“13. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri” başvuruları yarın sona eriyor

TRT tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan “Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri”ne başvurular yarın sona eriyor. Düzenlenen etkinliğe başvurular www.trtbelgesel.com adresinden yapılabilecek.

“13. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri”  başvuruları yarın sona eriyor
“13. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri” başvuruları yarın sona eriyor
GİRİŞ 31.03.2022 17:11 GÜNCELLEME 31.03.2022 17:11

TRT tarafından; amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek, belgesel türünün gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak ve çeşitli ülkelerden belgesel filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen “Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri”ne başvurular devam ediyor. 4 Mart’ta başvuruları başlayan “13. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri”ne, 1 Nisan 2022 saat 18.00’e kadar www.trtbelgesel.com adresi üzerinden başvurular kabul edilecek.

Ulusal ve uluslararası kategorilerde toplam 12 ödül

Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada ödüller, ulusal ve uluslararası yarışma olmak üzere iki ayrı kategoride sahiplerini bulacak. Ulusal yarışma kategorisi kapsamında “Öğrenci Filmleri” ve “Profesyonel” alt kategorilerinde toplam 6 ayrı projeye ödül verilecek. Uluslararası yarışmada ise “En İyi Film” ödülü başta olmak üzere toplam 3 projeye ödül verilecek. Ayrıca “Proje Geliştirme Destek” kategorisinde de 3 projeye destek verilecek.

Başvuru ve yarışma takvimi

25 Nisan 2022’de ilan edilecek ön eleme sonuçlarının ardından seçici kurulların finalist filmleri izleme ve değerlendirmeleri 2-5 Haziran 2022 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. Kazananlar 6 Haziran 2022 Pazartesi günü yönetmenler, sektör temsilcileri, basın mensupları ve festival konuklarının katılımıyla düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

“12. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri” kaldığı yerden devam edecek

“Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri”nin 12.’si tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan COVID-19 salgını dolayısıyla iptal edilmişti. “12. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri” kapsamında başvuruları alınan ancak ön eleme süreci durdurulan film ve projelerin değerlendirme süreci “12. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri” kapsamında kaldığı yerden devam edecek. Söz konusu film ve projelerin yeniden değerlendirilme süreci “13. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri” ile eş zamanlı yürütülecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...
Türkiye'nin hamleleri sonrası İsrail'den Irak komplosu! Ankara darbeyi vurdu gözleri döndü