AK Partili vekillerden tepki: Utanıyoruz!

Kamer Genç'in Emine Erdoğan'a yönelik olarak, nezaket kurallarını aşan tepkisi karşısında ortak tepki oluştu: Utanıyoruz!

AK Partili vekillerden tepki: Utanıyoruz!
AK Partili vekillerden tepki: Utanıyoruz!
GİRİŞ 27.11.2013 13:56 GÜNCELLEME 27.11.2013 14:26
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi…

CHP Milletvekili Kamer Genç, Japon Milli Günü'nde hiç kimsenin onaylayamayacağı bir olayın sebebi oldu. Konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a "Sen hangi sıfatla burada bu kadar konuşuyorsun" sözlerini sarf eden Kamer Genç'e tepkilerin arkası gelmiyor.

AK PARTİ KONUYU YARGIYA TAŞIYACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, "Devlet büyüğünün eşine hakaret, TBMM'nin şahsiyetinin zedelendiği iddiasıyla konuyu yargıya taşımak için çalışma yapıyoruz" dedi. 

CHP BU ADAMA NASIL TAHAMMÜL EDİYOR?

Olay esnasında zilzurna sarhoş olduğu iddia edilen Kamer Genç'in bu çirkin davranışı Meclis'teki bazı kadın vekillere soruldu. Kadın vekiller, Genç'in yapmış olduğu davranışın asla kabul edilir bir durum olmadığını, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu adama nasıl tahammül ettiğinin merakı içerisinde oldukları noktasında ortak fikir beyan etti.

AK PARTİLİ İNCEKARA'DAN İNCE MESAJ

Genç'e en ilginç tepki ise AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara'dan geldi. Bu adamla ilgili olarak yorum yaparak onu değerli kılmak istemiyorum, diye açıklama yapan İncekara, Genç'in davranışının mide bulandırıcı olduğunu söyledi.

'MİDE BULNADIRICI'

İncekara, her canlı türünün, sokakta dört ayak üzerinde yürüyen birini de sorsanız, bu hareketin ‘mide bulandıracı' olduğunu zaten size söyler. Aslında bu adamla ilgili hiçbir kelime sarf etmek istemiyorum. Şu anda o adamla ilgili fikir beyan etmem bile beni rahatsız ediyor, dedi.

KAMER GENÇ PİŞMAN OLABİLİR Mİ? 

Genç'e bir tepki de MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel'den geldi. Türkiye Cumhuriyeti Başkabakan'ın eşine yapılan bu hareketin asla kabul edilecek bir durum olmadığına dikkat çeken MHP'li Demirel, Kamer Genç'in davranış karşısında pişman olabileceğini de sözlerine ekledi:

"BAŞBAKAN'IN EŞİNE BU DAVRANIŞ HİÇ HOŞ OLMADI"

"Milletvekili olduğumdan beri Kamer Genç hep aynı Kamer Genç… İster kadın olsun ister erkek, insanlar birbirini dinlemeyi bilmeli. Hele ki bir hanım konuşuyorsa, nezaket kuralları gereği susup dinlemek gerekir, buna Meclis Genel Kurulu da dahildir. Genç'in tepki göstermiş olduğu şahıs, Başbakanımızın eşi… Protokoldeki yeri de bunca senedir belirlenmiştir. Emine Erdoğan'ın konuşması sırasında böyle bir tepkinin gösterilmesi hiç hoş bir durum teşkil etmemektedir. Ayrıca orası Japon Büyükelçiliği'ne ait bir yer olduğundan olaya uluslararası bir boyut da kazandırmıştır. Bundan dolayı uluslararası bir alanda Sayın Başbakanımızın eşine gösterilmiş bir harekettir. İnsanları sevip sevmememiz başka bir durumdur ancak birbirimize saygı duymak zorundayız. Emine Erdoğan'ın bizi temsil etmesi ilk defa olan bir durum değildir. Bundan daha normal bir durum olamaz zaten. Siyasetteki kışkırtıcı ve tahrik edici dil, hayatın her alanına yayılıyor, bu olay da bunun son örneği olsa gerek. Eminim ki, Kamer Genç dün akşam olanları izledikten sonra bu tablodan hoşlanmayacağından eminim."

NESRİN ULEMA: UTANÇ DUYUYORUM

Kamer Genç gibi bir şahısla Meclis'te yer almaktan dolayı utanç duyuyorum diyen AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ise Kamer Genç'in vukuatlarının ilk olmadığını ve asla son da olmayacağını belirtti. Ulema, Emine Erdoğan'ın da katıldığı uluslararası bir toplantıda Kamer Genç kendine yakışan bir şekilde hareket etmiştir. Tüm kadın sivil toplum kuruluşlarının ve özellikle CHP'li kadın vekillerin konuya karşı tepki göstermeleri ve sessiz kalmamaları gerektiğini düşünüyorum, dedi.

NET TAVIR: UTANIYORUM

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar ise CHP'li Genç'e tepkisini tek cümle ile dile getirdi: "Uluslararası bir alanda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın eşine bu şekilde davranılması, bunu da milleti temsil eden bir şahsiyetin yapması bizi utandırdı. Bundan başka yorum yapmak da doğru olmaz zaten…"

omer.sut@haber7.com

Haber7

YORUMLAR 19
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    BASKI resimli TİŞÖRTLE protesto etmeli.. SES SEDA gerekmez.. SESSİZCE.. sadece KAMER GENÇ RESMİ, AĞZI üzerinde KIRMIZI " X " işareti olan TİŞÖRT ile her gittiği YERDE bir kaç kişi KARŞISINDA bu şekilde DİKİLİRSE . sonunda bir MESAJ ALINACAKTIR, ağzından çıkanlara DİKKAT etmeyenler arasında.. Bu en günceli olsa da, böyle AĞZININ ayarı olmayan çok kişi var maalesef. Çakma GANDİ 'nin ZONGULDAK mitinginde NASIL KÜFÜR ETTİĞİNİ bilmeyen ,hatırlamayan VAR MI? Öyle genel başkana, böyle vekil.. TUNCELİ ve KAMALİSTLER, ikisiyle de GURUR DUYUYOR ! ASLINDA hepimiz biliyoruz ki BAY ALKOLÜN bu VUKUATININ sebebi, Sayın Emine ERDOĞAN 'ın KONUŞMASI değil, KILIĞI ve TERCİHLERİDİR.. Bay ALKOL, Partisinin -SEÇİM YATIRIMI niyetiyle KURNAZLIK YAPIP- MECLİSTE BAŞÖRTÜSÜ meselesinde fazla SES ÇIKARAMAMASINI hazmedemediği için bu FEVRİ harekete girişmiştir.Tabi ALKOLÜN verdiği CESARETLE .. ALKOL+ HAZIMSIZLIK= KAMER GENÇ İŞTE MUASIR MEDENİYET BU !!
    Cevapla
  • mustafa akgül 10 yıl önce Şikayet Et
    utanıyormusunuz?yok canım o kadarda değildir. sizinki utanmak değilde nasıl takla atarız yarışıdır.utanmak farklı bişey o sizlerin lügatında yok.
    Cevapla
  • Mustafa ARI 10 yıl önce Şikayet Et
    Doktoruna soralım. Kuduz aşısı varmı bu adamın
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim. bu kendini bilmez ne söylenmesi gereken ne söz var ise söylensede eksiz noksan kalacakdır . rabbim insanı yarattında yapacagı ameller ile şekle bürüneçegi bir gercekdir . insan amelleri dogrultusunda melekleri bile hayran dudak ısırtacak makam sahibi olurken en aşağalıkdan da aşağalıkda olabirlir.. meclisdeki bu densiz amelide niyetide ortada ne beklenirki..
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    amaç. bu zihniyetteki kişilerın tek amacı ülkemizi dişarı karşı küçük duşurmek ,hatırlarsınız ayni duşuncede olan yabancı basın karşısında başbakana kitap fırlatmadımı,yabancı basın karşısında bakan azarlamadımı ,bunların ülkemize faydaları yoktur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada