MGK sonrası yazılı açıklama yapıldı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki MGK toplantısı sona erdi. Toplantı sonunda yazılı açıklama yapıldı.

GİRİŞ 26.05.2016 19:57 GÜNCELLEME 26.05.2016 20:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı'nda gerçekleştirilen MGK toplantısı sona erdi. Toplantı 5,5 saat sürdü.

Toplantının sonunda yazılı açıklama yapıldı:

TERÖRLE MÜCADELE (PKK-FETÖ-DAEŞ)

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması amacıyla yürütülen faaliyetler, terör ve teröristle mücadelede gelinen aşama, milli güvenliğimizi tehdit eden ve bir terör örgütü olan paralel devlet yapılanmasına karşı alınan tedbirler görüşülmüştür.

Devletin hukuk sınırları içinde, kararlılık ve hassasiyetle yürüttüğü operasyonlar neticesinde, halkın desteğini alamayan ve teslim olmaktan başka çaresi bulunmayan terör örgütünün ve siyasi uzantılarının bölgede yaşayan vatandaşlarımızın temsilcisi olmayacağı vurgulanmıştır.

AVRUPA'DA PYD'NİN TEMSİLCİLİK AÇMASI

Bölücü terör örgütünün Suriye kolu olan PYD/YPG'nin Prag, Stockholm, Berlin ve Paris'te temsilcilik açmasına izin verilmesinin, ülkemizi kana bulayan teröristlere imkan ve cesaret verdiği, bu tutumun dostluk ve müttefiklikle bağdaşmayacağını, verilen kararın yeniden değerlendirilmesinin Türkiye tarafından beklendiğinin altı çizilmiştir.

UÇUŞA YASAK BÖLGE VE GÜVENLİ BÖLGE VURGUSU

DAEŞ terör örgütüne karşı yürütülen mücadele ile bu örgütün ülkemize yönelik saldırıları, kapsamlı şekilde değerlendirilmiş, terörden arındırılmış güvenli bölge ile uçuşa yasak bölge uygulamasının gerekliliği bir kez daha ortaya konmuştur.

YORUMLAR 5
  • Asea 7 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK-İSLAM Birliğinin kurulması ve hayata geçirilmesi FARZ olmuştur.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    "Yahudî ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudurlar. İçinizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Allah zalim topluluğa hidayet etmez."(Maide, 5/51)
    Cevapla
  • Ert68 7 yıl önce Şikayet Et
    Batı ittifakı iki yüzlü değil artık açıkça düşmanlıklarını belli ediyorlar biz kendimize yeni bir dünya yaratmamız lazım bu dünya afrika ve asya dan olmalı kendi birliğimizi bir kaç ülkeyle kurmalıyız artık saflar belli oldu
    Cevapla
  • mayls 7 yıl önce Şikayet Et
    anca konusuyoruz icraat lazm icraat. öso yu karadan havadan destekle afrini yerle bir etsinler
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar boş konuşan insan var. Adamlar uyumuyor yemiyor içmiyor DEVLET yönetiyor iki ergen çıkıp şunu şöyle yap bunu böyle yap tamam diyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"