İstanbul Gösteri Merkezi'nde Kutlu Doğum

Hz. Peygamber'in doğumunun 1483'uncu yılına ilk kutlama, BİNDER tarafından yapılıyor. 8 Mart'taki kutlama, İstanbul Gösteri Merkezi'nde.

İstanbul Gösteri Merkezi'nde Kutlu Doğum
İstanbul Gösteri Merkezi'nde Kutlu Doğum
GİRİŞ 05.03.2009 00:39 GÜNCELLEME 25.08.2020 16:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mevlid Kandili gecesi olan 12 Rebiülevvel 1430 / 8 Mart 2009 Pazar günü, kutlu doğum etkinlikleri kapsamında yılın ilk programı, Başakşehir İnsan ve Çevre Derneği (BİNDER) tarafından 5 bin kişi kapasiteli İstanbul Gösteri Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

 

 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in El-Emin vasfını insanlığa yeniden hatırlatmak amacıyla Hicri 1430–Miladi 2009’u “El-Emin Yılı” ilan eden BİNDER, kutlu doğum kapsamında yıl boyu sürecek etkinliklerin ilki olan programa “El-Emin (s.a.v)ismini verdi. 

 

 

BİNDER’den yapılan açıklamada, peygamberliğinden önceki hayatında kavminde El-Emin vasfıyla tanınan ve “en doğru”/“en güvenilir” insan olarak bilinen Hazreti Muhammed (s.a.v)’in günümüzde en çok ihtiyaç duyulan bu vasfının yeniden insanlığa kazandırılmasının amaçlandığı belirtildi.

 

 

kullan

Cemalettin Tül’ün sunacağı El-Emin programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak.

 

 

Seyfullah Kartal’ın naat-ı şerifleri seslendireceği gecede “El Emin” adlı film gösterilecek.

 

 

Bosna-Hersek’ten geceye katılan Reyyan Grubu’nun ilahileriyle devam edecek olan programda “El-Emin” konulu tiyatral anlatılar da yer alıyor.

 

 

Feyzü’l Furkan Kur’an’ı Kerim ve Açıklamalı Meali’ni hazırlayan Hasan Tahsin Feyizli’nin Kur’an’ı Kerim tilavetinin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, “Bir Belirsizlik Çağında Eminlik Vasfının Yeniden İhyası” konusunda misafirlere seslenecek.  

 

 

Gecenin sonunda Mehmet Kemiksiz Musiki Topluluğu tasavvuf musikinin seçkin eserlerinden oluşan bir konser verecek.

 

 

Gecede ayrıca Mehmed Zahid Kotku (Rh.A.) Hocaefendi’nin “sesli”, Mahmud Esad Coşan(Rh.A.) Hocaefendi’nin ise “görüntülü” sohbetleri ekrana yansıtılacak.

 

 

 

 

Yer                :  İstanbul Gösteri Merkezi / Yeşilköy (Eski Mydonose Showland)
Tarih              : 12 Rebiülevvel 1430 / 8 Mart 2009 Pazar
Saat                : 20.00

 

 

Detaylı bilgi edinmek ve davetiye temini için 0212 487 73 28 nolu  telefonu arayabilir veya  www.elemin.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR 1
  • ibrahim oguz 15 yıl önce Şikayet Et
    tasarım sorunu. Program takdire değer ama Peygamberimizi anlatan web sayfası son derece sade ve şık olmalı değilmi. Abartılı fon müziğine dayanamayıp kapatmak durumunda kalmayalım mesela
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’