Son dakika haberi: Bakanlık Netflix için harekete geçti

Son dakika haberi: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Netflix'te 9 Eylül 2020 itibariyle yayınlanmaya başlanacak olan ve 11 yaşındaki bir çocuğu konu alan bir filmle ilgili olarak RTÜK'e başvurdu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabından, bakanlığın talebi ile ilgili açıklama yaptı.

Son dakika haberi: Bakanlık Netflix için harekete geçti
Son dakika haberi: Bakanlık Netflix için harekete geçti
GİRİŞ 22.08.2020 19:10 GÜNCELLEME 22.08.2020 23:29
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Netflix için RTÜK'e başvurdu.

Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Netflix isimli yayın platformunda, 9 Eylül 2020 itibariyle yayınlanmaya başlanacak olan ve 11 yaşındaki bir çocuğu konu alan bir filmle ilgili olarak aşağıdaki bilgilendirmenin yapılması gereği duyulmuştur.

Netflix, söz konusu filmin tanıtımında 'dişiliğini keşfederek aile geleneklerine meydan okuyan' bir çocuk tanımlanmasında bulunmuş, yine “çocuk filmi” görüntüsündeki yapımı izlemek için abonelerine izleyici kitle yaşının 18 yaş ve üzeri olduğu bilgisini paylaşmıştır.

Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, filmin, çocukların ihmal ve istismara açık hale gelmelerine neden olabileceği ve psikososyal gelişimlerini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilmiştir.

Konuya ilişkin gerekli tedbirlerin alınması ve filmin değerlendirilmesi için Bakanlığımız tarafından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) 20 Ağustos 2020 tarihi itibariyle resmî yazı ile talepte bulunulmuştur.

Çocuklarımızın her hangi bir mecrada metalaştırılmasına, ihmal ve istismara açık hale getirilmesine karşı her daim mücadelemizi sürdüreceğiz.''

RTÜK'TEN AÇIKLAMA

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabından, bakanlığın talebi ile ilgili açıklama yaptı. Şahin, her türlü tedbiri alacaklarını vurgulayarak, "Geleceğimizi sağlıkla şekillendirebilmek adına çocuklarımızı korumak için RTÜK olarak her yerde koşulsuz var olmaya devam edeceğiz. Kırmızı çizgimiz olan yavrularımızı muhafaza etmeye yönelik her türlü tedbiri almakta ve bu mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 27
  • kahraman 3 yıl önce Şikayet Et
    hic bir sey yapamaz...
    Cevapla
  • Prof 3 yıl önce Şikayet Et
    Bal gibi yapar, sen kimsin bakanlığa kafa tutuyorsun, kendinizin kim olduğunu bilmiyorsunuz artık ama merak etmeyim, hesabı yakın.
    Cevapla
  • Yüksel 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece netflix değil şuan tv programlarında okadar anlamsız, ego ve ahlaksızca insanımıza narkoz uygulayan birçok program var rtk ü milletimize dayatılan insanımızı duygu ve ahlakı anlamda aileyi hedefleyen her program hakkında detaylı bir analiz yaparak gerek çocuk gerek aile gerek milli olmak suretiyle bu alanda inançlı profesörlerle bu işe gerçekten bir el atmalarını istiyorum
    Cevapla
  • Yüksel 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece netflix mi şuanda hemen hemen bütün kanallarda aile yıkımına yönelik bir çok kanal ve bir çok program dizi zaten yeterince mevcut .bizim kendi gelenek ve inançlarımıza ters ve ahlaksızca birçok dizi fazlasıyla var rütük malesef bu konuda yetersiz güç kullaniyor
    Cevapla
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    bi seyredeyim bakayım.
    Cevapla
  • Kaan 3 yıl önce Şikayet Et
    netflix kapanmazsa aile kurumu kapanir tipki batida oldugu gibi aile biter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler