı zamanda şair-edebiyatçı-düşünür Erdem Beyazıt'ın da kızı.

KAYNAK: SABAH.COM.TR
YORUMLAR 11
  • Ramazan Öztürk 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞİNASİ ÖZTÜRK, İSLAMIN 2 MEZHEBİNE GÖRE MÜSLÜMAN BİR KADIN ÖRTÜNÜRKEN YÜZÜNÜDE ÖRTMEK ZORUNDADIR. Sayın Şinasi Öztürk; Müslüman bir kadın Şafii ve Hanbeli Mezheplerine göre örtünürken yüzünüde peçeyle yada burkayla tamamen örtecek. İslamın 4 mezhebinden 2 mezhebi olan Şafii ve Hanbeli mezhebinin fıkıhçıları böyle bir karar almışlar. Bu karar bütün fıkıh kitaplarında yazılıdır. İslamın diğer 2 mezhebi olan Hanefi ve Maliki mezhebine göre ise Müslüman bir kadın örtünürken yüzünü ve ellerini açabilir. Hanefi ve Maliki mezhebine göre eğer toplumda fitne varsa kadın, yüzünüde tamamen kapatmak zorundadır. Bu da bütün fıkıh kitaplarında yazılıdır. Türkiyede çok sayıda peçe örten kadın neden yüzünü peçeyle kapatıyor dersiniz ? Bu kadınlar Türkiyede fitne olduğunu düşündükleri için ve mezhep alimlerinin fıkıh kitaplarındaki emirlerini uygulamak için yüzlerini peçeyle örtüyorlar.
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    örtünmek. ramazan öztürk arkadaşım bildiklerıne yanlışlıklar vardır musluman kadına örtünmek farzdır ,fakat saç bitimi çene altı yuz,el,ayak kısmı harici yerlerle sınırlıdır kadının el,ayak,yuz kısmı hariç diğer tum organları bellolmayacak şekilde örtünmesı farz dır
    Cevapla
  • Şinasi ÖZTÜRK 10 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan ÖZTÜRK, İnşallah şaka yapıyorsundur... Aksi halde hala daha İslamın ne olmadığını anlamamış olduğunu düşüneceğim... Bir kere İslamın tesettür emrinde eller ve yüz hariçtir, dolayısıyla mecburi değildir. İnsanın yüzü onun tanınması için gerekli ve bu nedenle farklı yaratılışa sahiptir. Yüzünü peçe veya burka ile kapatanlar ise İslamı yaşanamaz bir kafes gibi göstermekte ve nefretlere vesile olduklarından dolayı kerahet işlerler... Kimsenin buna hakkı yoktur... Ayrıca bu, kötü niyetlilerin istismarına da sebep olur ki, Osmanlının son zamanlarında bazı ecnebi casuslar bu yöntemle rahatça kamufle olmaları ve dolaşmaları nedeniyle İstanbul'da burka ve peçe yasaklandığı nakledilmektedir. İslamın sağlam kaynaklarında yüzü örtmeyi amir bir hüccet yoktur. SELAMLARIMLA...
    Cevapla
  • Eray Yüksel 25 10 yıl önce Şikayet Et
    VERİLEN MÜCADELEYE YAZIK. Başörtü serbestisi için o kadar mücadele verildi. Serbest olmasına rağmen daha korkup takmayan, nemelazımcılara yazıklar olsun. Bu kadar çok mu sindirildiniz. Başbakana çok kızıyordum şartlar olgunlaşmasına rağmen başörtüsünü neden düzenlemiyor diye. Düzenledi, şimdi de takmıyoruz. Adam kelle koltukta mücadele veriyor. Demek Allah korusun yarın bugün ters bir durum olsa yalnız kalacak. Rahmetli Menderes' de seçmeni arkasında dik durabilseydi asamayacaklardı belki de.
    Cevapla
  • GOK YELELİ AGOP 10 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR. Yakışır Üstad Erdem Beyazıt'ın da kızına ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!