Fox TV'ye olay ceza! RTÜK devreye girdi: Aşk Mantık İntikam için dikkat çeken karar

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Fox TV'nin çiçeği burnunda projesi Aşk Mantık İntikam için kolları sıvadı. Alınan karar doğrultusunda RTÜK, yayıncı kuruluşa hem idari para ceza cezası hem de program durdurma yaptırımı uygulayacak. Gerekçe olarak ise, Aşk Mantık İntikam'da ''toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadına karşı ayrımcılığı besleyen aşağılayıcı ifadeler'' bulunduğu gösterildi.

Fox TV'ye olay ceza! RTÜK devreye girdi: Aşk Mantık İntikam için dikkat çeken karar
Fox TV'ye olay ceza! RTÜK devreye girdi: Aşk Mantık İntikam için dikkat çeken karar
GİRİŞ 12.08.2021 23:28 GÜNCELLEME 12.08.2021 23:28
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz haftalarda Fox TV kanalında yayın hayatına başlayan Aşk Mantık İntikam dizisi hakkında RTÜK'ten flaş karar geldi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından gerçekleştirilen ve izleme raporlarının ele alındığı haftalık olağan toplantıda Aşk Mantık İntikam projesine ceza uygulanmasına yönelik karar alındı.

Yapımcılığında Fatih Aksoy ve Yağmur Ünal'ın yer aldığı, yönetmenliğini ise Umut Kırca'nın üstlendiği Aşk Mantık İntikam dizisinin yayıncı kuruluşuna ''üst sınırdan idari para cezası & program durdurma yaptırımı'' kararı uygulanacak. 

Özlem İnci Hekimoğlu ve Nil Güleç Ünsal'ın senaristliğinde bulunduğu No:9 Productions imzasıyla Cuma akşamları yayına giren Aşk Mantık İntikam’da toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen ve kadına karşı ayrımcılığı besleyen aşağılayıcı ifadelerin yer aldığı kanaatine varıldı.

YORUMLAR 19
  • Tokatlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ceza olmaz kapatılmalı abd uşağı devlet düşmanı bir kanal
    Cevapla
  • Aaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu diziyi bilmiyorum,izlemedim fakat bizim esas sorunumuzun eli silahlı diziler olduğunu düşünüyorum. Şu an herkes Ali kıran baş kesen... Kendi adaletini sağlamaya, ceteleşmeyi normalleştirmeye çalışan ve reyting rekorları kıran dizilerin toplumumuzu duyarsızlaştırdığına inanıyorum.
    Cevapla
  • Salim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence seyret, cok güzel dizi.
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    En tehlikesi onlar zaten
    Cevapla
  • Dermanbey Anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    Memlekette ahlak yerlerde sürünüyor malesef sorarsan Müslüman ülkeyiz...
    Cevapla
  • Ubermensch 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye cumhuriyeti laik bir ülkedir, dolayısıyla dini yoktur. Ahlak yoksunluğun denilen şey elinde silahla gezen adamların dizilerinde aranmalıdır.
    Cevapla
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunları uzun bir süreliğine kapatmak en iyi ceza
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 2 yıl önce Şikayet Et
    kapatın kardeşim bu kanalları başka kanalara 15 gün kapanma bunlara ceza hem ceza hem kapanma olacak ve provokasyon kaos yapanlara da ceza ve kapanma olsun hele fox haberlerini seyrederken fox ve halk tv yi seyrederken yunan ermeni mi rum kanalları mı seyrediyorum demekten kendimi alamıyorum inanın bu kanallarda bile bu kadar hainlik yapıyorlar ve aynı dili konuşuyorlar bunlar gereken neyse başka tv lere ne yapılıyorsa bunlara daha ağır cezalar verilsin
    Cevapla
  • Gerçek 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekler zorunamı gitti beyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'