Demirtaş'tan terörist başı Öcalan'la görüşmek için dilekçe!

HDP liderliği döneminde "Apo'nun heykelini dikeceğiz" deyip Kandil'de PKK'lı terörist elebaşılarıyla görüşen Selahattin Demirtaş, cezaevinde bebek katili Öcalan ile görüntülü görüşme talebinde bulundu.

Demirtaş'tan terörist başı Öcalan'la görüşmek için dilekçe!
Demirtaş'tan terörist başı Öcalan'la görüşmek için dilekçe!
GİRİŞ 30.11.2022 18:12 GÜNCELLEME 30.11.2022 18:14
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Selahattin Demirtaş'ın Öcalan sevdası bitmiyor.

Eski HDP Eş Genel Başkanı ve aynı zamanda tutuklu olan Selahattin Demirtaş, İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile SEGBİS yolu ile görüşme talebinde bulundu. Mezopotamya Haber Ajansı'nın haberine göre, Demirtaş Adalet Bakanlığı'na konu ile ilgili dilekçe verdi.

Demirtaş, dilekçesinde, "İmralı Cezaevinde Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit bu kaotik ortamı beslemekte, gerilimi giderek tırmandırmaktadır" ifadelerini kullanırken, "Hukuka, adalete, toplumsal barışa ve sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine inanan bir siyasetçi sorumluluğuyla yaptığım bu başvurunun olumlu karşılanmasını umuyor, diliyorum" ifadelerine yer verdi.

İMRALI CANİSİ İÇİN SIRAYA GİRDİLER

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan, Mithat Sancar, Parti Sözcüsü Ebru Günay ve partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi ve bebek katili Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan, İmralı Cezaevi’ni ziyaret talebiyle 20 Ekim’de Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu.

Demirtaş: Öcalan'ın heykelini dikeceğiz!Demirtaş: Öcalan'ın heykelini dikeceğiz!

'HEYKELİNİ DİKECEĞİZ' DEMİŞTİ

Selahattin Demirtaş, 2012 yılında bir mitingde yaptığı konuşmada, "Öcalan'ın posterini Kürdistan'da asmayacaklar da nerede asacaklar? Buna alışsanız iyi olur. Çünkü daha biz Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz heykelini. Bunu kafanıza yazın" demişti.

Bir skandal daha: AİHM bebek katili Öcalan'ın talebini kabul ettiBir skandal daha: AİHM bebek katili Öcalan'ın talebini kabul etti

'Bizi terör listesinden çıkarın' demişlerdi... Adalet Divanı'ndan PKK kararı!'Bizi terör listesinden çıkarın' demişlerdi... Adalet Divanı'ndan PKK kararı!

Aydemir: Altılı masa HDP/PKK'ya mesaj veriyor!Aydemir: Altılı masa HDP/PKK'ya mesaj veriyor!

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 105
  • idam -gelmeli 1 yıl önce Şikayet Et
    pkkli itlere ölüm idam gelsin
    Cevapla
  • Ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl hapis anlayan beri gelsin. Bunları zavira zindanları paklar. Böyle saçmalık olmaz.
    Cevapla
  • yyyy 1 yıl önce Şikayet Et
    Heykelin nereye dikilecegini mi kararlaştıracaklar..
    Cevapla
  • mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke Osmanlı devletinin temelidir neden Dünyaya hüküm etmiş osmanlı devletinin kurucucusu Osman beyin neden her tarafta resmi yok anlaya bilene ..
    Cevapla
  • GERÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    topunuz cehenneme gidin istersen yanına göndersinler beraber yatarsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!