‘Gureba Hamisi’ Hattat Mahmut Şahin’e İyilik Sağlık Ödülü

İyilik Sağlık Vakfı’nın 2023 yılı İyilik Sağlık Ödülü kamuoyunda gariplerin hâmisi olarak tanınan Hattat Mahmut Şahin’e takdim edilecek.

‘Gureba Hamisi’ Hattat Mahmut Şahin’e İyilik Sağlık Ödülü
‘Gureba Hamisi’ Hattat Mahmut Şahin’e İyilik Sağlık Ödülü
GİRİŞ 15.12.2023 18:19 GÜNCELLEME 15.12.2023 18:19

Hattat Mahmut Şahin 16 Aralık Cumartesi günü (Yarın) Şahin İstanbul’da düzenlenecek Filistin Konferansı ve kendi eserlerinden oluşan Gazze Yardım Sergisi etkinliğinde ödülünü Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ethem Gören’den alacak.

İyilik Sağlık Vakfı (İSV) 8 Temmuz 2021 tarihli kuruluşundan itibaren bugüne kadar toplumun ihtiyaç sahibi kesimlerine sağlık alanında karşılıksız hizmetler üretmekte olan bir sivil toplum kuruluşu.

Tedavi Bursları, Öğrenim Bursları, Muayene ve Tedavi Destekleri, İlaç Alım Destekleri, Genel İhtiyaç Destek Bursları, Medikal Malzeme Alım Destekleri, Psikoterapi Hizmetleri, Ameliyat Destekleri, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Destekleri, SGDP Destekleri Aile-Hasta Ziyaretleri ile Muhtelif Yardım ve Destekler, İyilik Sağlık Vakfı’nın ana hizmet alanlarını bazılarını oluşturuyor.

İyilik Sağlık Vakfı ihtiyacı sabit olan hastalara sağlık alanında hizmet ederken iyilik&sağlık alanlarında benzer çalışmalarda bulunan kişi ve kurumlarla da teşrik-i mesai içerisinde bulunuyor.

İyilik Sağlık Vakfı’nın 2023 İyilik Sağlık Ödülü Hattat Mahmut Şahin’e veriliyor.

İhtiyaç sahiplerine maddi-manevi destek olanlara, kimsesizleri, yoksulları, düşkünleri, öksüz ve yetimleri, evsizleri gözetenlere bu alanda gönüllü hizmet üretenlere İyilik Sağlık Ödülü takdim eden İyilik Sağlık Vakfı, 2021 İyilik Sağlık Ödülünü İstanbul’da evsiz, kimsesiz ve madde bağımlılarına hamilik yapan Hz. Kâb Camii İmamı Emir Kır’a; 2022 ödülünü ise Kahramanmaraşlı yetimlerin hâmisi Mustafa Akgün’e vermişti. 2023 İyilik Sağlık Ödülü Hattat Mahmut Şahin’e takdim edilecek.

Hattat Mahmut Şahin, kurucusu olduğu sanat STK’ları nezdinde öğrencileriyle birlikle düzenlediği yardım sergileri ve hayır mezatlarıyla mazlum, yardıma muhtaç insanlara sanat eliyle destek olan bir gönül insanı...  

İyilik Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu, kamuoyunda gariplerin hâmisi olarak tanınan Hattat Mahmut Şahin 2023 İyilik Sağlık Ödülü’nün insana dokunan hizmetlerinden ötürü Hattat Mahmut Şahin’e verilmesini kararlaştırdı. Hattat Mahmut Şahin ödülünü 16 Aralık 2023 Cumartesi günü Hamilik Okulu Vakfı’nın İstanbul Kağıthane’deki merkezinde düzenlenen Süleyman Gündüz’ün konuşmacısı olduğu Filistin Konferansı’nda alacak.

Başkan Gören yaptığı açıklamada, ''Toplumumuzun Hattat Mahmut Şahin misali iyilik önderlerine ihtiyacı var. İyilik Sağlık Vakfı’nın Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ethem Gören, müesseselerinin 2023 yılı İyilik Sağlık Ödülünü Hattat Mahmut Şahin’e takdim edecek olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederken şu cümleleri kullandı: Toplumumuzun Hattat Mahmut Şahin misali iyilik önderlerine ihtiyacı var. Mahmut Şahin 30 yıllık sanat hayatı boyunca mütemadiyen ihtiyaç sahiplerini gözetmiş, fakir fukaranın kapısını çalmış, ekmeğini paylaşmış diğerkâm bir yazı ustası. Ülkemizdeki, bir adım öte dünyanın muhtelif coğrafyalarındaki mazlumların yaşadığı pek çok bölgeye Ensar ruhuyla âharlı kâğıdı, kamış kalemi ve mürekkebi ile hizmet etmeyi kendine vecibe bilen, sanat camiamıza yardım sergileri kavramının içselleştirilmesi yönünde örnek gayretleri olan Hattat Mahmut Şahin’e 2023 yılı İyilik Sağlık Vakfı ödülümüzü takdim etmekle bahtiyarız.” dedi.

Hattat Mahmut Şahin

Mahmut Şahin, 1973 yılında Almanya’nın Duisburg şehrinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı.

1991-1993 yılları arasında Caferağa Medresesi’nde Hattat Aydın Ergün Hoca’dan rika‘ yazı meşk etti. 1993-2002 yılları arasında Hekimoğlu Ali Paşa Camii’nde Hattat Hüseyin Kutlu Hoca’dan sülüs-nesih yazılarını meşk etti.

2002 yılında hak ettiği icazetini 2007 yılında aldı. 1998 yılında Süleymaniye Kütüphanesi’nde Prof. Dr. Ali Alparslan Hoca’dan celî divanî derslerine başladı. Askerlik görevini yaptıktan sonra 2000-2004 yılları arasında Ali Alparslan Hoca’dan ta‘lik yazı derslerini meşk etti.

2004 yılında ta‘lik icazetini aldı. 2003 yılında hocası Hüseyin Kutlu’nun gözetiminde Anadolu’ya açıldı. Yurt içinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı.

Ülkemizde ve yurt dışında yardım amaçlı sergilerin düzenlenmesine öncülük etti. Öğrencileri ile birlikte Anadolu’da, Balkanlar’da ve Afrika’da pek çok cami ve mescitlerin yazılarını fîsebîlillah hazırladı.

Sanatkâr hâlen Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Kütahya ve İstanbul’da muhtelif merkezlerde ders vermektedir.

Çalışmalarını İstanbul’da sürdürmekte olan Hattat Mahmut Şahin, evli ve beş çocuk babasıdır.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'