Demirtaş: Öcalan'ın heykelini dikeceğiz!

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde düzenlediği mitingde Abdullah Öcalan'ın heykelini dikeceklerini söyledi.

Demirtaş: Öcalan'ın heykelini dikeceğiz!
Demirtaş: Öcalan'ın heykelini dikeceğiz!
GİRİŞ 13.11.2012 13:55 GÜNCELLEME 13.11.2012 18:34
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Demirtaş, "Siz Kenan Evren'in indirmek istemiş; 'Kürtlerin katili' Kenan Evren'in heykellerinin dikilmesine, okullara adının vermesinden rahatsızlık duymayanlara sesleniyorum. Öcalan'ın posterini Kürdistan'da asmayacaklar da nerede asacaklar, daha heykelini dikeceğiz. Bunu kafanıza yazın"dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevlerinde PKKKCK'lıların sürdürdüğü açlık grevlerine destek vermek için bugün Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde miting düzenledi.

Kızıltepe Özgürlük Meydanı'ndaki miting öncesi polis ile bazı göstericiler arasında olaylar çıktı. Polis taşlı saldırıya karşı göstericileri gaz bombalı müdahalede bulundu. Mahalle aralarına kaçan gösteriler ile polis arasında uzun süre kovalamaca oldu. Olayların yatışmasının ardından BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaklaşık 5 bin kişiye konuştu. Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganların atıldığı mitingte Demirtaş, son gelişmelere tepki gösterirken, şöyle dedi:

"Fedakar halkımıza günlerdir, haftalardır alanlarda ve meydanlarda. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biz gelmeden önce yanılmıyorsam sizlere bir müdahale olmuş. Buna ilişkin şunu belirtmek istiyorum. Demişler ki 'Öcalan'ın posterini asamazsınız.' Onu diyenlere açıkça sesleniyorum; 'Kürtler'in katili' Kenan Evren heykelini dikebiliyorsunuz da Kürt halkı önderinin posterini niye asamıyorlar. Siz Kenan Evren'in indirmek istemiş, Kürtler'in katili Kenan Evren'in heykellerinin dikilmesine okullara adının vermesinden rahatsızlık duymayanlara sesleniyorum. Öcalan'ın posterini Kürdistan'da asmayacaklar da nerde asacaklar, daha heykelini dikeceğiz. Bunu kafanıza yazın."

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkın baskıyla yıldırılamayacağını anlatırken, "63 gündür yemeyen, içmeyenler, ne için yemiyor içmiyor; o posterdeki önder için. Bal gibi asarız, taşırız. Biz ağır bedeller ödeye ödeye bugünlere geldik. Köy yakmalara, baskıya, zindanlara boyun eğmedik, İdris Naim'in copuna gazına mı boyun eğeceğiz dedi. Gençlerden meydanlarda olmalarını isteyen Demirtaş, Meydanı sizlere dar etmeye çalışanlara siz meydanları dar edin. Direnişe destek için her gün bu meydanda saat 12.00'de toplanarak açlık grevleri direnişlerini selamlamayın" dedi.

KAYNAK: CİHAN, DHA
YORUMLAR 35
  • zeynep yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    az kaldı, az.... her devlet, o devleti kuran kurucu milletin adıyla anılır. fransızlar'a fransa'lı, almanlar'a alman'yalı mı deniyor? türkiye'yi kuranlar türk'dür ve bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkese türk vatandaşı denir. son zamanlarda "türkiye'li" diye kavram uydurmaya çalışıyor bazıları.. açılım saçılım ayaklarına ülkeyi ne hale getirdiniz? bakın apo efendinin kardeşi açık açık, sevgili abisinin 2013'te serbest bırakılacağını söylüyor. demek bir bildiği var! abd kafamıza çuval geçirdi, yuttuk. israil 9 vatandaşımızı öldürdü, yuttuk. suriye uçağımızı düşürdü, üstelik açık açık ben düşürdüm de dedi, "yok, siz düşürmediniz" dedik ve yuttuk. teröristbaşının heykelini dikip yakında salacaklar, bunu da yutacağız öyle mi?! ALLAH rızası için uyanın artık bu gaflet uykusundan...(editör, bu mesajımı da yayınlama, olur mu?)
    Cevapla
  • Uğur kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    ağzı olan konuşuyor. nereye dikeceksiniz putu hemen önünede kendi heykelini dik sende el öper vaziyette ol
    Cevapla
  • levent 11 yıl önce Şikayet Et
    ne guzel. artik bizim de bir seytan taslama mekanimiz olur
    Cevapla
  • yasin güler 11 yıl önce Şikayet Et
    nasıl konuşuyorlar nasıl insanlar. bunlar nasıl bir insan nasıl konuşuyorlar ne olcak böyle kim dur diyecek idam gelsin bunları ibret için asmaklazım
    Cevapla
  • aga 11 yıl önce Şikayet Et
    dikerim. inan olsun dikerim. demirtaş efendi meydana çıkıp öyle atıp tutmakla olmaz. adam gibi sende başla açlık grevine bakım. haa öyle simit yiyerek şekerli su içerek de açlık grevi olmaz haberin olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü