Son dakika... RTÜK'ten parti propagandası yapan Fox TV'ye ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), sunucu Gülbin Tosun'un asılsız ithamlarla Cumhur ittifakını hedef alarak parti propagandası yapılan Fox TV'ye yayın ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası verdi.

GİRİŞ 05.04.2023 15:32 GÜNCELLEME 05.04.2023 15:43
Bu Habere 174 Yorum Yapılmış

Flash Haber, Halk TV ve Tele1'e de yayın ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası uygulandı.

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, bugünkü toplantıda Üst Kurul, izleme raporlarını görüştü.

"ADETA BİR MUHALEFET SİYASİ PARTİ TEMSİLCİSİ GİBİ TAVIR TAKINDI" 

FOX TV'de Ana Haber Bülteni sunucusunun "yayında basın mensubu kimliğini bir kenara bırakıp adeta bir muhalefet siyasi parti temsilcisi gibi tavır takınarak" yayıncılık ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle kanala idari para cezası uygulandı.

Flash Haber, hakkında yakalama kararı bulunan bir konuğun, "hükümetin deprem bölgesindeki insanları yalnızlığa terk ettiği ve yıkıntılardan insanları çıkarmayarak enkaz kaldırma çalışmalarına başladığı" şeklindeki asılsız iddialarla yayıncılık ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası verildi.

AFAD'dan BirGün ve HalkTV'nin 'vinç ticareti' iddialarına yalanlamaAFAD'dan BirGün ve HalkTV'nin "vinç ticareti" iddialarına yalanlama

HALK TV'DE VİNÇ TİCARETİ YALANI

Halk TV’de yayınlanan ^Medya Mahallesi” programında ekrana getirilen  ''Can Pazarında Vinç Ticareti'' başlıklı haberde geçen gerçek dışı ifadeler Halk TV’ye ceza getirdi. 

Haberde AFAD'ın arama-kurtarma çalışmaları için kullanılan vinçleri deprem bölgesinde halka saatliğine on bin liraya kiraladığı ifade edilirken, söz konusu iddiaya karşılık AFAD tarafından açıklama yapılarak gerçek durum kamuoyuna açıklanmıştı. 

Üst Kurul’da doğruluğu araştırılmadan izleyenlere aktarılan haber için yayıncı kanal Halk TV’ye idari para cezası verildi.

CHP medyası iyice zıvanadan çıktı! Bayraktar ailesine atmadıkları bir bu iftira kalmıştı!CHP medyası iyice zıvanadan çıktı! Bayraktar ailesine atmadıkları bir bu iftira kalmıştı!

TELE 1, Genar adına anket paylaştı! İhsan Aktaş sert sözlerle yalanladıTELE 1, Genar adına anket paylaştı! İhsan Aktaş sert sözlerle yalanladı

Tele1 ve Kılıçdaroğlu'ndan 'Deprem' algısı! Yayın durdurma kararını böyle çarpıttılarTele1 ve Kılıçdaroğlu'ndan 'Deprem' algısı! Yayın durdurma kararını böyle çarpıttılar

YANARDAĞ TELE 1’E BİR CEZA DAHA GETİRDİ

Tele 1’de yayınlanan moderatörlüğünü Merdan Yanardağ’ın yaptığı "18 Dakika" programındaki gerçek dışı söylemler de RTÜK izleme uzmanlarının radarına takıldı. 
Yayında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yurtdışından aldığı ödenekleri, Afganistan'daki Taliban'a gönderdiği iddia edilmişti.

RTÜK toplantısında, yapılan resmi açıklamaları görmezden gelerek hayali iddiaları yayına taşıyan Tele 1’in Yasa ihlali yaptığına kanaat getirildi. Üst Kurul’da yayıncı kanal hakkında idari para cezası yaptırımı kararı alındı. 

FLASH HABER’IN ASILSIZ İDDİALARI MÜEYYİDE SEBEBİ OLDU

"Cüneyt Akman İle Zamanın Ruhu" isimli programda, hakkında yakalama kararı bulunan yayın konuğu Erk Acarer’in kin ve nefret dolu gerçek dışı söylemleri yaptırım konusu oldu.

Hükümetin deprem bölgesindeki insanları yalnızlığa terk ettiği ve yıkıntılardan insanları çıkarmayarak enkaz kaldırma çalışmalarına başladığı şeklindeki iddialar, yasaya aykırı bulundu. Programdaki asılsız iddialarla yayıncılık ilkelerini ihlal eden Flash Haber hakkında idari para cezası müeyyidesi kararı verildi.

 

KAYNAK: AA, HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 174
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi ne güzel işte devlet gelir elde ediyor
    Cevapla
  • Muhtar 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen kapatın.
    Cevapla
  • Vatan 37 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu dönemde yalan yayınlara seçime kadar kapatma cezası verip susturmak gerek. Para cezası ek olmalı.
    Cevapla
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Para cezası versen ne yazarki?Zaten yabancı vakıf ve derneklerden fonlaniyorlar. Adamlar bu yalanları yayınlasınlar diye para akıtıyor bu 5.kol elemanlarına.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle daha çok para ve hapis cezası verilsin TC devlet düşmanlarına burası muz cumhuriyeti değil ABD ve Avrupa'nın usagida degil herkes
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor