Aşkın simgesi Galata Kulesi’nin tarihi Tarihte Yürüyen Adam’da

Tarihi sevdiren, merak uyandıran program Tarihte Yürüyen Adam geçmişten bugüne ayakta kalmayı başaran tarihi yapıları ve hikayelerini izleyicilerle buluşturuyor. Tarihte Yürüyen Adam bu hafta Galata Kulesi'ni ekrana taşıyacak.

Aşkın simgesi Galata Kulesi’nin tarihi Tarihte Yürüyen Adam’da
Aşkın simgesi Galata Kulesi’nin tarihi Tarihte Yürüyen Adam’da
GİRİŞ 07.10.2022 14:28 GÜNCELLEME 07.10.2022 14:28

Tarihçi Yazar Ahmet Anapalı’nın sunumuyla ekrana gelen Tarihte Yürüyen Adam, geçmişe ışık tutan yapıların hikayeleriyle Ülke TV ekranlarındaki yerini alıyor. Tarihte Yürüyen Adam’ın bu hafta Bizans İmparatorluğu döneminde, Galata semtinin Ceneviz kolonisi olduğu on dördüncü yüzyıl ortalarında, Cenevizliler tarafından inşa edilen Galata Kulesi’nin tarihini izleyicileri için anlatacak. Galata Kulesi’nin inşa amacı, kulenin tarihteki kullanımı, ilk inşa edildiği zamandan bu yana geçirdiği restorasyonlardan sonraki son hali arasındaki farklar Tarihte Yürüyen Adam’da yer alacak.

Tarihi camiler, kervansaraylar, üstünde birçok medeniyetin yaşadığı Mezopotamya ve Anadolu şehirlerinin bilinmeyen hikayeleri Tarihte Yürüyen Adam ile her Cumartesi 16:00’da Ülke TV ekranlarında…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
Özel hastanede yenidoğan vurgunu