Ekmeleddin İhsanoğlu adını neden değiştirdi?

Ekmeleddin İhsanoğlu 1971 yılında adını; 1978 yılında ise soyadını değiştirmiş. Nedeni ise akademik kariyer...

Ekmeleddin İhsanoğlu adını neden değiştirdi?
Ekmeleddin İhsanoğlu adını neden değiştirdi?
GİRİŞ 01.07.2014 16:50 GÜNCELLEME 01.07.2014 18:43
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Ömer Süt ve Fuat Öner’in haberi

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı için ortak aday olarak belirlediği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adını ve soyadını değiştirdiği ortaya çıktı. Kütüğü Yozgat’ın İstanbulluoğlu Mahallesi’nde bulunan İhsanoğlu, 1971 yılında Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak isminin değiştirilmesi talebinde bulunuyor.

Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi de verdiği kararla Ekmeleddin İhsanoğlu’nun “Ekmellettin Muhammet” olan ismini “Ekmeleddin Mehmet” olarak değiştiriyor.

İhsanoğlu bundan 7 sene sonra yani 1978 yılında da Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak “İhsan” olan soyadını “İhsanoğlu” olarak değiştiriyor.

"AKADEMİK KARİYER İÇİN 'MUHAMMET'TEN VAZGEÇTİ" İDDİASI

Peki Ekmeleddin İhsanoğlu adı ve soyadını neden değiştiriyor?

İhsanoğlu, 1970 yılında Mısır’dan Türkiye’ye dönüş yapar. 1974 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nde doktorasını bitirir. İddiaya göre; Ekmeleddin İhsanoğlu, üniversite yönetimi tarafından doktorasının kabul edilmesi için ‘Ekmellettin Muhammet’ olan ismini ‘Ekmeleddin Mehmet’ olarak değiştirdi.

İşte isim değişikliğini ortaya çıkaran belge: 


omer.sut@haber7.com

fuat.oner@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 24
  • Tekin Hıdır 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi de lobinin adamı olduğu için zorunlu olarak oğlu’nu soyismine eklemesi gerekiyordu…İmamoğlu-Kılıçdaroğlu-Davutoğlu-Kaftancıoğlu- İhsanoğlu gibi gibi devam ediyor. Sonrasın da lobi buradan tanıyor bunları
    Cevapla
  • emre can 9 yıl önce Şikayet Et
    soyadından sanane. adamın soyadından sanne sizin zihniyetiniz hep yobaz gerici zihniyet googleye rte yaz bide ekmelettin ihsanoglu yaz ne çıkıyo akadaş oyları elektirikleri kesip çalar hileyle kazanırsınız.
    Cevapla
  • suleyman altinpinar 9 yıl önce Şikayet Et
    uzun adam. sayin basbakanimiz ileride cumhur baskanimiz olacak insallah hayirlisiyla diger siyasetciler ayaginin tozu olamazlar vessalam onu bilirim onu derim ok
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    SİZ BAKMAYIN BAHÇELİ VE KILIÇTARIN SÖYLEDİKLERİNE !!!. emin olun tayyip başımızdan gitsin diye bunlar bile hem chp hem mhp bile tayyibe oy verecek inanmazsanız araştırın.bakmayın siz onların konuştuklarına herkesten fazla tayyipçi ikiside.!!!
    Cevapla
  • metin yaman 9 yıl önce Şikayet Et
    İsmin değiştirmiş. Dinini değiştirmesin de ismin fazla zararı yok. Ben esas O'nun din değiştirmesinden şüpheleniyorum. Çünkü geçende bir konuşmasında: Tesettür Peygamber Sallallahu Aleyhi Vesellem'in hanımlarına has bir emirdir buyurmuş...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..