Beyin gücünü etkili kullanma sanatı
Prof. Dr. Sefa Saygılı ve Ali Erkan Kavaklı'nın hazırladığı, "Beyin Gücünü Etkili Kullanma Sanatı" kitabı Ensar Neşriyat'tan 23. baskısını yaptı.

Prof. Dr. Sefa Saygılı ve Ali Erkan Kavaklı'nın hazırladığı, "Beyin Gücünü Etkili Kullanma Sanatı" kitabı Ensar Neşriyat'tan 23. baskısını yaptı.
Kullanılan organ güçlenir, kullanılmayan zayıflar. Beyin ve hafıza kasları, kol ve bacak kaslarına benzer; spor yapan insanın kasları güçlenir, yapmayanın zayıflar. Beyin öğrendikçe ve hafıza ezberledikçe kuvvetlenir. Beyin sporlarını yapmayanların unutkanlıktan veya zekâ geriliğinden şikâyet hakları yoktur.
Herkes daha zeki olabilir, beynini daha verimli kullanabilir. Bunun için zekâ geliştirici etkinliklere önem vermeli ve zihin antrenmanları yapmalı.
Özellikle anne, baba ve eğitimciler, çocukların beynini geliştiren en önemli kişilerdir. Bu sebeple zekâ ve hafızayı geliştiren metotları çok iyi bilmeliler. Küçük yaşlarda beyin daha hızlı gelişir ve çok fazla ağları örer.
Beynin öğrenme sınırı yok. Allah’ın ilmi sonsuz, insana sınırsız öğrenme kabiliyeti vermiş.
Bu kitap, zekâ geliştirme metotları ve hafıza geliştirme egzersizleri anlatıyor. Daha zeki olmak ve çocuğunu daha zeki yetiştirmek isteyenler mutlaka okumalı.
İLİM VE ÖĞRENME ZEKÂYI GELİŞTİRİR MUTLULUK VERİR
“Hiçbir baba çocuğuna güzel ahlaktan daha üstün bir miras bırakamaz.” buyurur Peygamberimiz (sav).
Çocuklarla ilgilenmek, onları eğitmek, yeteneklerini geliştirmek ve hayata daha donanımlı atılmalarını sağlamak ailenin görevi.
Eğitim yetenekleri geliştirir. İnsana iyiyi kötüyü, doğruyu yanlışı, düşünmeyi, aklını iyi yolda kullanmayı, güzel konuşmayı, güzel ahlakı öğretir, hayat becerileri kazandırır.
Eğitim okula havale edilemez. En önemli ve en etkili okul ailedir. Çocuğun sahibi anne ve babadır. Aile çocuğuna nitelikli bir eğitim aldırmak için gayret etmeli, okul ile iş birliği yapmalı.
Eğitim araştırmaları, okul öncesi eğitimin çocukların yeteneklerini geliştirmede çok etkili olduğunu ortaya koydu.
Okul öncesi ailelerde uygulanan eğitim programları, çocukların yeteneklerini geliştirmesine çok önemli katkıda bulunuyor.
1960’lı yılların başında Michigan yakınlarında küçük bir şehir olan Ypsilanti’de bir program yürütüldü, Afrika kökenli aileler üzerinde çalışıldı, çocuklara bilgi aktarımı yapıldı, grup oyunları oynatıldı, özel ilgilenildi.
40 yıl sonra eğitim desteği verilen çocukların eğitim desteği almayanlara göre daha çok para kazandığı, ailelerinin daha uyumlu olduğu, çok seyrek suça bulaştığı tespit edildi.
Eğitim ayrılan her kuruş, çok daha fazla olarak geri dönmüş oldu. Devlet fazla kazanandan daha fazla vergi aldı, hapishane harcamasında bulunmadı, sosyal yardım yapmadı.
Peygamberimiz (sav) öğrenmeyi tavsiye etmiş:
“Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz.”
“İlim Çin’de de olsa gidip alınız!”
Kur’an, "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu" buyurur. Bilenler üstündür. İlim insanı üstün hâle getirir. İlim insanı ve milletleri yükseltir.