Kuzey Makedonya’da "Türkçe Bayramı" coşkusu

Makedonya Türklerinin milli bayram olarak kutladıkları 21 Aralık Türkçe Bayramı, iki yıllık pandemi arasının ardından bu yıl binlerce kişinin katılımıyla kutlandı.

Kuzey Makedonya’da "Türkçe Bayramı" coşkusu
Kuzey Makedonya’da "Türkçe Bayramı" coşkusu
GİRİŞ 22.12.2022 11:55 GÜNCELLEME 22.12.2022 11:55

Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovacevski'nin katıldığı kutlamalarda sanatçı Buray konser verdi.

Türkçe Bayramı olarak bilinen “Türkçe Eğitim Günü” kutlamaları Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamaların onur konuğu TBMM Başkanı Mustafa Şentop Türkçe Bayramı etkinliklerine katıldı. Şentop, Boris Traykovski Spor Salonu’nunda dün yapılan kutlama programında konuşma yaptı. Makedonya Başbakanı Dimitar Kovacevski'nde konuştuğu programda sanatçı Buray konser verdi.

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkent Ankara'yı sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!