Diriliş Ertuğrul 122.bölümü TRT 1'den izle! Ertuğrul Bey'in planı...

Aylardır merakla beklenen Diriliş Ertuğrul 5 sezonu dün seyirci ile buluştu. Yeni sezonu yine nefes kesecek olan Diriliş Ertuğrul'da büyük değişim yaşandı. Özellikle oyuncu kadrosunda değişikliğe giden Diriliş Ertuğrul 122.bölüm fragmanı ve oyuncu kadrosu belli oldu.

Diriliş Ertuğrul 122.bölümü TRT 1'den izle! Ertuğrul Bey'in planı...
Diriliş Ertuğrul 122.bölümü TRT 1'den izle! Ertuğrul Bey'in planı...
GİRİŞ 08.11.2018 09:41 GÜNCELLEME 08.11.2018 10:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TRT 1'in izlenme rekorları kıran dönem dizisi Diriliş Ertuğrul 122.bölümü dün akşam ekranlara gedi. 5 sezonuyla sevenlerinin karşısına çıkan Diriliş Ertuğrul'da büyük değişim yaşandı. Dizi için bütün yaz dönemi boyunca hummalı bir çalışma yürüten yaklaşık 250 kişilik ekip tarafından yepyeni bir Söğüt şehri inşa edildi. Ayrıca geçen sezondaki tüm otağ ve dekor da değişti, kıyafetler yeniden yorumlandı.Halen gösterildiği 85 ülkede dünya izleyicisi tarafından da soluksuz izlenen “Diriliş Ertuğrul” yepyeni platosunda ekibe yeni katılan oyuncuların kemik kadroyla birleşecek olan enerjisiyle yine TRT 1 izleyicilerine unutamayacakları bir sezon yaşatacak.

Diriliş Ertuğrul 123.bölüm fragmanı! Ertuğrul Bey kendi beyliğini kuruyor...

 

 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 122 BÖLÜMÜNDE NELER OLDU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

"Söğüt Anadolu'nun kalbidir, yüreğidir. Biz bu toprakları kılıç akıyla aldık. Alın teriyle mamur ettik. Yüreğimiz hürriyet ve adalet için aktıkça umut kesilmez." diyen Ertuğrul bey yeni düşmanlarına gözdağı veriyor.

 

 

Karacahisar kalesi yeni sezonda büyütülüyor. Halk Ertuğrul Bey'in yönteminde son derece memnun. Karacahisar kalesinin papazı kılığına giren Dragos iyi bir olarak gözükse de aslında Ertuğrul Bey'in baş düşmanıdır. Kimliğini gizli tutan bir Bizans komutanıdır.

Platosu yenilenen ve çok sayıda yeni oyuncunun katıldığı Diriliş Ertuğrul yeni sezonda, son yaşananlardan 10 yıl sonrasına anlatılacak. Tarihsel süreçte Kayı obasının yükselişi devam edecek. Ama Ertuğrul Söğüt'e yerleşecek. Ertuğrul bey 10 yıl geçtiği için yaşlanmıştır. Yeni sezonda alplerin kıyafetleri değişmiştir. Osman bey 11 yaşına Savcı ise 13 yaşında gelmiştir. "Obamı, Söğüt'ü Moğollara, bitmiş tükenmiş Selçukluya rağmen ayakta tutmaya çalışırken esas mesele babalık mı ana." diyen Ertuğrul Bey evlenmeye karar veriyor. 

Diriliş Ertuğrul yeni sezonda neler olacak?

DİRİLİŞ ERTUĞRUL'DA BÜYÜK DEĞİŞİM!

Tüm dünyada ses getiren ve 85’in üzerinde ülkede 25 lisana çevrilen, izleyici rekoru kıran “Diriliş Ertuğrul”un 5. sezonu sürprizlerle dolu. Türkiye ve dünyada 3 milyar izleyiciye erişen dizide %60 oranında değişen bir oyuncu kadrosu izleyicilerle buluşacak.

Yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı “Diriliş Ertuğul”da Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan, İlker Aksum, Hande Soral, Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, Ayberk Pekcan, Kayra Şenocak, Arif Diren, Burçin Abdullah, Orçun İynemli, Emre Üçtepe, Kerem Bekişoğlu, Ali Buhara Mete, Didem Balçın’ın aralarında bulunduğu isimler rol alıyor.

Diriliş Ertuğrul 5. sezon oyuncu kadrosu

YENİ SEZONDA NELER OLACAK?

Ertuğrul Bey’in öncülüğündeki Kayılar, yeni yurtları Söğüt’e yerleşeli on yıl olmuş; geçen bu on yıllık sürede Selçuklu Devleti, Kösedağ Savaşı’nda Moğollar’a yenilmiş ve devlet Moğol tahakkümü altına girmiştir. Fakat Ertuğrul, her şeye rağmen Söğüt’ü ihya etmiş, buradaki müslim ve gayrimüslim ahalinin güvenini kazanmıştır. Diğer taraftan oğullarını da bizzat kendisi büyütüp yetiştirmiştir.
 
Ertuğrul’un Söğüt’teki gücü, Moğolları rahatsız eder. Moğollar, tahakküm altına aldıkları Selçuklu vezirleri aracılığıyla Ertuğrul’un gücünü kırmak için harekete geçer. Bu zamana kadar Söğüt’te vergileri toplayan Ertuğrul iken, bundan sonra vergileri toplamakla başka bir oba vazifelendirilir. Ayrıca bu obaya Söğüt’te yurt verilir. Bu obanın beyi, kızını casusluk faaliyetleri için önden Söğüt’e gönderir ve kızın yolu Osman vasıtasıyla Ertuğrul ile kesişir. Bundan sonra Ertuğrul ile bu kız ve obası arasında büyük olaylar baş gösterir.
 
Diğer taraftan geçen yıllar içinde, Söğüt’ün Türkler tarafından ihya edilmesini kabullenemeyen ve Söğüt’ü Ertuğrul’un elinden almak isteyen gizli bir örgüt ortaya çıkar. Bu örgütün lideri, farklı bir kılıkta Ertuğrul Bey’in en yakınlarına kadar sızmayı başarmıştır. Adamlarını da farklı kimliklerle Söğüt’ün her tarafına yerleştirmiştir. Ertuğrul Bey’in gücünün daha fazla yükselmesini istemeyen bu örgüt, her koldan gizli faaliyetlerle Ertuğrul’a saldırmaya başlar.
 
Bir tarafta devletin tahakküm altında olması, bir tarafta Moğol baskıları, bir tarafta da bunları fırsat bilen gizli örgütün Söğüt’ü Türklerden almak için harekete geçmesi, Ertuğrul’u büyük bir kıskacın içine sokacaktır.
 
Ertuğrul, tüm bu çetin şartlar altında obasını ve evlatlarını bu tehlikelerden koruyabilecek midir? Bu büyük cenderede Ertuğrul’un en büyük destekçileri kimler olacaktır? Devletin tahakküm altına girmesi ve gücünü kaybetmiş olması, Ertuğrul’u hangi gayeye yönlendirecektir? İşte tüm bu soruların cevabı yeni sezonda yanıt bulacak...

YORUMLAR 2
  • ercü 5 yıl önce Şikayet Et
    Ertuğrul bey yaşlandırılmış ama Hayme Ana eski halinde kalmış.
    Cevapla
  • mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    sezon finali ne zaman
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi