Cumhurbaşkanı Gül'ü güllerle karşıladılar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere 31 yıl aradan sonra Ordu'ya gelen ilk Cumhurbaşkanı oldu.

GİRİŞ 22.11.2013 12:33 GÜNCELLEME 22.11.2013 13:29

Uçağı sabah saatlerinde Samsun havalimanına inen Gül, karayoluyla Ordu'nun Ünye ilçesine geçti. Vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Gül'ü, güllerle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere 22-23 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği Ordu- Giresun gezisine Ordu'nun Ünye ilçesinden başladı. Uçakla sabah saatlerinde Samsun Havalimanı'na gelen Gül, buradan karayolu ile Ünye'ye geçti. Abdullah Gül'e AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'de eşlik etti. Gül, programında olmamasına rağmen Cumhuriyet Meydanı'nın dolduran vatandaşları kısa süreli bir konuşma yaptı. Ünyeliler Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhurbaşkanı'nı güllerle karşıladı. Gül'de meydandaki vatandaşları selamladı ve ön tarafta bulunan vatandaşlarla tokalaştı. Ardından güllerle donatılmış kürsüye çıkan Gül, burada vatandaşlara hitap etti. Ünyelileri sevgi ve muhabbetlerini sunduğunu belirten Gül, uzun yıllar sonra Ordu'yu cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiğini söyledi. Ordu'nun tarih ve kültür dolu bir şehir olduğunu belirten Gül, "Karadeniz'in incisi demişsiniz ama bura sadece Karadeniz'in değil Türkiye'nin en cennet köşeleri. Sizin ilginiz ve alakanız ziyadesiyle beni mutlu etti." dedi.

Ünye'nin çok köklü bir tarihi ve kültürü olana değerli siyasetçiler yazarlar ve önemli insanlar ve alimlerin yetişen bir ilçe olduğunu anlatan Gül, "Ünye kendisini her bakımdan fark ettiriyor. Her zaman gittiğim yerlerde Türkiye'nin her tarafının birbirinden güzel olduğunu söylüyorum. Yeter ki biz memleketimizin kıymetini bilelim. Yaşadığımız yerlerin değerini bilelim oralarda kardeşlik ve dostluk içinde birbirimize saygı ve sevgiyi muhafaza ederek memleketimizin ve şehirlerimizin gelişmesi ve kalkınması için el ele çalışalım." diye konuştu.

Huzur istikrar ve insanların birbirine sevgi ve saygı göstermesinin her şeyin başında geldiğini hatırlatan Gül, "Eğer aramızda tam tersine çekişmeler ve sürtüşmeler olursa buralara yansır ve hizmetler yarıda kalır. Karadeniz'in bir boydan öbür boya kısa yollarla birbirine bağlandığını görüyoruz. Eskiden havaalanları sadece büyükşehirlerde vardı. Şimdi her şehrimizde var. Ordu'da denizin içine yapılıyor. Tüm bunlar memleketin ne kadar geliştiğine en güzel örnek. Ordu ziyaretimde tüm ilin sorunlarını dinleyeceğim yapılması gerekenleri bir kez daha gözden geçirerek hükümetimize ve ilgililerimize bunların takibini söyleyeceğim." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül Ünye'de halka hitap ettikten sonra karayoluyla Fatsa'ya geçti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması
Mansur Yavaş gözünü ABB logosundaki camiye dikti