Bülent Arınç: Sözlerimin arkasındayım

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kız ve erkeklerin aynı evde kalmasına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından konuştu.

Bülent Arınç: Sözlerimin arkasındayım
Bülent Arınç: Sözlerimin arkasındayım
GİRİŞ 06.11.2013 00:59 GÜNCELLEME 06.11.2013 00:59

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Görüşmeleri kapsamında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun bütçeleri komisyonda görüşülmesi tamamlandı.

Soruları cevaplayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kız ve erkeklerin aynı evde kalması konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendirdi. "Sözlerimin arkasındayım." diyen Arınç, bu kadar yurt yaptıklarını ancak yeterli olmadığını vurguladı.

Öğrenci sayısının çok fazla olduğunu belirten Arınç, özel yurtlar olduğunu ve bunların denetlenmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca özel evler kiralamak suretiyle kalanlar olabileceğine dikkat çeken Arınç, "Bütün bunların bizi ilgilendiren noktada bir görüşmesinin yapıldığını ben biliyorum." dedi.

Başbakanın bütün bunların yanında kızlı erkekli kalanların olduğunu ve apartmandan gelen şikayetler bulunduğunu söylediğini ve araştırılmasını istediğini dile getiren Arınç, Başbakan'ın kendi düşünceleriyle ilgili kısmının da tamamen doğru olduğunu, kendi söylediklerinin de doğru olduğunu kaydetti.

"Kiralama yöntemiyle kalınıyorsa ve reşit de olmuşlarsa, yani reşit olan insanların birlikte kalmalarına bir engel olmadığı kanaatindeyim." diyen Arınç, ancak anne baba olduklarını hatırlatarak muhafazakar ve demokrat bir parti olduklarını buradan oy aldıklarını ifade etti.

Kimi anne babanın bundan rahatsız olmayabileceğine dikkat çeken Arınç, konuya ilişkin bir televizyonda yapılan yayında bir kızın biraz da kızararak "Ateşle barut bir arada olur mu?" dediğini aktardı.

"Mahsurlu görenlerde bence büyük bir eksiklik var." diyen Arınç, "Gönül rızası ile bir arada kalıyorlar, bir arada kalmalarında yasal bir sorun yoksa o zaman sıkıntı nedir?" diye sordu.

"Baskıcı bir unsur olmamalı ancak ama bu tür şikayetler olduğunda da konunun üzerine düşmeliyiz." diyen Arınç, şöyle devam etti:

"Ben söyleyeceğimi söyledim o da söyleyeceğini söyledi. Onun bir siyaset yapma tarzı var; benim bir siyaset yapma tarzım var. Biz dün bir kafede oturup görüş alışverişi de yapmadık. 40 yıldır birbirimizi tanırız. Bugüne kadar bir görüş ayrılığımız da olmadı."

Toplumun hassasiyetleri olduğunu dile getiren Arınç, bunun Başbakan tarafından dile getirildiğini ifade etti. "Başbakan diyorki bu evlerde kızlar ve erkekler evli olmadıkları halde kalırlarsa, doğabilecek sıkıntılarda halk bize şikayet edebiliyor." diyen Arınç'ın sözlerine bazı CHP'li üyelerden tepkiler geldi.

Bunun üzerine "Mert olmamız lazım." diyen Arınç, bu tür kızlı erkekli kalınan evlerde en büyük zararı yine kızların gördüğünün altını çizdi.

Erkeğin terketmesi halinde bir ömür boyu taşıyabileceği bir durumla karşı karşıya kalınabildiğini anlatan Arınç, bu kalma şeklini savunanlara da toplum tarafından seçimlerde veya başka bir şekilde karşılık verebileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından yapılan oylama ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a bağlı kurumların bütçesi kabul edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu TSK'ya kimyasal iftirası atan Şebnem Korur Fincancı ile!
İstifa etmemek için direniyor! Mehmet Büyükekşi'nin yeni açıklamaları pes dedirtti