Sevilay Yükselir: Üslubum hatalıydı

Sudanlılar'la ilgili yaptığı yorumda, 'Çok gerideler. Besmele ile konuşmalarını açıyorlar.' dediği iddiasıyla eleştiri oklarını üzerine çeken Sevilay Yükselir, üslup hatası yaptığını açıkladı.

Sevilay Yükselir: Üslubum hatalıydı
Sevilay Yükselir: Üslubum hatalıydı
GİRİŞ 25.01.2008 17:25 GÜNCELLEME 25.01.2008 17:25
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Ersin ÇELİK'in haberi

Fatih Altay ile katıldığı televizyon programında, Sudanlılar'la ilgili yaptığı yorumda, “Çok gerideler Bismillahirahmanirrahim diye konuşmalarını açıyorlar” dediği gerekçesiyle eleştiri oklarını üzerine çeken gazeteci yazar Sevilay Yükselir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada üslup hatası yaptığını ve yanlış anlaşıldığını söyledi.


Televizyondaki konuşmasının internet sitelerinde haber olmasından sonra, çok ağır hakaretlere uğradığını belirten Yükselir, Haber 7’ye yaptığı açıklamada, “Canlı yayında program sunan kişiler çok iyi bilir. İnsan her türlü hata yapar. Ben aslında çok gerideler demek istemiştim fakat üslup hatasında dolayı ortaya böyle bir anlam çıktı” dedi.
 
Programın genelinde yaptığı değerlendirmende herkes Sudan’ı yerden yere vururken kendisinin Sudan’a sahip çıkılmasına ilişkin yorumlar yaptığını belirten Sevilay Yükselir, "Ben o programda Sudan’ı överken yaptığım bir hatayla, sarf ettiğim ‘çok yanlış’ bir kelimeyle İslam’ın İ’sinden anlamayan, Besmelenin ne anlama geldiğini bilmeyen bir kadın gibi gösterildim. Hedef kişi haline geldim. Ağza alınmayacak hakaretler geliyor mailime…” diye konuştu.


“EN ÇOK KULLANDIĞIM KELİME BESMELE”


Kendisinin dini inançlarının çok sağlam olduğunu da ifade eden Yükselir, Besmelenin en çok kullandığı kelime olduğunu ifade etti. “Bismillahirahmanirrahim' benim en çok kullandığım kelime. Kapımı açarken, kapatırken besmele çekiyorum. Benim inançlarım çok kuvvetlidir. Bunu kimseyle paylaşmak zorunda değilim. Allah ile benim aramda olan bir şey. İnançları olan birisi olarak böyle bir şeyi kasıtlı olarak nasıl yapabilirim? Besmele çekmek cahilliktir diyerek böyle bir aptallık yapar mıyım? Tekrar ediyorum bu tamamen bir üslup hatası” şeklinde konuştu.


LAİK KESİM DE 'FETHULLAHÇI' DİYE SUÇLAMIŞ


Gazeteport’taki dünkü yazısında, ‘Sudan ile ilgili çok özel notlar’ başlıklı yazısında, “Sudan petrol rezervleri açısından tüm Batı ülkelerinin göz diktiği bir ülke. Rezerv tahmini 2.5 milyar varil! Ülkede petrol çıkarma iznini alabilen tek ülke Çin. Günde ortalama 700 bin varil petrol çıkararak rekora koşan Çin ihracatta açık ara önde gidiyor. Onu Japonya ve Suudi Arabistan takip ediyor. Türkiye bu işin neresinde diye soracak olursanız, cevap, “Hiç yok” olur!  Türkiye ancak ithalatta Çin, Suudi Arabistan, Japonya, Hindistan, İtalya, İngiltere ve Bahreyn gibi ülkelerinden ardından gelerek 11. sıraya yerleşiyor” diyerek, tartışılan ülkeye farklı bir açıdan bakan Yükselir’e, Sudan resmi heyetinden teşekkür telefonu gelirken, laik kesimden ağır suçlama ve hakaretler gelmiş.


Fethullah Gülen cemaatinin Güneydoğulu çocuklarla ilgili yaptığı çalışmalardan övgü ile söz eden Yükselir, laik kesimden ağır eleştiriler almış. Yükselir, bu yazıyı kaleme aldıktan sonra, laik kesim tarafından, Fethullah Gülenci diye suçlandığını belirten Yükselir, “Bana ‘Sen de mi Fethullahçı oldun’ diye mailler yollandı” şeklinde konuştu.
 
“Herkes Sudan’ı eleştirirken ben onları öven bir yazı yazdım” diyen Sevilay Yükselir’in yazısı için lütfen tıklayın…

Haber 7

YORUMLAR 76
  • haluk kılıç 16 yıl önce Şikayet Et
    YÜKSELİR HANIM. Demişsiniz ki\'\'Benim inançlarım çok kuvvetlidir. Bunu kimseyle paylaşmak zorunda değilim. Allah ile benim aramda olan bir şey. İnançları olan birisi olarak böyle bir şeyi kasıtlı olarak nasıl yapabilirim? Besmele çekmek cahilliktir diyerek böyle bir aptallık yapar mıyım?\'\'PEKİ başkalarının ALLAH ile arasındakiler sizi neden ırgalıyor.Ayrıca sende mi gerisin?
    Cevapla
  • ERDEM ESİN 16 yıl önce Şikayet Et
    KABAHAT LAİKÇİ YOBAZ İDEOLOJİDE. İnsanlar; laikçilere şirin görünebilmek veya onların hışmından korunmak için, şifreli konuşuyorlar. Sonra da olduğundan farklı bir tablo ortaya çıkıyor. Usta bir ressamın tablosu üzerinde, bir süpürgecinin, süpürgesini kovaya daldırarak tablo üzerinde yaptığı tahribat neyse, laikçilik ideolojisinin insanların dünyası üzerinde yaptığı tahribat da aynıdır. Kahrolsun laikçilik, yaşasın yaratılışa uygun olan inanç ve sistemler! Bu hatun zata gelince! Kızım kirli suda yüzerek temizlik yapamazsın!
    Cevapla
  • sertaç alıcı 16 yıl önce Şikayet Et
    gecenin bu saatinde. tövbe estağfurullah insanın içi dışına dışı içine çevrilebilseydi keşke ama senin içine bakmaya gerek yok herşey ortada söylediğin söze sahip çık bari adam bu benim düşüncem de neden lafı evirip çeviriyon sen sensin işte acaba hakkında yazılanları merak etme zahmetinde bulundunmu.
    Cevapla
  • Şeyda AŞIK 16 yıl önce Şikayet Et
    Özür beyanında.... Haddi aşan söz söylemiş, özür beyanında açıklama yapmış. Bu da bir erdemdir. İki farklı bakış açısını arka arkaya sıralamış ve doğal olarak böyle algıladık. Samimi olduğuna inanıyorum. Kapanmalı artık bu konu.
    Cevapla
  • yorumcu abuzer 16 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun. her haberde alakalı alakasız Fetfullah Hocaefendiyi eklemek durumundamısınız.Bu nu haber 7 nin kasıtlı olarak verdiğini düşünüyorum.Sadece bu haber le değil bir sürü haberlerle ilgili ;alakalı alakasız hocaefendinin adı geciyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı