İstanbul’un sakin ilçesi Şile Gündüz Gece’de

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun cennet köşelerini gezmeye devam ediyor. Gündüz Gece bu hafta İstanbul’un karmaşasından uzaklaşmak isteyenlere kucak açan Şile’den evlere konuk olacak.

İstanbul’un sakin ilçesi Şile Gündüz Gece’de
İstanbul’un sakin ilçesi Şile Gündüz Gece’de
GİRİŞ 23.12.2021 17:00 GÜNCELLEME 23.12.2021 17:00

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibi bu hafta İstanbul’un sakin bölgelerinden Şile’yi gezecek. Gündüz Gece ekibi ilk olarak doğa yürüyüşüne çıktı. Tertemiz havanın tadını çıkaran Kürşat, ormanda gördüğü mantarlarla ilgili uzmanından bilgi aldı. Gündüz Gece ekibi daha sonra köylü kadınlarla birlikte hazırladıkları ekmek tepsilerini köy fırınına götürdü. Fırında sıraya giren Kürşat, ekmekler pişene kadar kadınların sohbetlerine eşlik etti.

Gündüz Gece ekibi son olarak armut bahçesine girdi. Kürşat, bahçe sahibinin pet şişe ve sopayla hazırladığı armut toplama aletini denedi. Bir yandan armut toplayan bir yandan da türkü söyleyen Kürşat, daha sonra kendisi için hazırlanan tenekede tavuk yemeğinin tadına baktı.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de…

Program Adı        : GÜNDÜZ GECE
Yayın Tarihi         : 25 Aralık 2021, Cumartesi
Yayın Saati          : 11:30

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...