Cumhuriyet, Ramazan’ın ilk gününde de kin kustu! Diyanet üzerinden çattılar

CHP’ye yakınlığı ile bilinen Cumhuriyet gazetesi, mübarek Ramzan-ı Şerif ayının ilk gününde de İslam’a yönelik garezini yansıttı. Cumhuriyet, Diyanet üzerinden İslami faaliyetleri hedef aldı.

GİRİŞ 23.03.2023 14:20 GÜNCELLEME 23.03.2023 16:47
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

İslamofobik haberlerine ara vermeksizin devam eden Cumhuriyet gazetesi, provokatif yayınlarını sürdürüyor. Geçmişte, Peygamber Efendimiz’e hakaret karikatürleri çizen Charlie Hebdo dergisini yayınlayan Cumhuriyet gazetesi, mübarek Ramazan ayında da aynı tavrını devam ettiriyor. CHP’ye yakın Cumhuriyet gazetesi, Ramazan ayının ilk gününde İslam’a ve Müslümanlara yönelik kinini Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden yansıtan haberlere yer verdi. 

AFETZEDELERE İFTARLIK İKRAMINDAN RAHATSIZ OLDULAR

Cumhuriyet gazetesi bugünkü nüshasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Hatay’da iftar çadırı kurması üzerinden mütedeyyin kesimi hedef aldı. Cumhuriyet gazetesi 1 ve 6’ıncı sayfasından “Şimdiye kadar neredeydiniz”, “Depremi hatırladılar!”, “Diyanet’e 35.9 milyar lira bütçe yetmedi” haberlerini sayfalarına taşıdı.



Diyanet İşleri Başkanlığı’nın depremin ilk gününden itibaren gerçekleştirdiği faaliyetleri görmezden gelen Cumhuriyet gazetesinin haberinde, “6 Şubat depremleri sonrası bölgeye kefen gönderememekle eleştirilen Diyanet, Hatay'a 20 bin kişilik iftar çadırı kurdu. Kuruma, ‘Enkaz bölgesinde insanlar battaniyeyle defnedilirken neredeydiniz?’ tepkisi gösterildi. Ayrıca Diyanet, devletin görevi olan ‘afetzedelere konut yapımı’ ile ilgili yayımladığı mesajda, yurttaşlardan zekât parası istendi.” denildi.

HEP AYNI ALGI

Cumhuriyet’in, Türkiye Diyanet Vakfı başta olmak üzere bütün İslami kuruluşların deprem bölgesinde 7 gün 24 saat esasıyla faaliyet yürütmesine rağmen algı oluşturmaya çalışması manidar karşılandı.

Diyanet’in depremzedelere sıcak yemek ulaştırmak için gayret göstermesinden rahatsız olan CHP’nin medya uzantısı Cumhuriyet, Diyanet’in 35.9 milyar liralık bütçesine 13.1 milyon liralık artış yapıldığını iddia ederek bir karalama haberi daha yaptı. “Diyanet’e 35.9 milyar lira bütçe yetmedi” haberinde, “Bütçe harcamaları alarm veriyor. Bakanlıkların da içerisinde bulunduğu genel bütçeli kamu idarelerine bu yıl için verilen 4.4 trilyon liralık ödeneğin iki ayda 717.9 milyar lirası bitti.” şeklinde manipülatif ifadeler kullanıldı. 

İslam ve Müslüman düşmanı Charlie Hebdo, peygamberimize yönelik hakaret içeren karikatürler çizmiş, Cumhuriyet Gazetesi ise İslam dünyasının büyük tepkisini toplayan bu karikatürleri  iki yazarı köşesinde yayınlayarak büyük bir provokasyona imza atmıştı. Gazetenin yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya söz konusu çizimleri köşelerinde yayınladı.   

 

Cumhuriyet Gazetesi en son haberleri Charlie HebdoCumhuriyet Gazetesi en son haberleri Charlie Hebdo

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 84
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin % 90 ı Müslüman diyen alenen yalan söylüyor, % 50 si Müslümandır ancak...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    adam olmaya gazete size ölümü hatırlamak gerekir ama anlamazsınız, inşaallah cenazeniz camiye gelmez, çünkü inançsızlarin yeri cami değil çukurdur
    Cevapla
  • Gul 1 yıl önce Şikayet Et
    Kâfirler istemesede Allah nurunu tamamlayacak.
    Cevapla
  • cinar582 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam dinine saldırmak için diyaneti, hocaları bahane gösteren Şeref yoksunu sahıslar Ne Kilisenin papazı i.in nede Yahudinin hahamı için tek bir kötü söz söyleyemezler. Amaçları İslam dinini kötülemek. Soytarı köşe tutucular Debelendikce İslam daha çok yükseliyor. Onlarda Cehennemin dibinde debelenecekler inşaallah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    varya Mübarek Ramazan günü yazmak istemiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi